Ford E-Transit Trend - Fiscale Voordelen

Fiscale voordelen voor elektrische bedrijfswagens zoals de Ford E-Transit.

Als u als ondernemer overweegt om te investeren in een elektrische bedrijfswagen, zoals een Ford E-Transit, zijn er diverse fiscale voordelen waar u van kunt profiteren. Deze regelingen zijn door de Nederlandse overheid in het leven geroepen om duurzame investeringen te stimuleren en maken de overstap naar elektrisch rijden financieel aantrekkelijker. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste stimuleringsmaatregelen.

Zeeuw & Zeeuw Achtergrond Afbeelding

Zeeuw & Zeeuw Zakelijke Professionals

Loading …

Neem de volgende stap: contacteer ons vandaag nog

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken om de beste bedrijfswagenopties voor uw onderneming te bespreken? Wij staan klaar om u te helpen. Of het nu gaat om advies over onze nieuwste milieuvriendelijke modellen, een TCO-berekening of simpelweg meer informatie over de fiscale voordelen. Wij zorgen dat u alle informatie krijgt die u nodig heeft om een weloverwogen beslissing te nemen.

Zeeuw & Zeeuw Achtergrond Afbeelding

Ford E-Transit Custom met ondernemer

Milieu-investeringsaftrek (MIA)

Door te investeren in een nog nieuw (niet eerder geregistreerd) elektrisch voertuig kunt u gebruikmaken van de Milieu-investeringsaftrek. Deze regeling biedt u de mogelijkheid om tot 45% van het investeringsbedrag van het voertuig af te trekken van uw fiscale winst. Het interessante is dat ook de kosten voor een bijbehorende laadpaal onder deze aftrek vallen, wat uw kosten verder verlaagt.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

De KIA is er voor “kleinere” investeringen, waaronder de aankoop van bedrijfswagens. Als u investeert in een elektrisch voertuig, kunt u genieten van een aftrek van tot 28% op investeringen tussen € 2.401 en € 59.939. Voor hogere investeringen is de aftrek een vast bedrag van € 16.784.

Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfswagens (SEBA)

Deze regeling, geldig tot en met 31 december 2025, ondersteunt de aankoop van elektrische bedrijfswagens met een subsidie van 10% tot 12% van de aanschafprijs, tot een maximum van € 5.000 per voertuig. Een elektrische bedrijfswagen zoals de Ford E-Transit wordt hierdoor nog aantrekkelijker.

Wie komt in aanmerking voor SEBA?

  • Ondernemers en non-profit instellingen
  • Voertuigen op grijs kenteken met een maximaal toelaatbare massa van 4.250 kg
  • Voertuigen met een minimale actieradius van 100 kilometer, getest volgens de WLTP-standaard
  • 100% elektrische voertuigen met een loodvrij accupakket
  • Voertuigen met een netto catalogusprijs van minimaal € 20.000 exclusief BTW
Ford E-Transit Custom met vakman | Fiscale Voordelen

Het combineren van regelingen

Het is mogelijk om de genoemde fiscale voordelen te combineren, mits u aan alle voorwaarden voldoet. Door deze stimuleringsregelingen te stapelen, maximaliseert u de besparingen op de aanschaf van uw nieuwe elektrische bedrijfswagen. Voor specifieke voorwaarden en details is het raadzaam om contact op te nemen met uw financieel adviseur of de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) te raadplegen.

Deze fiscale voordelen maken de aanschaf van een elektrische bedrijfswagen niet alleen een milieubewuste keuze, maar ook een financieel aantrekkelijke optie voor u als ondernemer.

Ford E-Transit Zijkant
Hidden

Informatie Gewenste Auto:

Hidden

Klantgegevens

Waar kunnen we u mee van dienst zijn?(Vereist)

Neem de volgende stap: contacteer ons vandaag nog voor meer informatie over fiscale voordelen

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken om de beste bedrijfswagenopties voor uw onderneming te bespreken? Wij staan klaar om u te helpen. Vul het het contactformulier in en één van onze gespecialiseerde adviseurs neemt spoedig contact met u op. Of het nu gaat om advies over onze nieuwste milieuvriendelijke modellen, een TCO-berekening, of simpelweg meer informatie over de aankomende regelgeving, wij zorgen dat u alle informatie krijgt die u nodig heeft om een weloverwogen beslissing te nemen. Uw toekomstige bedrijfswagen wacht op u – laten we samen de mogelijkheden verkennen!