Blijf op de hoogte Het laatste nieuws

Kia Sportage 2021

De presentatie van de nieuwe Kia Sportage

Kia is de maand september begonnen met de presentatie van de nieuwe Sportage. Voor het eerst in 28 jaar brengt Kia een volledig Europese versie op de markt, hiermee is dit model volledig afgestemd op de wensen van Europeanen. Zo beschikt deze nieuwe generatie over aanzienlijk meer hoofd-, been- en bagageruimte dan zijn voorganger. De beenruimte voor passagiers op de achterbank is de grootste in zijn segment. Dankzij de state-of-art hybride aandrijflijnen is er op dit model een forse verlaging van de uitstoot en daarmee ook een lager brandstofverbruik. De Sportage Hybrid (HEV) is voorzien van een 1.6 T-GDI motor, die in dit geval is gekoppeld aan een elektromotor met een lithium-ion-polymeerbatterij van 1,49 kWh.

Sportage Plug-in Hybrid (PHEV)

De Sportage wordt voor het eerst ook in een PHEV uitvoering op de markt gebracht. De Sportage Plug-in Hybrid is uitgerust met de bekroonde 180 pk sterke 1.6 T-GDI benzinemotor in combinatie met een 13,8 kWh lithium-ion-polymeerbatterijpakket. Deze innovatieve aandrijflijn heeft een systeemvermogen van 265 pk. Wat betekend dat de meeste dagelijkse ritten volledig elektrisch gereden worden.

Een innovatieve SUV met geavanceerde technologie en geëlektrificeerde aandrijflijnen.

Het interieur
De nieuwe Sportage maakt indruk met een volledig opnieuw ontworpen interieur dat zich kenmerkt door een ruimtelijke ervaring, een uitgesproken ontwerp, luxe features en hoogwaardige materialen. Het hoogtepunt in het binnenste van de Sportage is het ultramoderne en prachtig vormgegeven dashboard dat is voorzien van een groot, gebogen display dat bestaat uit twee schermen van 12,3 inch. Het geavanceerde infotainmentsysteem is over-the-air te updaten en met de geavanceerde connectiviteitssoftware kunnen gebruikers op afstand verbinding maken met hun Sportage via Kia Connect, de smartphone-app. De interactieve, gebruiksvriendelijke technologie geeft gebruikers ook toegang tot belangrijke functies zoals de Kia Live Services, online navigatie, online spraakherkenning en agenda-integratie vanaf de smartphone, die supersnel draadloos is op te laden. Het toonaangevende geluidssysteem van Harman Kardon biedt een indrukwekkend surround geluid.

Het exterieur
De nieuwe Sportage is de eerste nieuwe generatie die geheel is ontworpen volgens de nieuwe designtaal van Kia.  De gedurfde designfilosofie bestaat uit vijf pijlers: Joy for Reason, Power to Progress, Technology for Life, Tension for Serenity and Bold for Nature. Van voren is de nieuwe Sportage direct te herkennen aan de zwarte grille die zich uitstrekt over de gehele breedte. Het is een moderne interpretatie van de Tiger Nose grille, gecombineerd met de futuristisch uitziende boomerang-style dagrijverlichting, die fraai is geïntegreerd met de Matrix LED-koplampen. Aan de achterkant valt het gespierde fastback-ontwerp op dat naadloos overgaat in de achterlichten die op verfijnde wijze in de carrosserie zijn geïntegreerd. Ze zijn visueel met elkaar verbonden, waardoor de nieuwe Sportage van achteren een verbluffend brede indruk maakt. Afhankelijk van de gekozen uitvoering, staat de nieuwe Sportage op 17-inch, 18-inch of 19-inch lichtmetalen velgen met een grote variëteit aan designs, kleuren en afwerkingen.

De nieuwe Europese versie is 1.865 mm breed, 1.645 mm hoog, 4.515 mm lang en heeft een wielbasis van 2.680 mm. Op de tweede zitrij hebben passagiers beschikking over 996 mm beenruimte en de bagageruimte meet 587 liter (VDA). Voor extra bagage of grote voorwerpen kunnen de achterstoelen worden neergeklapt in een 40:20:40 verdeling, met als resultaat een maximale bagageruimte van 1.776 liter.

Vanaf begin volgend jaar is de nieuwe Sportage leverbaar in Nederland, prijzen en specificaties voor dit nieuwe innovatieve model volgen binnenkort.

Terug naar overzicht