Awaken your world. IONIQ 6

De langverwachte wereldpremière van Hyundai’s prachtige, gloednieuwe 100% elektrische sedan komt steeds dichterbij. Met zijn unieke, slanke postuur is de IONIQ 6 het silhouet van een nieuw tijdperk van duurzame innovatie. Het aerodynamisch gevormde silhouet met eenvoudige maar sensuele rondingen biedt een nieuwe typologie voor het EV-mobiliteitstijdperk.

Aerodynamisch gevormde silhouet.

De IONIQ 6 dankt zijn vormgeving aan de Prophecy Concept EV. Het sierlijk aflopende dak en het gestroomlijnde ontwerp benadrukken het sportieve karakter van deze unieke elektrische sedan. Mede dankzij zijn lage front en actieve luchtlaten aan de voorzijde heet de IONIQ 6 een indrukwekkende lage luchtweerstand coëfficiënt van slechts 0,21. De onderscheidende boat tail-vormige achterzijde helpt de spoiler de neerwaartse kracht te versterken en vermindert bovendien de luchtweerstand. Ook onder de auto zijn aerodynamische invloeden zichtbaar: zo is het onderstel volledig afgedekt en is de ruimte in de wielkasten gereduceerd. Het aerodynamische karakter wordt versterkt door de elliptische, op een vleugel geïnspireerde achterspoiler. De IONIQ 6 telt ruim 700 Parametric Pixels, onder meer in de koplampen, achterlichten achterbumpers en sensoren aan de voorzijde.

Tot 614 km actieradius.

Dankzij zijn zeer aerodynamische design heeft de IONIQ 6 een indrukwekkend lage luchtweerstandscoëfficiënt van 0,21. De actieradius van de IONIQ 6 bedraagt tot 614 kilometer (WLTP). Met zijn adembenemende design en rijddynamiek en zijn innovatieve 800V-batterijtechnologie voor ultrasnel opladen, levert de Hyundai IONIQ 6 opwindende prestaties. De elektrische sedan is gebouwd op een geavanceerd nieuw platform, een technologische mijlpaal in dit opwindende EV-tijdperk.

De long-range 77,4 kWh-batterij met achterwielaandrijving/één elektromotor biedt een volledig elektrische actieradius van 614 km (WLTP)*. Het vermogen bedraagt 168 kW (229 pk). In de vierwielaangedreven versie biedt hij een volledig elektrisch rijbereik tot 583 km (WLTP)** en een vermogen van 239 kW (325 pk).

Binnenstebuiten. Interieur prioriteit, voor meer ruimte.

De IONIQ 6 is mensgericht ontworpen, waarbij de binnenruimte gelijktijdig met het exterieur werd ontwikkeld. Deze onconventionele manier om een auto te ontwerpen, leverde een uitzonderlijk resultaat op: een coconachtig interieur om comfortabel in te verblijven. Het doel was om het interieur te maximaliseren en te optimaliseren door deze aan de voor- en achterzijde ‘uit te rekken’. Het resultaat is een uniek gestroomlijnd silhouet en een ruim interieur.

Het interieur van de IONIQ 6 is als een comfortabele cocon die iedereen een persoonlijke plek biedt. Boordevol praktische features en milieuvriendelijke materialen voor een duurzame mobiliteitservaring en levensstijl. Het modulaire touchscreen dashboard herbergt een 12-inch fulltouch infotainmentdisplay en een 12-inch digitaal cluster. De middenconsole biedt tevens plaats aan een handige en royale opbergruimte. Daarnaast zorgt de Dual Color Ambient Lighting voor een elegante verlichting van het interieur van de IONIQ 6. Er is keuze uit 64 kleuren en zes tweekleurenthema’s, ontwikkeld door kleurexperts om bestuurder en passagiers te helpen ontspannen.

Wilt u op de hoogte blijven van de introductie van dit nieuwe model? Schrijf u dan in voor de IONIQ-nieuwsbrief.

Houd mij op de hoogte

 

Hyundai IONIQ 6 - Fotogalerij

Contact Stel uw vraag

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer info over Hyundai IONIQ 6

Ervaar de inspiratie achter de IONIQ 6

Het gestroomlijnde design, zijn slimme afmetingen, de technologie en de ruimte: we hebben het allemaal opnieuw uitgevonden. De vloeiende rondingen en harmonieuze lijnen zijn een eerbetoon aan de iconische gestroomlijnde voertuigen uit de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en opnieuw ontworpen voor de duurzame mobiliteit van vandaag.

Milieuvriendelijke materialen.

Het interieur van de IONIQ 6 zit boordevol milieuvriendelijke materialen, zoals ecologisch met plantaardige extracten bewerkt leder en stoffen gemaakt van gerecycled plastic en afval uit de oceaan.

De toekomst van elektrische mobiliteit is hier.

Met zijn adembenemende design en rijddynamiek en zijn innovatieve 800V-batterijtechnologie voor ultrasnel opladen, levert de Hyundai IONIQ 6 opwindende prestaties. De elektrische sedan is gebouwd op een geavanceerd nieuw platform, een technologische mijlpaal in dit opwindende EV-tijdperk.

Intelligent Front-lighting System (IFS)
Geniet van maximaal zicht zonder andere bestuurders te verblinden. IFS past automatisch de lichtbundel van de LED-koplampen in real-time aan, afhankelijk van de wegomstandigheden.

Dual Color Ambient Lightning
Kies de kleur die past bij jouw stemming. Er is keuze uit 64 kleuren en zes tweekleurenthema’s, ontwikkeld door kleurexperts om je te helpen ontspannen.

Interactieve Pixel Lights
De interactieve Pixel Lights op het stuurwiel geven informatie over onder meer de rijmodus, spraakherkenning en laadstatus.

Digitale zijspiegels
De digitale zijspiegels (optioneel) vervangen de traditionele buitenspiegels, met een camera en een monitor in het interieur voor beter zicht en aerodynamica