bpm 2025

BELANGRIJKE VERANDERINGEN VOOR BEDRIJFSAUTO’S VANAF 2025

  • BPM-vrijstelling vervaltBPM-vrijstelling vervalt
  • Introductie zero-emissie zonesIntroductie zero-emissie zones

Met 2025 om de hoek staan ondernemers voor belangrijke veranderingen als het gaat om bedrijfswagens. Bij Zeeuw & Zeeuw Nissan zijn we vastberaden u hierbij te ondersteunen en goed voor te bereiden.

bpm 2025

BPM betalen en emissievrije zones

Vanaf 1 januari 2025 staan de volgende veranderingen voor de deur:

  • Ondernemers gaan bpm betalen voor hun bestelwagens met diesel-en benzinemotoren
  • In de stadskernen stellen veel Nederlandse gemeenten emissievrije zones in.

Wij geven u graag een persoonlijk advies.

Voorkom tot wel € 15.250 BPM verhoging met onze voorraad bedrijfswagens

BPM betalen

Vanaf 1 januari 2025 moeten ondernemers Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen (BPM)  betalen voor hun bestelwagens. En dit heeft grote financiële gevolgen voor de ondernemers, want de vrijstelling vervalt. Dat gaat in de nabije toekomst dus een bedrag van € 66,91 per gram CO2 worden. Daarmee wordt een gemiddelde bedrijfsauto zo’n € 14.500 duurder!

bpm bedrijfswagens

Profiteer nu van de vrijstelling van BPM

Schaf daarom nu nog een nieuwe bedrijfswagen aan en profiteer van de bestaande vrijstelling. Zo voorkom je extra kosten. Bovendien biedt een nieuwe bedrijfswagen geavanceerde technologieën en een lagere CO2-uitstoot. Wacht niet langer en onderneem nu actie om jouw bedrijfswagen te vernieuwen en verrassingen te vermijden!

bpm bedrijfswagens

Steden gaan over op emissievrije zones

Townstar BPM

Zero Emissie Stadslogistiek (ZES)

Op 1 januari 2025 sluiten 29 Nederlandse gemeenten zich aan bij Zero Emissie Stadslogistiek (ZES). Dit betekent dat hun stadskern alleen nog emissievrij óf met een schone dieselmotor bevoorraad mag worden. Het aantal aangesloten gemeenten zal groeien naar 30 tot 40. Praktisch gezien houdt dit in dat bedrijfsauto’s met een Euro 5-norm geweerd worden vanaf 2027 en bedrijfsauto’s met Euro 6-norm vanaf 2028. 

bpm bedrijfswagens

Houd toegang tot de steden

Investeer nu in een milieuvriendelijke bedrijfswagen. Zoals een 100% elektrische Nissan TOWNSTAR. Zo houd je in de toekomst toegang tot alle binnensteden en voldoe je aan de strengere milieueisen. Jouw besluit bereidt je bedrijf voor op veranderende regelgeving en biedt je gelijk een concurrentievoordeel.

Zero Emissie

Mag jouw bestelauto in 2025 nog de stad in?

Plan een adviesgesprek:

Houd rekening met langere levertijden, vanwege een gelimiteerd aantal productieplekken per model. Denk dus nu al na over uw toekomstige transport en neem tijdig de juiste beslissingen. Vul onderstaand contactformulier in om een afspraak in te plannen met één van onze bedrijfswagenspecialisten. Zij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Afspraak BPM 2025 advies (Nissan)

Optioneel