Blijf op de hoogte Het laatste nieuws

Sorento PHEV: lage emissies, veel power

Kia onthult vandaag de Kia Sorento Plug-in Hybrid, een uitvoering met ultralage emissies op basis van het belangrijke SUV-model van Kia. De nieuwe Sorento-variant, welke begin 2021 in de verkoop gaat in Europa, combineert een grote veelzijdigheid met lage operationele kosten en veel vermogen.

Na de Sorento Hybrid is de Sorento Plug-in Hybrid de tweede geëlektrificeerde uitvoering in het Sorento-programma. De nieuwe variant vertrouwt op de combinatie van een sterke turbo-benzinemotor, een groot batterijpakket en een krachtige elektromotor, zodat deze Sorento kortere trips volledig elektrisch en geheel emissievrij kan afleggen. Daarbij behoudt de Sorento Plug-in Hybrid zijn kenmerkende hoeveelheid ruimte en flexibiliteit, met plek voor vijf of zeven inzittenden, aangezien het innovatieve platform van de vierde-generatie Sorento direct is ontworpen om ook geëlektrificeerde aandrijflijnen te kunnen herbergen.

Veel power, lage emissies

Niet alleen is de Sorento Plug-in Hybrid binnen de Sorento line-up de versie met de laagste emissies in Europa; hij is ook de krachtigste. Het kloppende hart van de ‘turbo hybrid’ aandrijflijn is de 1,6-liter T-GDi (turbocharged gasoline direct injection) benzinemotor, die goed is voor 132 kW/180 pk en 265 Nm aan koppel. Deze krachtbron is gekoppeld aan een 13,8 kWh lithium-ion polymeer batterijpakket en een krachtige elektromotor die 66,9 kW aan vermogen en een koppel van 304 Nm levert. Gecombineerd brengt de Sorento Plug-in Hybrid het daarmee tot 195 kW/265 pk en 350 Nm aan koppel.

De elektrische range van de Sorento Plug-in Hybrid volstaat om de meeste kortere afstanden uitsluitend op elektrische energie af te leggen. De elektrische actieradius en de CO2-emissies moeten nog gehomologeerd worden en zullen in aanloop naar de verkoopstart bekend worden gemaakt.

Het vermogen wordt via een zestrapsautomaat naar alle vier de wielen gestuurd. Een primeur voor Kia in een Plug-in Hybrid is het gebruik van een onafhankelijk waterkoelingssysteem voor het batterijpakket, voor een optimaal warmtemanagement en een hoge efficiency voor de hoogvoltageaccu. De rotor van de 66,9 kW sterke elektromotor vertrouwt daarnaast op een nieuw, twee-fase lamineringsproces om geluiden en vibraties te beperken. De interne verbrandingsmotor krijgt bovendien ’de nieuwste ‘Smartstream’ innovaties. Een voorbeeld is de Continuously Variable Valve Duration-technologie, die afhankelijk van de rijomstandigheden bepaalt hoe lang de inlaatkleppen open en gesloten blijven. Daardoor kan de motor op basis van verschillende verbrandingscycli functioneren, ten gunste van de motorprestaties en brandstofefficiency.

Na de zomer verwachten we de Kia Sorento Hybrid al!

 

Kia Sorento Hybrid
Terug naar overzicht