Ford Transit Connect PHEV

Ford Pro onthult nieuwe Transit Connect PHEV

Ford Pro presenteert de nieuwe compacte Transit Connect, waarmee het aanbod van geëlektrificeerde Transit-bedrijfswagens in Europa verder wordt uitgebreid.

De allereerste Transit Connect plug-in hybride is voorzien van een geavanceerde en efficiënte aandrijflijn met een verwachte volledig elektrische actieradius van 110 km. Ook kan de auto zowel AC-laden als DC-snelladen.

Daarnaast profiteren klanten van een groter laadvolume en verbeterd gebruiksgemak. De bestelauto heeft een laadvolume tot 3,7 m3 en de Kombi-modellen hebben een nieuw zitplaatsconcept dat vele mogelijkheden biedt. Bovendien beschikt de Transit Connect over een digitale cockpit met uitgebreide connectiviteitsmogelijkheden en het meest complete aanbod van geavanceerde bestuurdersassistentiesystemen tot nu toe.

Van eenmanszaak tot een ondernemer met een groot wagenpark: eigenaren van de Transit Connect verbeteren de productiviteit dankzij de diensten van Ford Pro. Deze diensten bestaan onder meer uit software, onderhoud, flexibele financieringsprogramma’s en specifieke telematicadiensten.

“De afgelopen twee jaar hebben we de Transit-familie geëlektrificeerd, zodat klanten zowel hun wagenpark kunnen vergroenen als hun productiviteit versterken. Onze nieuwe Transit Connect is een nieuwe belangrijke stap in deze missie,” zegt Hans Schep, General Manager Ford Pro Europe. Met de nieuwe PHEV-aandrijflijn, het hightech interieur en de ondersteuning van Ford Pro biedt de Transit Connect een aantrekkelijk totaalpakket in een stijlvolle en compacte bedrijfswagen.”

De volledig nieuwe derde generatie van de populaire en compacte Transit Connect is onderdeel van het sterkste aanbod Ford Pro-modellen tot nu toe. Daartoe behoren ook de nieuwe Transit Courier en de aanstaande volledig elektrische E-Transit Courier.

De productie van de Transit Connect gaat in het tweede kwartaal van 2024 van start. Deze zomer start vervolgens de levering aan klanten. Dit gebeurt gefaseerd, met als eerste de dieselmodellen. De Transit Connect PHEV wordt voor het einde van het jaar aan het aanbod toegevoegd.

Geëlektrificeerd Ford Pro Transit-aanbod in Europa
De Transit Connect PHEV1 is het nieuwste model waarmee Ford Pro zijn Transit-familie in Europa elektrificeert, na de introductie van de toonaangevende E-Transit de elektrische E-Transit Custom – de eerste elektrische versie van de bestverkochte 1-tons bestelauto van Europa – en de E-Transit Courier.

Een highlight van het volledig nieuwe aanbod voor de Transit Connect is de allereerste PHEV-aandrijflijn voor het model. Het systeem bestaat uit een 1,5-liter EcoBoost benzinemotor, een hoogvoltagebatterij en een elektromotor, samen goed voor een systeemvermogen van 150 pk en 350 Nm koppel7. Een zestrapsautomaat met dubbele koppeling zorgt ervoor dat dit vermogen op een efficiënte manier wordt overgebracht. Het maximum laadvermogen is 770 kg en het maximale trekgewicht bedraagt 1.400 kg.

De Transit Connect PHEV heeft een verwachte elektrische actieradius tot 110 km en levert in EV-modus nog steeds een krachtige 330 Nm aan trekkracht.

Indien nodig is de batterij onderweg tot 80% op te laden met een 50 kW DC-snellader, of volledig op te laden met de 11 kW onboard AC-lader.

Drie rijmodi helpen het energieverbruik te optimaliseren:
• EV Now, voor het rijden met alleen de elektromotor
• EV Auto, voor een optimale balans tussen elektro- en benzinemotor op basis van de omstandigheden
• EV Later, om batterijlading voor later te bewaren – handig voor gebruik op de snelweg gevolgd door stadskilometers

Klaar voor het zware werk
De Transit Connect is ontworpen voor brede inzetbaarheid. Ford Pro biedt het model aan met korte en lange wielbasis.

De besteluitvoering biedt een groot laadvolume van 3,1 m3 of 3,7 m3, afhankelijk van de gekozen wielbasis. Het maximale laadvermogen is 820 kg en het maximale trekgewicht een indrukwekkende 1.500 kg.

Extra productiviteit dankzij Ford Pro
Dankzij ondersteuning van Ford Pro kunnen de gebruikers van de Transit Connect hun productiviteit verbeteren, door de uptime te maximaliseren en de gebruikskosten te verlagen. Het nieuwe model biedt bovendien voordelen voor wagenparkbeheerders, dankzij koppeling met de Ford Pro software.

