Nissan Interstar EV

Nieuwe Nissan Interstar-e met volledig elektrische aandrijving

De nieuwe Nissan Interstar-e is nog groter en daardoor nog veelzijdiger. De grootste bedrijfswagen van Nissan in het 3.500 kg GVW-segment heeft bovendien een volledig elektrische aandrijving. Deze is door zijn prestaties en specificaties bijzonder goed continu inzetbaar, bijvoorbeeld voor koeriersdiensten. De prijzen en verkoopstart worden later bekendgemaakt.

Met de nieuwe Interstar-e speelt Nissan in op de behoeften van een zeer grote groep zakelijke gebruikers. Meer efficiency, meer laadvolume en meer verschillende uitvoeringen af-fabriek zijn de speerpunten. Hij komt er als gesloten bestelbus en als versie met dubbele cabine in een korte en lange uitvoering. Af-fabriek is de Interstar-e leverbaar als kipper, met open laadbak en met gesloten, lichtgewicht meubelbak.

Interessant voor emissievrije zones

Het uiterlijk van de Interstar-e imponeert dankzij de grote grille en het moderne design. Het gestroomlijnde front zorgt ook voor een 20% lagere luchtweerstand. Dat vergroot efficiency, een van de sterke punten van de nieuwste generatie Nissan-bedrijfswagens.

De volledig elektrisch aangedreven Interstar-e is door zijn prestaties, rijbereik en brede inzetbaarheid uitermate geschikt voor gebruik in toekomstige emissievrije zones in Nederlandse steden. De versie met een batterij van 87 kWh is goed voor een maximale actieradius van maar liefst 460 km. Tot 252 km bijladen kan in 30 minuten aan een DC-snellader. De korte Interstar-e heeft een batterijcapaciteit van 40 kWh en biedt een actieradius tot 200 km. Opladen van 10 naar 100% van deze compactere batterij kan in 4 uur aan een AC-laadpunt.

Meer laadruimte

De nieuwe Interstar-e biedt een 100 mm langere laadruimte dan zijn voorganger. Het maximale laadvermogen bedraagt 1,6 ton. De Interstar-e biedt daarmee zelfs meer laadvermogen dan menig dieselbestelbus in het 3.500 kg GVW-segment. Het maximale trekgewicht van 2.500 kg is zeker voor een elektrisch aangedreven lichte bedrijfswagen opvallend hoog.

Het interieur van de nieuwe Interstar-e valt op door praktische bruikbaarheid en comfort. Het blijkt uit de ergonomische en veelvoudig instelbare stoelen, de robuuste bekleding en een verwarmbare voorruit. De wendbaarheid is eveneens toegenomen dankzij een 1,5 meter kortere draaicirkel, wat in krappe stedelijke ruimtes goed van pas komt.

Veilig werken en veilig rijden 

Veiligheid staat voorop. De nieuwe Nissan Interstar-e heeft een flink arsenaal aan veiligheids- en bestuurdersassistentiesystemen. Dat zijn onder meer Forward Emergency Braking, vermoeidheidsherkenning en een bandenspanningscontrolesysteem. Trailer Sway Assist vergroot de stabiliteit bij het trekken van een zwaar beladen aanhanger. Het geavanceerde remsysteem past remwerking en -vermogen bovendien aan aan de belading. Dat geeft een veilig gevoel.

Elektrificatie van Nissan bedrijfswagens

Nissan heeft al tien jaar ervaring met het bouwen en onderhouden van elektrische bedrijfswagens. En dat betaalt zich uit. Zo werd de nieuwe Nissan Townstar EV gekozen tot ‘Belofte van het Jaar 2024’ tijdens de verkiezing ‘Bestelauto van het Jaar 2024’. De jury waardeerde de zeer gunstige gebruikskosten. Ook de vorige generatie Interstar kreeg bij deze verkiezing volop lof met zijn laagste TCO (totale kosten voor aanschaf en gebruik).

De Interstar-e past in het streven van Nissan om zijn volledige gamma lichte bedrijfswagens per 2026 geëlektrificeerd te hebben. De komende jaren zal elektrificatie een nog belangrijker thema worden, mede door het wegvallen van de bpm-vrijstelling voor bedrijfswagens in 2025 en de introductie van zero-emissiezones in binnensteden vanaf hetzelfde jaar.

Nissan biedt 5 jaar garantie of 160.000 km garantie op zijn bedrijfswagens en 8 jaar garantie of 160.000 km op batterijpakketten.

Hidden

Informatie Gewenste Auto:

Hidden

Klantgegevens

Waarmee kunnen wij u helpen?

Waarmee kunnen wij u helpen?