De vernieuwde Kia Picanto is er!

De vernieuwde Kia Picanto is groot nieuws in het segment van de kleinste auto’s. Naast de elektrische modellen van het merk is de compacte Picanto een van de best verkopende modellen van Kia in verschillende regio’s wereldwijd en ook in Nederland behoort hij al vele jaren tot de top in zijn segment. De vernieuwde versie heeft niet alleen ‘Opposites United’-looks en updated technologie, maar is ook standaard rijker uitgerust dan ooit. 

De vernieuwde Picanto valt direct op met zijn nieuwe ‘Opposites United’ design. Hij heeft een compleet opnieuw ontworpen front met nieuwe bumpers, de kenmerkende ‘tiger nose’ grille, scherp getekende voorschermen en een nieuwe motorkap. De krachtige koplamplijnen lopen nu door tot aan de luchtinlaten. De optionele LED-koplampen en LED-dagrijverlichting geven de compacte Kia een extra breed postuur. Ook de vernieuwde achterlichten en nieuw getekende achterbumper maken het verschil. De krachtige, brede lichtband versterkt het robuuste ontwerp van de bumper en achterklep, met als resultaat een extra brede look. 

De nieuwe GT-Line maakt indruk met zijn sportieve designaccenten, een extra grote ‘tiger nose’ grille, speciale 16 inch diamantgeslepen velgen en een sportieve GT-Line achterdiffusor.  

Standaard met digitaal instrumentarium, een zwevend centraal touchscreen met navigatie en OTA-updates 

De vernieuwde Picanto maakt ook van binnen het verschil met nieuwe, duurzame interieurmaterialen, een haarscherp digitaal instrumentenpaneel, een 8 inch touchscreen met navigatie en bluetooth multiconnectiviteit waarmee tegelijkertijd twee mobiele apparaten kunnen worden gekoppeld. Het multimediasysteem is standaard uitgerust met Apple CarPlay en Android Auto en de Picanto biedt via Kia Connect toegang tot een uitgebreid aanbod aan diensten, waaronder live verkeersinformatie, weersverwachtingen, POI’s en details over beschikbare parkeerplaatsen. Ook de vernieuwde Kia Connect App biedt Picanto-rijders extra features waaronder Last Mile Navigation, waarmee ze, nadat ze hun auto hebben geparkeerd de navigatie kunnen blijven gebruiken om op hun eindbestemming te komen. En met de nieuwe OTA-functionaliteit wordt het navigatie- en infotainmentsysteem doorlopend voorzien van updates.

Maximale efficiency, lage CO2-emissies 

De vernieuwde Picanto is in Nederland te bestellen in een groot aantal uitvoeringen die allemaal zijn uitgerust met de 1.0 DPI benzinemotor die soepel presteert tegen een laag verbruik. De vernieuwde versie van deze atmosferische motor heeft verbeterde uitlaatgascirculatiekanalen en een geoptimaliseerde kleptiming aan de inlaatkant. Ook de koeling van de verbrandingskamers is verbeterd. De motor drijft de voorwielen aan via een handgeschakelde vijfversnellingsbak (5MT) of de Automated Manual Transmission (AMT). Die laatste is gebaseerd op de manuele vijfversnellingsbak, waarbij het koppelen/ontkoppelen en schakelen automatisch verloopt. 

Uitgebreid pakket ADAS-systemen voor extra veiligheid 

De vernieuwde Picanto is uitgerust met de nieuwste Advanced Driver Assistance Systems en een uitgebreid pakket aan actieve veiligheidssystemen, waarmee hij één van de meest veilige auto’s in zijn klasse is. Standaard op elke Picanto is onder andere Lane Keeping Assist, Driver Attention Warning en Leading Vehicle Departure Warning, Intelligent Speed Limit Assist, Lane Following Assist (LFA) en Forward Collision Assist (FCA) met voertuig-, fiets- en voetgangerdetectie. De GT-Line beschikt altijd over Forward Collision-Avoidance Assist (FCA 1.5) met Junction Turning, Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA) en Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist.  

Vier uitvoeringen met een rijke tot zeer rijke standaarduitrusting 

Kia Nederland biedt de vernieuwde Kia Picanto aan in vier luxe tot zeer luxe uitvoeringen. Het basismodel, de DynamicLine, is standaard al voorzien van onder meer airconditioning, 8 inch full map navigatie, Kia Connect en Live services, parkeersensoren achter en een achteruitrijcamera. Hij is ook uitgerust met de autonome rijstrookvolgassistentie en de autonome noodremassistentie met voetganger- en fietserdetectie. De DynamicPlusLine vult de al rijke standaarduitrusting aan met full LED-koplampen met LED-richtingaanwijzers, privacy glass, lichtmetalen velgen, een USB-C aansluiting achter en elektrisch inklapbare buitenspiegels met LED-richtingaanwijzers. De nieuwe ExecutiveLine biedt daarboven extra luxe features zoals verwarmde voorstoelen, stuurwielverwarming, climate control, een smart key met start/stopknop en een draadloos oplaadstation voor smartphones.  De sportieve GT-Line combineert de luxe van de ExecutiveLine met unieke stylingdetails waaronder de GT-Line ‘Light Guide’ LED-strip voor en 16” lichtmetalen velgen. Van binnen valt hij op met zijn GT-Line stuurwiel en zwarte GT-Line bekleding in lederlook. Hij is nóg rijker uitgerust en biedt onder meer de dodehoekassistentie, kruisend verkeerassistentie achter en een schuif/kantel zonnedak.  

Hidden

Informatie Gewenste Auto:

Hidden

Klantgegevens

Waarmee kunnen wij u helpen?

Waarmee kunnen wij u helpen?