Ford Pro Software biedt realtime inzicht in alle voertuigen van het wagenpark.
Door live onderhouds- en telematicagegevens van voertuigen om te zetten in bruikbare informatie, helpt Ford Pro de inzetbaarheid, veiligheid en beveiliging van voertuigen te verbeteren en de algehele productiviteit te verhogen.

Afhankelijk van de grootte van het wagenpark en de specifieke eisen van de gebruiker, geven verschillende smartphone-apps en softwareplatforms – waaronder Ford Telematics, Ford Telematics Essentials en FordPass Pro – toegang tot een groeiend aanbod van belangrijke functionaliteiten en abonnementen die helpen de productiviteit en inzetbaarheid van voertuigen verder te verhogen.

Ford Pro Service zet zich in om onverhoopte stilstand te minimaliseren en ongemakken en kosten te beperken. Als het voertuig bij een van de Ford Transit Centra of Ford Service Partners wordt onderhouden, profiteert de klant van technici die door Ford zijn opgeleid en de beschikking hebben over gespecialiseerde apparatuur en gereedschappen van het gebruik van originele Ford-onderdelen.

Ford Pro heeft in zijn Ford Pro Converter-netwerk meer dan 200 partners in heel Europa. Deze partners kunnen bedrijfswagens voorzien van populaire aanpassingen zoals het installeren van koeling of stellages, alles met technische ondersteuning en goedkeuring van Ford Pro Special Vehicles. De aftersales-ondersteuning van deze partners is op hetzelfde niveau als dat van Ford Pro zelf.

Efficiënte nieuwe aandrijflijnen
Als alternatief voor de nieuwe PHEV-aandrijflijn is er ook een 2,0-liter turbodieselmotor, leverbaar in twee vermogensvarianten. De 122 pk variant van deze motor is leverbaar met een zeventrapsautomaat met dubbele koppeling, voor snelle en soepele schakelacties zonder koppelverlies. De 102 pk variant is voorzien van een handgeschakelde transmissie met zes versnellingen. Ford Pro verwacht dat het officiële brandstofverbruik uitkomt op een zeer zuinige 4,8 l/100 km.

Geavanceerde technologie voor een premium beleving
Een 10-inch digitaal instrumentenpaneel is standaard voor alle modellen. Het systeem heeft een hoofdscherm met instelbare weergave, met daarnaast een tweede scherm met voertuiginformatie. Centraal op het dashboard bevindt zich een 10-inch touchscreen met Connected Navigation, wat samen zorgt voor een stijlvolle en productieve digitale cockpit.

Bestuurders die voor de navigatie een telefoon gebruiken of die onderweg contact willen leggen met klanten is draadloos Apple Carplay en Android Auto beschikbaar, met draadloos opladen voor de Limited-modellen. Ook het onderweg opladen van grotere apparaten zoals laptops of gereedschappen is eenvoudig, dankzij USB-C-aansluitingen in de cabine met een vermogen tot 45 watt.

In combinatie met stuurwielverwarming is ook te kiezen voor de optionele verwarmbare voorstoelen die zijn gecertificeerd door het toonaangevende Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR). Deze stoelen zijn voorzien van een viervoudig elektrisch verstelbare lendensteun en instelbare ondersteuning van de benen voor optimaal zitcomfort.

De standaard bestuurdersassistentiesystemen van de Transit Connect zijn Pre-Collision Assist met Auto Emergency Braking en Forward Collision Warning, Evasive Steer Assist en Intersection Assist. Zo worden aanrijdingen met andere weggebruikers voorkomen of worden de gevolgen ervan verminderd.

Een achteruitrijcamera en Blind Spot Information System met Cross-Traffic Alert zijn standaard voor de hogere uitrustingsniveaus en geven de bestuurder nog meer zekerheid bij het manoeuvreren10. Net als bij de nieuwe Transit Custom helpt Exit Warning om ongevallen met een openslaand portier bij het uitstappen te voorkomen.

Een optionele technologie is Pro Trailer Backup Assist, dat de bestuurder helpt bij het achteruitrijden met een aanhanger, zodat scharen wordt voorkomen. Het systeem maakt gebruik van sensoren en de achteruitrijcamera biedt de bestuurder intuïtieve begeleiding. De bestuurder reguleert de manoeuvres met een bedieningshendel en via het digitale display in plaats van met het stuurwiel.

Het modelaanbod van de Transit Connect bestaat uit twee aantrekkelijke uitvoeringen:

• Trend – gericht op wagenparkbeheerders en prijsbewuste klanten
• Limited – een luxueuzer model met 17-inch lichtmetalen velgen en een werkblad geïntegreerd in de rugleuning van de bijrijdersstoel

Hidden

Informatie Gewenste Auto:

Hidden

Klantgegevens

Waarmee kunnen wij u helpen?

Waarmee kunnen wij u helpen?