Bandenservice

Doe de bandencheck

Als je met de auto op pad gaat, wil je er honderd procent zeker van zijn dat de banden van je Hyundai in orde zijn. Zij zijn het enige contact van de auto met de weg en bepalen voor een belangrijk deel de prestaties en de veiligheid van de auto. Twijfel je over de staat van de banden van jouw Hyundai? Ga langs bij de Hyundai-dealer voor een gratis bandencheck.

Plan een werkplaatsafspraak

Kies de juiste band

Banden zijn er in alle soorten en maten. Voor optimale grip en veiligheid kies je de juiste autoband. Maar welke band moet je dan hebben?

Zomerbanden

Bij temperaturen boven de 7 graden Celsius adviseren wij te kiezen voor zomerbanden. Vanaf deze temperatuur bieden deze banden namelijk meer grip, een lager brandstofverbruik en een betere remweg dan winterbanden. In plaats van lamellen heeft een zomerband brede sleuven die – bij hogere temperaturen – zorgen voor een goede waterafvoer tijdens (hevige) zomerse regenbuien.

Winterbanden

Zelfs in onze Nederlandse winters bieden winterbanden aanzienlijk meer veiligheid. De andere rubbersamenstelling zorgt voor meer grip bij asfalttemperaturen onder de 7 graden Celsius. Het profiel is voorzien van lamellen die als ‘grijpers’ in de sneeuw happen. De remweg van winterbanden op koud en/of glad asfalt is tot wel 30 procent korter dan die van zomerbanden. Tip: door te kiezen voor een winterbandenset (banden + velgen) gaat de periodieke wissel sneller en zijn montagekosten lager dan bij losse banden.

All season-banden

Rijd je vooral korte ritjes, bijvoorbeeld naar de supermarkt of voor het wegbrengen van de kinderen naar school? Dan zijn vierseizoenenbanden of all-seasonbanden absoluut het overwegen waard. Deze banden combineren de eigenschappen van zomer- en winterbanden. Bovendien bespaar je het tweemaal per jaar omwisselen van de banden én de kosten voor opslag.

Plan een werkplaatsafspraak

Bandentip

Winterbanden bieden aanzienlijk meer veiligheid. Niet alleen bij sneeuw of ijzel, ook op natte wegen. Bedenk ook: banden die je niet gebruikt slijten niet, zodat het om een eenmalige investering gaat in een set winterbanden. Of beter gezegd: in veiligheid.