De beste zorg voor uw auto Profiteer van onderhoud acties

Gratis airco check Gratis

Schonere lucht kun je niet zien, wel inademen. Bacteriën en virussen zijn onzichtbaar voor het blote oog. Dus zelfs als je Kia aan de buitenkant schoon is, en er van binnen ook schoon uitziet, kunnen er nog steeds ongewenste passagiers meeliften:

Bacteriën, virussen, pollen en schimmels komen je Kia binnen via het ventilatie- en airconditioningsysteem. Eenmaal in het interieur kunnen ze voor de chauffeur en passagiers onaangename maar ook gevaarlijke problemen veroorzaken, zoals:

 

Airco

Elke airco heeft, ongeacht hoeveel hij gebruikt wordt, regelmatig onderhoud nodig. Een goed werkende airco is aangenaam en zorgt er voor dat je fris achter het stuur zit. Wanneer een airco niet tijdig onderhouden wordt, brengt dit risico’s met zich mee. Een slecht onderhouden airco werkt minder goed en kan leiden tot een hoger brandstofverbruik. Ook kunnen er nare luchtjes ontstaan en kan de airco zelfs schadelijk voor de gezondheid zijn. Daarnaast kan het ook leiden tot extra hoge reparatiekosten. Dus voorkom narigheid of bijvoorbeeld verrassingen onderweg en laat je airco gratis controleren en of reinigen vanaf € 39,95.

Maak een afspraak

Interieurfilter

Het interieurluchtfilter van je Kia is ontworpen om de lucht die je voertuig binnenkomt te filteren. Om de effectiviteit te garanderen, vereist het interieurluchtfilter regelmatig onderhoud en vervanging. Het interieurluchtfilter moet minstens om de twee jaar of 30.000 kilometer worden vervangen op basis van je onderhoudsschema.

Een origineel Kia-interieurluchtfilter bevat speciaal filtratie-materiaal. Het filter vangt in de lucht zwevende deeltjes op voordat ze de ventilatie- en airconditioningsystemen kunnen binnendringen en hun weg vinden naar het interieur van het voertuig.

Na verloop van tijd zullen de gefilterde deeltjes het filter verstoppen, waardoor de luchtstroom afneemt. Dit vermindert de efficiëntie en effectiviteit van de airconditioning- en ventilatiesystemen en laat ook stof en allergenen in de airconditioning terechtkomen. Het is dus essentieel dat je airco regelmatig wordt schoongemaakt en het interieurfilter regelmatig wordt vervangen. Dus voorkom narigheid onderweg en laat je filter gratis controleren en of reinigen vanaf € 39,95.

Maak een afspraak

 


Terug naar overzicht