Blijf op de hoogte Het laatste nieuws

Kia onthult de nieuwe Ceed-familie

Kia heeft een aantal leden binnen de Ceed-familie voorzien van een fris en vernieuwd design. Deze modellen bevatten, naast een vernieuwd exterieur, veel meer nieuwe hightech features en geëlektrificeerde aandrijflijnen. Onder andere de vijfdeurs hatchback, de sportswagon en shooting brake hebben een volledig nieuw ontworpen voor- en achterzijde gekregen. De vernieuwde Ceed-familie gaat medio augustus in productie en naar verwachting zullen de eerste modellen medio september in Nederland arriveren. Prijzen en verdere specificaties worden in aanloop naar de introductie van deze modellen bekend gemaakt. 

Een aantal vernieuwingen op een rij:

  • Vernieuwd exterieurdesign en interieurupgrades
  • Geavanceerde Smartstream aandrijflijnen, mild- en plug-in hybrids
  • Nieuwe assistentiesystemen, hightech connectiviteit en OTA-updates

Exterieurdesign 
Zowel de Ceed Hatchback, Ceed Sportswagon en de Proceed hebben een volledig nieuwe front gekregen inclusief het gloednieuwe Kia-logo. De iconische Tiger Nose grille heeft plaatsgemaakt voor een zwarte hoogglansafwerking met details van satijnchroom. De plug-in hybrids krijgen een nieuwe, gesloten grille met een opvallende afwerking in contrasterende patronen. Tevens zijn alle Ceed-modellen voorzien van compleet nieuwe full-LED-koplampen met geïntegreerde LED-dagrijverlichting. Extra mooi detail zijn toch wel de achterlichtunits van de GT-line en GT, deze units bestaan uit 48 honingvormige modules.

Ook het aanbod lichtmetalen velgen en carrosseriekleuren is met drie nieuwe designs uitgebreid. Deze nieuwe designs lichtmetalen velgen bestaan onder andere uit 16-inch lichtmetalen velgen, 17-inch lichtmetalen GT-Line velgen en een set exclusieve 18-inch lichtmetalen GT velgen met sportieve rode accenten. De carrosseriekleuren zijn uitgebreid met vier gloednieuwe tinten en bevatten Machined Bronze, Lemon Splash, Yucca Steel Grey en Experience Green.

Het vernieuwde interieur
De nieuwe Kia Ceed uitvoeringen hadden al een hoogwaardige interieur maar met de komst van verfijnde en rustgevende kleurstellingen, gebruik van fijne materialen en een interieur dat is ontworpen om alle inzittenden volledig op hun gemak te laten voelen krijgen de modellen nog meer rijcomfort. Schaft u straks een nieuwe Ceed aan, dan heeft u keuze uit vijf verschillende stoelbekledingsmogelijkheden, waarvan er drie met een aangepast design ten opzichte van de huidige mogelijkheden.
Daarnaast wordt u straks omringd door een 12,3 inch groot digitaal instrumentenpaneel in combinatie met een 10,25 inch multimedia en navigatiescherm, dit alles om uw rijplezier nog verder te vergroten.

Kia heeft de vernieuwde Ceed wederom features meegegeven die de gebruikerservaring naar een hoger niveau tillen. Zo kunnen de portiersloten worden bediend via de nieuwe Smart Key en kan de motor worden gestart met een druk op de knop. Het infotainmentsysteem kan worden gekoppeld aan een JBL Premium-geluidssysteem met acht luidsprekers en Bluetooth-streaming om een ​​naadloze verbinding te creëren. De Sportswagon en de ProCeed zijn tevens verkrijgbaar met een elektrisch bedienbare achterklep.

Benieuwd? Ontdek dan snel hieronder de vernieuwde versie van de Ceed-modellen

Terug naar overzicht