Elektrisch rijden

Elektrisch rijden met Zeeuw & Zeeuw

Bent u klaar voor de overstap naar elektrisch rijden? Bij Zeeuw & Zeeuw bent u daarvoor aan het juiste adres, wij informeren u graag verder over alle mogelijkheden omtrent elektrisch rijden. Want de mogelijkheden van elektrisch rijden zijn enorm, biedt vele voordelen en is interessant voor iedereen.

Lees hier meer over rijbereik, laadoplossingen, kosten, lage bijtelling voor zakelijke rijders en nog veel meer!

In januari van 2020 introduceerde Kia haar ‘Plan S’. Hiermee heeft Kia een gerichte strategie gekozen onder andere op het gebied van elektrisch rijden. Kia wil tegen 2025 11 volledige elektrische Kia-modellen in haar assortiment hebben. De introductie van de EV6 vorig jaar is daar een belangrijke onderdeel van. Daarnaast behoren de e-Niro en de e-Soul ook tot welbekende 100% elektrische Kia-modellen.

Maar er is meer, want op dit moment zijn er ook een aantal Hybrid (HEV) of Plug-In Hybride (PHEV) modellen beschikbaar. Deze modellen schakelen over naar de verbrandingsmotor op benzine of diesel als het accupakket leeg is. Onder andere de Ceed Sportswagon, XCeed, Niro en de Sorento zijn ook beschikbaar in een Plug-In Hybride uitvoering. In januari 2022 komt daar de gloednieuwe Sportage bij.

Profiteer van overheidssubsidie tot € 3.350,
Wie een nieuwe elektrische Kia aanschaft (koop of private lease) kan tijdelijk profiteren van een subsidie van maar liefst € 3.350,-. Wilt u in aanmerking komen voor de subsidie in 2022? Dan moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Klik hier om de voorwaarden te lezen. Heeft u vragen over deze subsidie? Neem dan contact op met één van onze vestigingen.

Op zoek naar zakelijke mogelijkheden?
Ben je eigenaar van een bedrijf of ZZP’er dan biedt Zeeuw & Zeeuw Kia diverse mogelijkheden aan om zakelijk elektrisch te rijden. De lage bijtelling, momenteel 12% op elektrische modellen, maakt het financieel voor u als ondernemer zeer aantrekkelijk. Neem hier contact op met één van onze vestigingen of neem hier contact op met onze fleetsales.

Rijbereik

Het rijbereik met een elektrische auto is voor veel mensen nog een drempel, maar met de huidige ontwikkelingen ligt het rijbereik van de elektrische Kia modellen verrassend ver. De e-Niro heeft bijvoorbeeld een actieradius tot wel 455 km, de EV6 zelfs meer dan 510 km (indicatie WLTP) en de e-Soul tot wel 452 km (indicatie WLTP).

Is elektrisch rijden iets voor mij?
Deze vraag kun je zelf makkelijk beantwoorden door jezelf de vraag te stellen hoe vaak je stukken van 200 km aan één stuk rijdt. Het antwoord voor velen is dat dit vaak zelden gebeurd. Conclusie? Een elektrische auto past dus bijna iedereen!

Externe invloeden
Het verbruik van een elektrische auto is net als bij een brandstofauto afhankelijk van een aantal invloeden, namelijk: de capaciteit van de batterij, het totaalgewicht aan bagage en passagiers, de rijstijl, het terrein en de weersomstandigheden.

Laden

Het opladen van een elektrische auto lijkt ingewikkeld maar met alle verschillende mogelijkheden om je elektrische Kia op te laden is het bijna net zo makkelijk als het bedienen en opladen van elk ander elektrisch apparaat. Eén van de voordelen van elektrisch rijden is dat een auto op veel plekken op te laden is. Zo kan dit thuis voor de deur, in uw woonwijk, op het werk of bij veel laadstations onderweg naar uw gewenste bestemming.

Laadpunten en laadtijden kunnen verschillen
De e-Niro kan via een AC-laadpaal (wisselstroom) met maximaal 7,2kW (1-fase 32A) geladen worden middels een standaard meegeleverde Type-2-laadkabel. Daarnaast kan deze Kia met maximaal 80kW geladen worden bij een DC-lader (snellader, gelijkstroom) door middel van een CCS Combo-stekker.
Van een heel andere orde is de EV6. Met de 800V-oplaadtechniek zorgt deze Kia voor extreem korte oplaadtijden. Je laadt tot 100km op in 4.5 minuten. Opladen van 10 tot 80% doe je onder ideale omstandigheden in ongeveer 18 minuten.

Elektrische modellen

Op dit moment zijn er 7 elektrische Kia modellen beschikbaar, waarvan er 3 volledig elektrisch zijn en een aantal PHEV modellen. Al deze modellen moeten door middel
van een laadpaal opgeladen worden. Benieuwd welk model het beste bij jou past?

Bekijk ze hier >

Kies jouw elektrische auto

 • e-Niro
 • EV6
 • e-Soul
 • e-Niro

  e-Niro

  De e-Niro combineert stijlvol design met de hoge efficiency van de geavanceerde elektrische aandrijflijn. Hierdoor rijdt u 100% elektrisch zonder compromis. De nieuwe Kia e-Niro heeft een actieradius van maar liefst 455km met het 150kw / 204 pk en 64 kWh accupakket.

  Meer informatie over de e-Niro

  Bekijk actie

 • EV6

  EV6

  De gloednieuwe en volledig elektrische Kia EV6: De baanbrekende, elektrische crossover met een hoge actieradius (meer dan 510km WLTP), een ultrasnelle 800V-laadcapaciteit, een opvallend design en indrukwekkende prestaties is nu bij Zeeuw & Zeeuw te bestellen in vier verschillende uitvoeringen: De EV6, EV6 Plus, EV6 GT-Line en EV6 GT.

  Vanaf uitrustingsniveau Plus is de EV6 standaard uitgerust met de extra grote 77,4kWh accu. Daarnaast kunt u kiezen voor vierwielaandrijving met twee elektromotoren.

  Meer informatie over de EV6

  Bekijk actie

 • e-Soul

  e-Soul

  De Kia e-Soul is een 100% elektrische crossover vol karakter. Hij heeft een funky uiterlijk, een verrassend comfortabel interieur en altijd energie voor nieuwe avonturen – tot wel 452 km per acculading (WLTP). Het stijlvolle SUV pack maakt ‘m extra uitgesproken om te zien, met een speciale voorbumper en dynamische dorpellijsten. Zo geef je deze frisse nieuwkomer precies het karakter dat jij wilt.

  Meer informatie over de e-Soul

  Bekijk actie

Terug naar Kia