Hyundai onthult design van de IONIQ 6

Hyundai heeft het gestroomlijnde en tijdloze ontwerp onthuld van de gloednieuwe IONIQ 6, het tweede model van Hyundai’s line-up-merk IONIQ dat zich exclusief richt op volledig elektrische auto’s. De IONIQ 6, die het predicaat Electrified Streamliner krijgt, is zeer aerodynamisch vormgegeven om een zo groot mogelijk rijbereik te realiseren.

  • Uniek gestroomlijnd silhouet en een ruim en coconvormig interieur
  • Zeer aerodynamische vormgeving voor een zo groot mogelijk rijbereik
  • Indrukwekkend lage luchtweerstandscoëfficiënt van 0,21

Het moderne EV-lijnenspel van de IONIQ 6 en zijn doordachte coconachtige interieur vormen het begin van een nieuw tijdperk in elektrische mobiliteit, terwijl het algemene ontwerpthema Ethical Uniqueness de klantgerichte toewijding van Hyundai aan duurzame mobiliteit en verantwoordelijkheid voor het milieu weerspiegelt. ‘De IONIQ 6 verbindt emotionele functionaliteit met esthetiek’, aldus SangYup Lee, Executive Vice President en Head of Hyundai Design Center. ‘Het onderscheidende gestroomlijnde ontwerp is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen ingenieurs en designers, waarbij met minutieuze aandacht is gekeken naar elk detail. Het interieur van de IONIQ 6 is als een comfortabele cocon die iedereen een persoonlijke plek biedt.’

Met zijn elektrische aandrijflijn en duurzame materiaalgebruik laat de IONIQ 6 een ethisch en uniek design zien. De IONIQ 6 is mensgericht ontworpen, waarbij de binnenruimte gelijktijdig met het exterieur werd ontwikkeld. Het doel was om het interieur te maximaliseren en te optimaliseren door deze aan de voor- en achterzijde ‘uit te rekken’. Het resultaat is een ruim interieur en een uniek gestroomlijnd silhouet. Net als bij de bekroonde IONIQ 5 is ook bij het ontwerp van de IONIQ 6 gekozen voor de Hyundai Look-designstrategie. Dat betekent dat elk nieuw model een uniek uiterlijk krijgt, zoals het geval is bij schaakstukken. Geen one style fits all-benadering dus, maar een uitgesproken klantgerichte benadering die rekening houdt met verschillende levensstijlen.

De IONIQ 6 is een Electrified Streamliner die invulling geeft aan Emotional Efficiency door te voldoen aan zowel de esthetische als functionele behoeften van de klant. Het aerodynamisch gevormde silhouet met eenvoudige maar sensuele rondingen biedt een nieuwe typologie voor het EV-mobiliteitstijdperk. Dankzij zijn lage front, actieve luchtlaten aan de voorzijde, wielkastverkleiners en optionele slanke digitale zijspiegels heeft de IONIQ 6 een indrukwekkend lage luchtweerstandscoëfficiënt van slechts 0,21 cW*. Het aerodynamische karakter wordt verder versterkt door de elliptische, op een vleugel geïnspireerde achterspoiler. De onderscheidende ducktail-vormige achterzijde helpt de spoiler de neerwaartse kracht te versterken en vermindert bovendien de luchtweerstand. Zelfs onder de auto zijn aerodynamische invloeden zichtbaar: zo is het onderstel volledig afgedekt en is de ruimte in de wielkasten gereduceerd.

Ruim 700 Parametric Pixels

Ook de kenmerkende IONIQ Parametric Pixels – ruim 700 stuks – zien we terug in de IONIQ 6, onder meer in de koplampen, achterlichten, achterbumpers, sensoren aan de voorzijde, luchtroosters en in de middenconsole. Daarnaast valt de IONIQ 6 op door het remlicht in de achtervleugel dat opvallend oplicht wanneer het rempedaal wordt ingetrapt. Om het unieke karakter van de IONIQ 6 nog meer te benadrukken, is zowel op de voor- als de achterzijde van de auto het vernieuwde Hyundai ‘H’-logo aangebracht. Het coconvormig interieur van de IONIQ 6 is een comfortabele, praktische en persoonlijke plek om in te verblijven. Boordevol praktische features en milieuvriendelijke materialen voor een duurzame mobiliteitservaring en levensstijl.

De IONIQ 6 is gebouwd op het nieuwe en revolutionaire Electric Global Modular Platform (E-GMP) wat een lange wielbasis en een efficiënt interieurdesign met optimale beenruimte mogelijk maakt. De volledig vlakke vloer zorgt voor nog meer bewegingsvrijheid in het interieur. De volledig op de bestuurder gerichte cockpit heeft een ergonomisch ontworpen bedieningspaneel dat centraal is geplaatst om afleiding te verminderen en veilig en intuïtief rijden te bevorderen. Het modulaire dashboard herbergt een 12-inch full-touch infotainmentdisplay en een 12-inch digitaal cluster. De middenconsole biedt tevens plaats aan een handige en royale opbergruimte.

Dual Color Ambient Lighting zorgt voor een elegante verlichting van het interieur van de IONIQ 6. Er is keuze uit 64 kleuren en zes tweekleurenthema’s, ontwikkeld door kleurexperts om bestuurder en passagiers te helpen ontspannen. De 4-dot Interactive Pixel Lights op het stuurwiel zorgen voor een nog intuïtievere interactie tussen de bestuurder en de auto. Het interieur van de IONIQ 6 lijkt breder dan de slanke buitenkant doet vermoeden. Om dat te realiseren werden de knoppen aan de binnenzijde van de portieren achterwege gelaten, waardoor meer interieurruimte en opbergruimte ontstond.

In lijn met het ontwerpthema Ethical Uniqueness van de IONIQ 6 en geïnspireerd door moderne en milieubewuste consumenten, pasten de ontwerpers duurzame materialen toe aan de buitenzijde van de IONIQ 6, waaronder gerecyclede pigmentverf van afgedankte banden. Het groene karakter vinden we ook terug in het interieur van de IONIQ 6. Hier zijn volop ecologische en recyclebare materialen toegepast, waaronder PET-flessen, biologische verf op basis van plantaardige oliën en gerecyclede visnetten – uniek voor het line-up-merk IONIQ.

Na de onthulling van het design van de IONIQ 6 draait op drie verschillende plekken ter wereld op grote billboards een indrukwekkende digitale 3D-film over het gestroomlijnde ontwerp en de flexibele binnenruimte van de IONIQ 6. De film is te zien op K-POP Square in Seoul, Piccadilly Circus in Londen en de Big Kahuna op New York Times Square.

De wereldpremière van de IONIQ 6 vindt plaats op 14 juli 2022!

Hidden

Informatie Gewenste Auto:

Hidden

Klantgegevens

Waarmee kunnen wij u helpen?

Waarmee kunnen wij u helpen?