Mitsubishi Bandenservice

Mitsubishi Bandenservice

De autobanden bepalen voor een belangrijk deel de veiligheid en het rijcomfort. Het kleine contactvlak tussen band en wegdek moet voortdurend krachten overbrengen. Onder alle omstandigheden, in de zomer en in de winter.

Autobanden

 • De juiste maat autoband
 • Zuinig, stil en veilig
 • Grip
 • De juiste maat autoband

  De juiste maat autoband

  Iedere autoband is voorzien van een codering op de zijkant, de ‘wang’ in vaktermen. Hierop zijn de diverse maten en eigenschappen weergegeven volgens een vaste volgorde. Autobanden die af-fabriek op je Mitsubishi zijn gemonteerd, zijn de optimale combinatie van veiligheid, wegligging, rijcomfort, geluidsniveau en brandstofverbruik. De bandencodering hiervan staat ook vermeld in het instructieboekje. Kies je voor een andere autoband, dan verandert hiermee de rijkarakteristiek van de auto.

 • Zuinig, stil en veilig

  Zuinig, stil en veilig

  Hoe lager de rolweerstand, hoe stiller en zuiniger uw auto. Aantrekkelijk voor uw portemonnee en beter voor het milieu, want een lager brandstofverbruik betekent ook minder uitlaatgasemissie. Bandenfabrikanten zijn erin geslaagd banden te ontwikkelen met een lage rolweerstand, die tegelijk voldoende grip bieden voor veilig rijden en remmen. De rolweerstand van de band wordt ingedeeld in klassen. Klasse A is de laagste rolweerstand, waarmee uw auto het zuinigst rijdt, klasse G de hoogste rolweerstand en zorgt dus voor het hoogste brandstofverbruik. Het verschil per klasse betekent ongeveer 0,1 liter brandstof per 100 kilometer.

 • Grip

  Grip

  Veiligheid onder alle omstandigheden is de belangrijkste eigenschap van een band. Deze moet maximale grip bieden, zowel op een droge als natte ondergrond. Tegenwoordig zijn er uitstekende ‘all-season’ banden op de markt, die onder wisselende omstandigheden prima presteren. In de klassenindeling op het label biedt type A de beste grip op een nat wegdek en type G de minste. Het verschil tussen klasse A en klasse G scheelt ongeveer 18 meter in remweg op een nat wegdek bij het afremmen van 100 km/h tot stilstand. Belangrijk om bij uw keuze rekening mee te houden.

Geluidsemissie

Autobanden met een lage rolweerstand zijn niet alleen gunstig voor het brandstofverbruik, maar ook voor het geluidsniveau binnen en buiten de auto. Een geluidsarme band betekent een stiller interieur dus meer rijcomfort en minder geluidsoverlast voor mensen die langs een doorgaande weg wonen. Op het label wordt het geluidsniveau van de band uitgedrukt in decibels (db). Vanaf 2016 gelden drie categorieën:

 • 1 zwarte geluidsgolf = 3 db minder dan de norm in 2016
 • 2 zwarte geluidsgolven = voldoet aan de norm in 2016
 • 3 zwarte geluidsgolven = voldoet aan de norm van vóór 2016

Winterbanden

Steeds meer automobilisten kiezen ‘s winters voor winterbanden. Dankzij de zachtere rubbersamenstelling behouden deze hun souplesse en grip bij lagere temperaturen. Bovendien zijn winterbanden extra geprofileerd, waardoor ze sneeuw gemakkelijker afvoeren.

Bij Zeeuw & Zeeuw Mitsubishi kun je zelf nieuwe winterbanden inclusief velgen bestellen en laten monteren. Deze originele Mitsubishi Motors winterbandensets zijn specifiek afgestemd op je auto, voor maximale grip en veiligheid. Desgewenst slaan wij de zomerbanden op tot de geplande omruildatum.

Je ontvangt bij het periodiek onderhoud gratis de MijnMitsubishi Card. Daarmee heb je tot de eerstvolgende onderhoudsbeurt (maximaal 1 jaar) recht op 24/7 pechhulp in heel Europa.

Terug naar Mitsubishi