Nieuws mrb elektrische auto's

MEEVALLER VOOR EV-RIJDERS: ‘NOG JAREN LAGERE MRB VOOR ELEKTRISCHE AUTO’

Het schrappen van de mrb-vrijstelling voor elektrische auto’s hangt als een zwaard van Damocles boven EV-rijders en elektrisch rijden in het algemeen. Nu lijkt er echter een meevaller aan te komen, want het demissionaire kabinet zou nog tot 2031 verminderde mrb willen voor EV’s.

Het zag ernaar uit dat er voor elektrische auto’s per 2026 volle mrb ofwel ‘wegenbelasting’ betaald zou moeten worden. Dat zorgt voor onzekerheid bij EV-rijders en drukt logischerwijs ook de verkoop van elektrische auto’s. Nu ziet het er weer iets rooskleuriger uit voor elektrisch rijden in Nederland, want RTL Nieuws begrijpt van Haagse bronnen dat het demissionaire kabinet inzet op jarenlange mrb-korting voor elektrische auto’s.

Bij het presenteren van de voorjaarsnota zou het vorig jaar gevallen kabinet bekendmaken dat er over een paar jaar weliswaar toch echt mrb betaald moet gaan worden voor elektrische auto’s, maar dat dat voorlopig nog niet het volle tarief is. Aanvankelijk zou volgend jaar al een 25 procent-tarief gaan gelden, maar volgend jaar blijven EV’s nog volledig vrijgesteld van mrb. In 2026 gaat het dan omhoog naar 60 procent van het benzinetarief, in 2029 wordt het 65 procent en vervolgens gaat per 2031 pas het volle mrb-tarief gelden. Al met al hoeven EV-rijders dus vijf jaar langer dan eerder gepland nog niet volle mrb te betalen.

Hoewel deze ontwikkeling gunstig lijkt voor EV-rijders, is er echter ook slecht nieuws voor plug-in hybride rijders. Door de uitbreiding van de MRB-korting voor elektrische auto’s, zou volgend jaar al het volledige MRB-tarief worden toegepast op plug-in hybride voertuigen, die momenteel nog genieten van een 50% korting op de wegenbelasting.

Zeeuw & Zeeuw zet zich altijd in om klanten te voorzien van de meest actuele informatie en blijft de ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden op de voet volgen, zodat klanten altijd kunnen profiteren van de meest voordelige regelingen.

Hidden

Informatie Gewenste Auto:

Hidden

Klantgegevens

Waarmee kunnen wij u helpen?

Waarmee kunnen wij u helpen?