Mitsubishi Bandenservice

Mitsubishi Bandenservice

Kies je voor een andere autoband, dan verandert hiermee de rijkarakteristiek van de auto. Als je bijvoorbeeld kiest voor bredere, lichtmetalen velgen verandert ook de bandenmaat. Het is belangrijk dat de juiste verhoudingen en eigenschappen behouden blijven ten behoeve van het rijcomfort en de veiligheid. Zeeuw & Zeeuw Mitsubishi heeft een breed assortiment autobanden voor jou beschikbaar. Elke autoband heeft specifieke kenmerken. Wij geven hier graag advies over.

Autobanden

 • De juiste maat autoband
 • Zuinig, stil en veilig
 • Grip
 • De juiste maat autoband

  De juiste maat autoband

  Iedere autoband is voorzien van een codering op de zijkant, de ‘wang’ in vaktermen. Hierop zijn de diverse maten en eigenschappen weergegeven volgens een vaste volgorde. Autobanden die af-fabriek op je Mitsubishi zijn gemonteerd, zijn de optimale combinatie van veiligheid, wegligging, rijcomfort, geluidsniveau en brandstofverbruik. De bandencodering hiervan staat ook vermeld in het instructieboekje. Kies je voor een andere autoband, dan verandert hiermee de rijkarakteristiek van de auto.

 • Zuinig, stil en veilig

  Zuinig, stil en veilig

  Hoe lager de rolweerstand, hoe stiller en zuiniger uw auto. Aantrekkelijk voor uw portemonnee en beter voor het milieu, want een lager brandstofverbruik betekent ook minder uitlaatgasemissie. Bandenfabrikanten zijn erin geslaagd banden te ontwikkelen met een lage rolweerstand, die tegelijk voldoende grip bieden voor veilig rijden en remmen. De rolweerstand van de band wordt ingedeeld in klassen. Klasse A is de laagste rolweerstand, waarmee uw auto het zuinigst rijdt, klasse G de hoogste rolweerstand en zorgt dus voor het hoogste brandstofverbruik. Het verschil per klasse betekent ongeveer 0,1 liter brandstof per 100 kilometer.

 • Grip

  Grip

  Veiligheid onder alle omstandigheden is de belangrijkste eigenschap van een band. Deze moet maximale grip bieden, zowel op een droge als natte ondergrond. Tegenwoordig zijn er uitstekende ‘all-season’ banden op de markt, die onder wisselende omstandigheden prima presteren. In de klassenindeling op het label biedt type A de beste grip op een nat wegdek en type G de minste. Het verschil tussen klasse A en klasse G scheelt ongeveer 18 meter in remweg op een nat wegdek bij het afremmen van 100 km/h tot stilstand. Belangrijk om bij uw keuze rekening mee te houden.

Uitlijnen en balanceren

Geen enkele band of velg is volkomen in balans, daarom worden de banden op velg uitgebalanceerd met een speciaal balanceerapparaat. Met pasklare stukjes lood op de velg wordt zelfs de kleinste onbalans geneutraliseerd. Hierdoor wordt een hinderlijke trilling in het stuur bij bepaalde snelheden voorkomen, voor optimaal rijcomfort. Indien noodzakelijk, kunnen wij ook de wielen van je auto uitlijnen. Een specialistische service, waarbij de monteur het onderstel en de besturing afstelt voor een optimaal contact met de weg en een gelijkmatige bandenslijtage. Slijten je banden ongelijkmatig? Laat de auto door ons controleren.

Veilig de winter door

Steeds meer automobilisten kiezen ‘s winters voor winterbanden. Dankzij de zachtere rubbersamenstelling behouden deze hun souplesse en grip bij lagere temperaturen. Bovendien zijn winterbanden extra geprofileerd, waardoor ze sneeuw gemakkelijker afvoeren.

Bij Zeeuw & Zeeuw Mitsubishi kun je zelf nieuwe winterbanden inclusief velgen bestellen en laten monteren. Deze originele Mitsubishi Motors winterbandensets zijn specifiek afgestemd op je auto, voor maximale grip en veiligheid. Desgewenst slaan wij de zomerbanden op tot de geplande omruildatum.

Mijn Mitsubishi Card

Je ontvangt bij het periodiek onderhoud gratis de MijnMitsubishi Card. Daarmee heb je tot de eerstvolgende onderhoudsbeurt (maximaal 1 jaar) recht op 24/7 pechhulp in heel Europa.

Terug naar Mitsubishi