Total loss

Heeft uw auto ernstige schade opgelopen? Neem dan snel contact met Zeeuw & Zeeuw op. Wij kunnen de auto ophalen en beoordelen of deze total loss verklaard wordt. Zo niet, zijn wij ook in staat de auto volledige te repareren!

Wat is total loss?
Er bestaan twee soorten total loss:

Technisch total loss
Er is sprake van total loss als het technisch gezien niet meer mogelijk is de schade te herstellen. Bijvoorbeeld wanneer het chassis of de carrosserie zodanig is vervormd, dat deugdelijk herstel door reparatie of vervanging niet meer mogelijk is. Ook na brand- of ernstige waterschade is er vaak sprake van total loss. Afhankelijk van uw polisvoorwaarden heeft u in zo,n geval meestal recht op de waarde van de auto vlak voor het ongeval.  Nieuwwaarde of vervangingswaarde kan ook wanneer u  daarvoor een aanvullende cascoverzekering heeft afgesloten.

Economisch total loss
Een auto is ook total loss als het financieel gezien niet meer verantwoord is om de schade te herstellen. Reparatie is technisch gezien nog wel mogelijk, maar de kosten van de reparatie zijn hoger dan de waarde van de auto direct voor het ongeluk min de restwaarde van de auto.

Omdat u waarschijnlijk niet vaak met deze situatie te maken heeft kunnen wij ons goed voorstellen dat u toch nog vragen heeft. Aarzel niet om te bellen of langs te komen. Wij nemen graag voor u even de tijd om al uw vragen te beantwoorden. U kunt contact opnemen met:

Zeeuw & Zeeuw Schade Delfgauw: 015 – 261 92 61
Zeeuw & Zeeuw Schade Den Haag: 070 – 384 05 88

ONLINE AFSPRAAK
Terug naar Autoschade