Blijf op de hoogte Het laatste nieuws

What Car? roept Kia EV6 uit tot ‘Car of the Year 2022’

What Car? heeft de Kia EV6 uitgeroepen tot ‘Auto van het Jaar 2022’. Het is de tweede keer dat een EV deze prestigieuze verkiezing – wint de eerste emissievrij rijdende winnaar was de e-Niro in 2019. De EV6 sleepte niet alleen de overall titel in de wacht, maar won ook in de categorie ‘Elektrische SUV van het jaar’.

De onderscheidingen van What Car?, de Britse organisatie die consumenten al meer dan 40 jaar adviseert bij het kopen van een auto, volgen op de vele andere prijzen die Kia al in ontvangst heeft mogen nemen sinds de recentelijke lancering van de EV6. Enkele voorbeelden zijn de overwinning in de categorie ‘Premium’ van de Duitse Auto van het Jaar Awards en het winnen van de Top Gear ‘Crossover of the Year’-award. De EV6 is ook genomineerd voor Auto van het Jaar 2022 (COTY), de verkiezing waarvan de winnaar op 28 februari bekend wordt gemaakt.

“De EV6 combineert een enorm realistisch bereik met oplaadsnelheden die geen enkele concurrent kan bijbenen. Hiermee neemt deze Kia twee van de grootste zorgen weg die mensen nog steeds hebben over elektrische auto’s. De EV6 is bovendien enorm ruim en praktisch, omdat hij staat op een dedicated elektrisch platform”, aldus Steve Huntingford, hoofdredacteur van What Car?.”En in combinatie met de prestaties, de verfijning, de concurrerende prijzen en een van de beste garanties in de markt, ziet de opvallende EV6 er niet alleen uit als de toekomst – hij is het ook.”

De Kia EV6 kan tot 528 kilometer* rijden op een volle accu (WLTP) en met de geavanceerde 800V-oplaadtechnologie kan hij in slechts 18 minuten van 10 tot 80 procent worden opgeladen. De eerste dedicated elektrische auto van Kia is het toonbeeld van het grote potentieel van het nieuwe Electric-Global Modular Platform (E-GMP), op basis waarvan Kia tegen 2026 nog zes andere dedicated elektrische modellen gaat lanceren. Kia wil de gehele Europese line-up volledig hebben geëlektrificeerd in 2035, gevolgd door andere grote wereldmarkten in 2040.

Extra interessant voor particuliere rijders: de luxe Kia EV6 Air met SEPP-subsidie

De Kia EV6, de baanbrekende elektrische auto van het grootste EV-merk van 2021, is in het nieuwe jaar extra bereikbaar en divers. Voor particulieren is met name de EV6 Air met SEPP-subsidie interessant, terwijl de nieuwe Plus 58 kWh en veelgevraagde nieuwe opties het aanbod verder verbreden.

  • Luxe EV6 Air met SEPP-subsidie al te rijden vanaf € 41.245,-
  • Nieuwe EV6 Plus 58 kWh vanaf € 48.595,-
  • Plus en GT-Line verkrijgbaar met nieuwe, gewilde opties

Sinds 3 januari van dit jaar maakt de overheid het overstappen op een elektrische auto voor particulieren nog aantrekkelijker met een SEPP-subsidie van € 3.350,-. De Kia EV6 Air 58kWh komt hiervoor in aanmerking. Een rijk uitgeruste EV6, met een actieradius tot 394 kilometer** (WLTP), een ultrasnelle laadcapaciteit én 7 jaar garantie is inclusief deze subsidie al vanaf € 41.245,-* te rijden. EV6-rijders die liever private leasen dan kopen, kunnen de subsidie, onder bepaalde voorwaarden, ook in maandelijkse termijnen laten uitbetalen. De Air is beschikbaar vanaf € 579,- per maand en met subsidie is dat de eerste 48 maanden zelfs vanaf € 510,- per maand.

Air is de nieuwe naam van het eerste uitvoeringsniveau van de EV6. De zeer rijke standaarduitrusting van deze versie bestaat onder meer uit de dual curved 12.3” displays, een geavanceerd navigatiesysteem met Kia Connect en Live Services, een smart key, snelwegassistentie, autonome noodremassistentie, intelligente snelheidsbordenherkenning en dual zone climate control. Ook standaard zijn luxe features zoals parkeersensoren rondom, DAB+ audio, 5 USB-aansluitingen, een achteruitrijcamera, stoelverwarming vóór en stuurwielverwarming. De EV6 Air valt op met zijn 19” lichtmetalen velgen, LED-verlichting vóór en achter en privacy glass. Hij wordt standaard geleverd in Runway Red metallic, en is tegen meerprijs verkrijgbaar in 9 andere kleuren.

EV6 Plus nu ook met 58 kWh

Eveneens nieuw is de EV6 Plus 58 kWh. Deze zeer luxe Plus, die tot voorheen alleen met een 77 kWh-accu verkrijgbaar was, is onder meer voorzien van vegan lederen bekleding, stoel-verwarming en ventilatie vóór, stoelverwarming achter en ambient lighting. De relax voorstoelen zijn elektrisch verstelbaar en de bestuurdersstoel is voorzien van een geheugenfunctie. Andere opvallende standaardfeatures zijn het Meridian® Premium Sound System met 14 speakers en Active Sound Design, automatische flush-portiergrepen en de slimme automatische achterklep. Ook op het gebied van laden en bereik gaat deze Plus uitvoering letterlijk een stap verder, met een warmtepomp en V2L (Vehicle-2-Load) waarmee hij andere apparaten of auto’s kan laden. De nieuwe Kia EV6 Plus 58 kWh heeft een vanafprijs van € 48.595,-.

Veelgevraagde nieuwe opties voor Plus en GT-Line

De standaard al zeer rijk uitgeruste Plus en nóg luxere GT-Line laten weinig te wensen over. Kia heeft het aantal optiemogelijkheden echter uitgebreid met opties waar veel vraag naar is. Zo is de Plus nu ook te bestellen met 20” lichtmetalen velgen (€ 500,-) of een Advanced pakket (€ 1.400,-) dat bestaat uit 20” lichtmetaal en een groot glazen schuif-/kanteldak, dat standaard is op de GT-Line. De GT-Line met voorwielaandrijving is nu ook te bestellen met 20” wielen (standaard op de GT-Line AWD).

 

 

Terug naar overzicht