Laden

Hoe werkt elektrisch laden?

Nooit meer tanken; als elektrisch rijder laad je jouw auto gewoon thuis op of via de laadpaal bij jou in de buurt of op het werk. Maar hoe werkt opladen nu eigenlijk? Wanneer gebruik je een laadkabel en wanneer niet? Hoeveel tijd neemt opladen in beslag? We nemen je mee in de wereld van het opladen en vertellen je natuurlijk ook wáár je kunt opladen.

Verschillende laadvormen

Er zijn verschillende manieren om je elektrische auto op te laden. Je kunt je auto thuis opladen, maar je hebt ook verschillende mogelijkheden om publiek te laden. In de wijk bijvoorbeeld, op je werk of langs de snelweg.

Thuis laden

– Een eigen oplaadpunt bij jou thuis. Samen met je Hyundai-dealer kun jij bepalen welk Hyundai Laadpakket bij jou past.
– Een 3-fase 32A 22kW oplaadpunt *
– Je laadt tegen het normale energietarief van jouw energieleverancier.
– Keuze uit vaste kabel of stopcontact.
-Dynamic Home Load Balancing zorgt ervoor dat de beschikbare stroomcapaciteit van jouw huisaansluiting optimaal verdeeld wordt en je geen last hebt van stroomuitval
* Laadpunt wordt afgesteld op hoogst haalbare laadsnelheid

Publiek laden

-We raden publiek laden aan voor parkeerplekken waar automobilisten langer dan 20 minuten geparkeerd staan.
-Je betaalt met een oplaadpas. Deze kun je gebruiken bij alle openbare oplaadpunten in Nederland.
-Publiek laden kan op meer dan 40.000 locaties langs de snelweg, in woonwijken of bijvoorbeeld op je werk.
-De meeste publieke laadpalen werken op 16 ampère. Dit betekent dat je met een 1-fase laadkabel tot 3.7 kW per uur laadt.
-De Hyundai KONA Electric wordt geleverd met een 1-fase en 3-fase laadkabel. De 3-fase laadkabel laadt tot 3x sneller. Dit betekent dat je tot 11 kW per uur laadt.
-Heb je geen mogelijkheid tot het plaatsen van een eigen laadpaal. Vraag via openbaarladen.nl een publieke laadpaal aan voor in je straat.

Snelladen

-We raden snelladen aan tijdens het afleggen van lange afstanden zonder lange tussenstop. Denk hierbij aan het laden langs de snelweg.
-Je betaalt met oplaadpas of app. Deze kun je voor alle openbare oplaadpunten in Nederland gebruiken.
-Bij een snellaadpunt maak je gebruik van de laadkabel die bij de laadvoorziening hoort. Je eigen oplaadkabel heb je dus niet nodig.
-De batterij van je elektrische auto laadt tot maximaal 80% op tijdens snelladen.