Blijf op de hoogte Het laatste nieuws

Nieuw elan voor Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball

Een nieuwe naam, nieuwe coach, nieuw tenue en vernieuwde selectie. Vol energie, passie en ambitie. Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball presenteerde maandagavond niet alleen het team, nee; het hulde zich in een nieuw elan.

De gloednieuwe Renaults, Kia’s, Fords, Nissans, Mitsubishi’s en Dacia’s zijn maandag aan de kant gezet, om plaats te maken voor de presentatie van het vernieuwde Feyenoord Basketball. De lege showroom van hoofdsponsor Zeeuw & Zeeuw laat zich makkelijk opvullen. Niet alleen met de fysieke aanwezigheid van hoofdcoach Toon van Helfteren en de selectie, maar vooral ook met de uitstraling van ambitie en zelfvertrouwen.

Met een stralende lach stapt Jan Hofstede, directeur van Zeeuw & Zeeuw, als eerste het podium op. “Hoofdsponsor zijn van Feyenoord Basketball voelt uniek”, glundert hij. “We zijn er supertrots op om de naam Zeeuw & Zeeuw te mogen verbinden aan Feyenoord Basketball.”

Technisch directeur Armand Salomon kijkt vol vertrouwen vooruit, maar raakt bij het publiek ook een snaar als hij vertelt over de pieken en dalen die hij in zijn zeven jaar bij de club heeft meegemaakt. “Onze bizarre playoff-reeks tegen Den Bosch zal ik nooit vergeten. Onze supporters enterden de Maaspoort en stonden ons na die schitterende winst om één uur ’s nachts bij het Topsportcentrum op te wachten. Ik krijg er weer kippenvel van.”

Salomon zal ook de dag niet vergeten dat hij hoorde van het overlijden van Jermaine Marshall, die in 2016-2017 in Rotterdam speelde. En over dalen gesproken: “Op sportief gebied hebben we afgelopen seizoen de bodem geraakt. Dat willen we nooit meer.”

Dan gaat het vizier op de toekomst. “Wij zijn met een reis bezig, naar de top van Nederland. Voor dit seizoen hebben we een fantastisch fundament neergelegd. We hebben met Toon van Helfteren een succescoach aan boord. Ik wijs graag op de onderscheiding die Nederland ontving van de FIBA, voor aanvang van het WK basketball in China. Nederland werd uitgeroepen tot één van de drie ‘most improved teams’ in de periode 2017-2019. Drie keer raden wie toen aan het roer stond.”

Van Helfteren, die in 2007-2008 ook al eens aan het roer stond in Rotterdam, wil van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball een echte uitdager van de traditionele top vier maken. “Het doel is om dit jaar ‘best of the rest’ te zijn, vlak achter de traditionele top vier. En ik wil elk team van die top vier minstens één keer beentje lichten.”

Van Helfteren is duidelijk over het type spel dat hij met Feyenoord wil spelen. “Een goede coach verdedigt én valt aan. Natuurlijk gaan we de verdediging dichttimmeren. Maar de aanval krijgt ook absoluut de aandacht. In onze oefenwedstrijden komt dat nog niet helemaal uit de verf, maar daar werken we absoluut aan.”

De recordinternational (207 wedstijden voor het Nederlands team) is blij met de vrijheid die hij heeft gekregen bij het samenstellen van de selectie. “Ik werk het liefst met spelers die ik zelf heb uitgekozen. Ik heb er absoluut vertrouwen in dat we met selectie kunnen gaan spelen zoals ik in mijn hoofd heb zitten. Ik hoop dat dat er voor zorgt voor veel mond-tot-mondreclame en een steeds groter wordende toeloop naar het Topsportcentrum. En mede daardoor weer wat meer financiële mogelijkheden. Zodat we de volgende stap kunnen maken, en die top vier twee keer beentje kunnen lichten. En dat er over drie jaar geen sprake meer is van een top vier, maar van een top vijf.

Terug naar overzicht
Video belafspraak plannen Belafspraak Video belafspraak plannen Plan proefrit-aan-huis Proefrit Plan proefrit-aan-huis Showroom Afspraak Showroom Afspraak Showroom Afspraak