Zeeuw & Zeeuw bouwt school in Sierra Leone

Zeeuw & Zeeuw, een toonaangevende dealerholding, ontwikkelt haar medewerkers in eigen beheer via de ZZ-Top Academy. Maatschappelijk welzijn staat ook hoog op hun prioriteitenlijst. Hoewel het bedrijf binnen Nederland diverse initiatieven ondersteunt, zet het nu een maatschappelijke stap over de grens. In samenwerking met de Sunday Foundation gaat er een school worden gebouwd in het Kenema-district van Sierra Leone, een regio waar veel kinderen dagelijks in de diamantmijnen werken. Het streven: deze kinderen een betere toekomst bieden door middel van onderwijs.

“De aangrijpende verhalen van Sander de Kramer van de Sunday Foundation over Sierra Leone inspireerden ons. Als Zeeuw & Zeeuw willen we structureel bijdragen aan een betere wereld, ook op de vaak over het hoofd geziene plekken,” vertelt Jan Hofstede, CEO van Zeeuw & Zeeuw. “Daarom bouwen we deze school. Ons doel is om de vaak nog zeer jonge kinderen uit de mijnen te halen en hen te voorzien van de opleiding die ze verdienen.” De school komt tot stand in nauwe samenwerking met de Sunday Foundation en lokale bedrijven uit Sierra Leone.

Basketbalveld

Zowel Zeeuw & Zeeuw als de Sunday Foundation hebben een speciale band met Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. Mede daarom wordt er bij de school een basketbalveldje aangelegd. Het dient niet enkel als eerbetoon aan deze sportieve connectie, maar juist als een ruimte voor ontspanning en spel. Zo wordt de school naast een veilige haven voor onderwijs ook een plek waar kinderen met plezier samenkomen en spelen.

Chief Ouwe Dibbes

Rotterdammer Sander de Kramer heeft in Sierra Leone de liefdevolle bijnaam ‘Chief Ouwe Dibbes’ verworven. Deze unieke titel ontstond toen hij uitlegde dat echte vrienden in Rotterdam elkaar ‘ouwe dibbes’ noemen, wat snel werd opgepikt door de lokale bevolking. Met de Sunday Foundation heeft hij al 37 scholen opgericht, waardoor duizenden kinderen een betere toekomst tegemoet gaan. Zijn recente samenwerking met Zeeuw & Zeeuw voegt nog een hoofdstuk toe aan deze indrukwekkende missie.

Hidden

Informatie Gewenste Auto:

Hidden

Klantgegevens

Waarmee kunnen wij u helpen?

Waarmee kunnen wij u helpen?