Blijf op de hoogte Het laatste nieuws

Kia EV6 biedt intuïtieve ervaring om tijdens elke rit te inspireren

De nieuwe EV6 van Kia komt met een reeks geavanceerde technologieën die zijn ontwikkeld om de inzittenden te inspireren en een optimale gebruikerservaring te bieden. De intuïtieve connectiviteits- en infotainmentsystemen dompelen EV6-rijders onder in een inspirerende rijervaring en zijn tegelijkertijd ontworpen om afleiding tijdens het rijden te minimaliseren.

De Kia EV6 is gebaseerd op het modulaire E-GMP-platform, dat een vlakke vloer in het interieur mogelijk maakt voor een ongekend ruimtelijke ervaring. De twee gebogen 12,3-inch high-definition breedbeeldschermen zijn gericht op de bestuurder en bieden in één oogopslag en gemakkelijk toegang tot belangrijke voertuiginformatie. Direct voor de bestuurder bevindt zich een naar eigen smaak in te stellen ‘clusterscherm’ dat informatie weergeeft zoals snelheid, resterende actieradius en de status van de accu. Het beeldscherm ernaast is de hub voor het navigatie-, infotainment- en bedieningssysteem. De schermen zijn aan elkaar gekoppeld in een naadloze curve, waardoor een panoramisch gevoel ontstaat. Ze zijn gemaakt van extra sterk glas voor een kristalhelder beeld en optimale robuustheid. Het geavanceerde head-up display met Augmented Reality projecteert virtueel aanwijzingen op de weg vooruit, zodat de bestuurder te allen tijde gefocust kan blijven.

De comfortfeatures zoals het keyless entry met flush portiergrepen, de programmeerbare bestuurdersprofielen en de relaxstoelen creëren samen met het ergonomische design een ervaring waarbij de bestuurder op de eerste plaats komt. En of het nu gaat om de flush portiergrepen die automatisch uitklappen of de intuïtieve, aanraakgevoelige interfaces en het head-up display met Augmented Reality, alle functies van de EV6 zijn doelgericht ontworpen om de interactie tussen mens en machine te optimaliseren en een gevoel van welzijn te bevorderen.

“We willen inspirerende elektrische auto’s ontwerpen die het dagelijks leven van Kia-rijders verrijkt. De ideeën van onze ontwerpers en de purpose van ons merk raken meer dan ooit met elkaar verbonden, waarbij onze klanten centraal staan in alles wat we doen en bij elke beslissing die we nemen”, aldus Jason Jeong, President bij Kia Europe.

De geluidsabsorberende materialen in de vloer, de wielkasten, deuren, achterklep en banden verminderen weg- en windgeruis en creëren een rustige en serene omgeving voor alle inzittenden. De akoestische voorruit en portierruiten zorgen voor een geluidsniveau dat gelijk is aan dat van auto’s uit het premium segment.

Kia introduceert tussen nu en 2026 elf nieuwe elektrische modellen, waarvan de eerste, de EV6, sinds kort is te bestellen.

 

Terug naar overzicht