IONIQ 5 is ANWB Trekauto van het jaar 2022

Ook in 2022 is de allerbeste caravantrekker van Nederland een Hyundai. Na de TUCSON 1.6 T-GDI Hybrid in 2021 is de IONIQ 5 uitgeroepen tot ANWB Trekauto van het Jaar 2022. En dat is meteen ook een regelrechte primeur, want het is voor het eerst dat een volledig elektrische auto deze onderscheiding ontvangt.

Elektrisch is het toverwoord

Vroeger waren dieselauto’s favoriet om een caravan achter te hangen, tegenwoordig is elektrisch het toverwoord. En dat allemaal sinds de IONIQ 5 heeft laten zien een van de allerbeste trekauto’s te zijn. Eerder dit jaar testte ANWB Kampeer Kampioen de IONIQ 5 en concludeerde: Zowel in prestaties, gebruiksgemak en comfort is de IONIQ 5 een van de beste trekauto’s die we ooit hebben gereden. De batterij-elektrische IONIQ 5 nam het in de verkiezing Trekauto van het Jaar 2022 op tegen de Kia Sportage 1.6 T-GDi Plug-in Hybrid, Volvo XC40 Recharge Pure Electric, Lynk & Co 01, Peugeot 308 Hybrid 225 en Ssang Yong Korando e-Motion. Specialisten van de Kampeer Kampioen en ANWB Experts selecteerden de zes finalisten. Gelet werd onder meer op technische innovatie, belang voor de markt, toegestaan trekgewicht (minimaal 1.350 kg op basis van het ANWB trekautoadvies) en prijsstelling (uitgaande van de basisuitvoering). Volgens de jury van de verkiezing Trekauto van het Jaar 2022 dankt de IONIQ 5 de overwinning vooral aan zijn geweldige rijeigenschappen en slimme snufjes voor (caravan)kampeerders. Daarmee doelt de keuzecommissie onder meer op de Vehicle to Load-technologie (V2L) waarmee de elektrische Hyundai 220 volt kan leveren aan de caravan, bijvoorbeeld om in de vrije natuur te kunnen kamperen.

Achter elke Hyundai past een caravan

Wie een goede caravantrekker zoekt – benzine of elektrisch – is bij Hyundai aan het goede adres. Van de compacte hatchback Hyundai i20 tot de stoere SUV Hyundai TUCSON Hybrid en van de terreinreus Hyundai SANTA FE Plug-in Hybrid tot de volledig elektrische IONIQ 5: achter vrijwel elke Hyundai past wel een caravan. Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij hebben de beste trekauto’s en caravantrekkers van Hyundai voor jou op een rij gezet.

De jury van de verkiezing Trekauto van het Jaar 2022 bestaat uit: Glenn Bronckers (AutoNiveau), Paul Cnossen (ANWB KampeerKampioen), Mickel van Erp (ANWB Experts), Ruud Wenting (juryvoorzitter ANWB KampeerKampioen), Harm Zeven (ANWB Experts) en twee lezers van ANWB KampeerKampioen. Het volledige verslag van de Trekauto van het Jaar-verkiezing is te lezen in ANWB KampeerKampioen nr. 7. Dit ANWB-magazine is het grootste reis- en vrijetijdsmagazine van Nederland.

Hidden

Informatie Gewenste Auto:

Hidden

Klantgegevens

Waarmee kunnen wij u helpen?

Waarmee kunnen wij u helpen?