Blijf op de hoogte Het laatste nieuws

Zeeuw & Zeeuw Ford Schoonhoven 90 jaar lid van BOVAG

Zeeuw & Zeeuw Ford in Schoonhoven viert dit jaar een wel heel bijzonder jubileum: het autobedrijf is maar liefst 90 jaar aangesloten bij BOVAG. Uit handen van Jan Pieter van der Meulen, accountmanager bij BOVAG Autodealers, ontvingen Max van de Boogaard (directeur Zeeuw & Zeeuw Ford), Jeroen de Pater (Vestigingsmanager Ford Schoonhoven) en Alex Schakel (voormalig directeur Schakel Autgroep) een speciale oorkonde.

Ford in Schoonhoven staat al decennialang bekend als een alom gewaardeerd bedrijf dat garant staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en garantie. ‘Die drie kernwaarden zijn precies waar bij BOVAG aangesloten bedrijven voor staan,’ aldus Han ten Broeke, algemeen voorzitter van BOVAG. ‘Zekerheid en vertrouwen zijn voor klanten van groot belang, Zeeuw & Zeeuw biedt dat bij uitstek. En is daarom al zo lang aangesloten bij onze vereniging.’

Historie
Al sinds 1924 is Ford vertegenwoordigd in Schoonhoven. De familie Schakel gooide in dat jaar het roer om en ging naast hun rijwielhandel zich ook op auto’s richten en werd officieel Ford-dealer. Onderleiding van Alex Schakel groeide het bedrijf uit naar de Schakel Autgroep. In 2020 werd Schakel autogroep onderdeel van Zeeuw & Zeeuw.

Sinds 1930
BOVAG bestaat sinds 6 mei 1930. Veertig garagehouders spraken op die dag in het Utrechtse café-restaurant ‘Noord-Brabant’ over hun gezamenlijke belangen en besloten zich te verenigen. Die avond werd de BOnd Van Automobielhandelaren en Garagehouders geboren. In de loop der jaren sloten ook vele andere bedrijven zich aan, zoals tweewielerspecialisten, rijscholen, caravanbedrijven, wasstraten, tankstations etc. De welbekende BOVAG Garantie voor gebruikte auto’s werd in 1965 ingevoerd en vijf jaar later volgde een soortgelijke garantieregeling voor onderhoud en reparaties. Inmiddels geldt de BOVAG Garantie voor vrijwel alle producten en diensten die BOVAG-leden aanbieden.

Terug naar overzicht