APK

Ook voor de APK naar de Hyundai-dealer

  • Verkeersveiligheid Remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie.
  • Milieu Uitstoot van uitlaatgassen en aanwezigheid van onderdelen als een roetfilter en katalysator.
  • Registratie Kilometerstand en voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof

APK-Keuring

Een auto mag officieel de weg niet op wanneer de APK-datum verstreken is. Je doet er verstandig aan de APK door de Hyundai-dealer te laten uitvoeren. Die hanteert een scherp tarief én kent jouw Hyundai door en door. Wanneer je de APK combineert met de jaarlijkse onderhoudsbeurt, is de keuring helemaal gratis.

€ 29,95 incl.

Veel gestelde vragen

Waar staat APK voor?

APK staat voor: Algemene Periodieke Keuring.

Wat is het verschil tussen APK en onderhoud?

Bij de APK wordt alleen gecontroleerd of jouw Hyundai voldoet aan de minimale eisen voor gebruik op de openbare weg. Dit is een momentopname. Bij onderhoud is deze controle een stuk uitgebreider en worden er preventief ook onderdelen en vloeistoffen vervangen, zoals motorolie en het oliefilter, zodat de auto veilig is voor gebruik tot de volgende service-interval. Regelmatig onderhoud bij de Hyundai-dealer betekent dat je altijd kunt vertrouwen op jouw Hyundai. Maak hier eenvoudig (online) een werkplaatsafspraak bij jouw dealer.

Welke punten worden er tijdens een APK gecontroleerd?

“Dat zijn voor de verkeersveiligheid de volgende punten: profieldiepte banden (minimaal 1,6 mm), remmen, autogordels, spiegels, ruiten, ruitenwissers, uitlaat, wielophanging, schokdempers, stuurinrichting, verlichting en carrosserie.
Voor het milieu: de uitstoot van uitlaatgassen.
En voor de registratie: het kentekenbewijs (online), het voertuigidentificatienummer (oftewel het chassisnummer) en de gebruikte brandstof.”

Wanneer moet mijn Hyundai APK gekeurd worden?

Je krijgt tijdig bericht van de RDW vóór welke datum jouw Hyundai APK-gekeurd moet zijn.

Vanaf wanneer kan ik mijn Hyundai APK laten keuren?

Dat kan vanaf 2 maanden vóór de APK-vervaldatum. De APK blijft gewoon 12 of 24 maanden geldig vanaf de APK-vervaldatum. Je kunt dus ruim op tijd een afspraak maken bij jouw Hyundai-dealer. Dat kan hier eenvoudig (online).

Is het verplicht om de APK uit te voeren?

Ja, elke auto met een Nederlands kenteken moet verplicht periodiek APK-gekeurd worden. De APK zorgt ervoor dat de technische staat van auto’s gecontroleerd wordt, zodat de veiligheid op de Nederlandse wegen op peil blijft. Laat je geen APK uitvoeren, dan ontvang je een boete. Maak hier eenvoudig (online) een werkplaatsafspraak bij jouw dealer.

Mag elke Hyundai-dealer een APK-keuring uitvoeren?

Ja, je kunt bij elke Hyundai-dealer terecht voor een APK-keuring. Maak hier eenvoudig (online) een afspraak.

Kan ik wachten op de APK?

Ja dat kan. Houd rekening met gemiddeld minimaal een uur wachttijd.

De APK van mijn Hyundai is verlopen, wat moet ik doen?

Een voertuig mag tot maximaal 2 maanden ná het verlopen van de APK-vervaldatum op de openbare weg stilstaan, zonder dat de RDW een registercontrole uitvoert. Na deze periode moet het voertuig APK-goedgekeurd zijn of moet de geldigheid van het kenteken geschorst zijn. Voorkom een boete en maak daarom alsnog zo snel mogelijk een afspraak bij je Hyundai-dealer voor de APK-keuring! Dat kan hier eenvoudig (online).