Nieuwe Mitsubishi COLT: terugkeer naar Europa

Mitsubishi Motors Europe bevestigt vandaag dat de lancering van de volledig nieuwe COLT plaats zal vinden op 8 juni. De COLT is ontwikkeld voor de Europese markt en completeert het aanbod van het merk in het Europese B-segment, naast de nieuwe ASX, die sinds maart in de showroom staat.

De naam COLT werd door Mitsubishi Motors voor het eerst toegepast in de jaren zestig. Het naamplaatje siert meerdere generaties van vooral compacte modellen die over de hele wereld zijn verkocht. Daarmee groeide de COLT uit tot een van de bekendste modelnamen van Mitsubishi Motors. Van de laatste generatie zijn meer dan 400.000* exemplaren verkocht.

De volledig nieuwe Mitsubishi COLT beschikt over een reeks geavanceerde aandrijflijnopties, die tegemoetkomen aan de behoeften van een segment waarin benzine- en hybride (HEV) aandrijflijnen goed zijn voor ongeveer 80% van de verkoop van nieuwe auto’s**.

Alle aandrijflijnen zijn leverbaar vanaf de lancering in de herfst van 2023.

  • 1.0L MPI***: 3-cilinder benzinemotor met multi-point injectie en handgeschakelde vijfversnellingsbak. Vermogen: 49kW. CO2: 119-122g/km.
  • 1.0L MPI-T***: 3-cilinder multi-point injectie turbobenzine met handgeschakelde zesversnellingsbak. Vermogen: 67kW. CO2: 118-121g/km.
  • 1.6L Hybride (HEV)***: 1,6-liter benzinemotor met twee elektromotoren en een 1,2kWh batterij gekoppeld aan een automatische, multi-mode versnellingsbak. Vermogen (gecombineerd): 105kW. CO2: 95-101g/km.

De nieuwe Mitsubishi COLT komt op de markt met een complete uitrusting, de nieuwste technologie en keuze uit meerdere aandrijflijnen. Het model wordt geproduceerd in de fabriek van alliantiepartner Renault in Bursa, Turkije. Net als de nieuwe ASX wordt de COLT gebouwd op het CMF-B platform van de Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi.

“De nieuwe COLT is na de nieuwe ASX het tweede nieuwe model dat dit jaar voor Mitsubishi Motors op de markt komt. Bovendien wordt het productoffensief volgend jaar voortgezet met de komst van de nieuwe Outlander PHEV”, aldus Frank Krol, President & CEO bij Mitsubishi Motors Europe. “Ik ben verheugd dat Mitsubishi Motors terug is in het kernsegment van Europa en onze klanten een zeer concurrerend nieuw model kan aanbieden dat de naam COLT waardig is.”

* 403.957 verkochte exemplaren in Europa tussen 2004 en 2014.
** Gebaseerd op verkopen in de branche EU18/CY2022
*** Het aanbod kan per markt verschillen, de prestaties zijn indicatief en onderworpen aan homologatie.

Hidden

Informatie Gewenste Auto:

Hidden

Klantgegevens

Waarmee kunnen wij u helpen?

Waarmee kunnen wij u helpen?