Blijf op de hoogte Het laatste nieuws

Nieuwe Kia Sorento debuteert in Genève

Kia onthult binnenkort de geheel nieuwe Sorento. Hij beleeft zijn wereldpremière tijdens de Geneva Motorshow 2020.

 De vierde generatie van het wereldwijde topmodel van Kia is de nieuwste toevoeging aan de grote en vernieuwde SUV line-up van het merk. Hij is de eerste Kia die is gebaseerd op het nieuw ontwikkelde platform voor mid-size SUV’s en gaat de lat in het segment verleggen op het gebied van interieurruimte en praktische eigenschappen.

Midsize-SUV platform

De Kia Sorento is een full-size model. Hij biedt plaats aan vijf tot zeven personen en staat op het kersverse Midsize-platform voor SUV’s. Het lijnenspel borduurt voort op dat van de bestaande Sorento, waarmee we willen aangeven dat de lijnvoering tamelijk recht is. Hij is overduidelijk familie van de grotere Telluride, een model dat Kia niet in Europa aanbiedt, maar hij heeft bijvoorbeeld de raamomlijsting in stijl van de ProCeed.

Plug-in hybride

Voor het eerst krijgt de Sorento hybridetechniek mee. Aangezien het model op Europees grondgebied debuteert, zal het plug-in hybridetechniek zijn. Door de mogelijkheid om de batterij via het stopcontact te laden in plaats van alleen via de motor, zal de Kia Sorento een lage CO2-uitstoot noteren. Met welke aandrijflijnen de SUV precies naar Nederland komt, onthult Kia in een later stadium. De fabrikant heeft in ieder geval naast de plug-in hybride een 3.5 V6-benzinemotor en een 2,2 liter viercilinder dieselmotor beschikbaar. De Sorento laat zich op 3 maart zien, aldus Kia.

Meer dan drie miljoen

De nieuwe generatie is de vierde editie sinds 2002. De fabrikant lanceerde toen een middelgrote editie voor een uiterst scherpe prijs. Vanwege het grote succes verhoogde de importeur per half jaar de prijs, maar dat weerhield duizenden Nederlanders er niet van om maanden op de auto te wachten. Van de eerste, tweede en derde generatie wist Kia in 18 jaar meer dan drie miljoen exemplaren te maken. De Sorento is dus een belangrijk model voor Kia. De Verenigde Staten en Zuid-Korea zijn de grootste afzetmarkten voor de grote SUV.

De nieuwste generatie wordt onthuld in Genève op 3 maart 2020.

Terug naar overzicht