Blijf op de hoogte Het laatste nieuws

Nissan Ariya begin van nieuw hoofdstuk!

Vandaag heeft Nissan de volledig nieuwe, elektrische Nissan Ariya coupé crossover aan de wereld getoond. Daarmee start het merk een nieuw hoofdstuk voor elektrische Nissan-modellen. De Nissan Ariya beleefde zijn werelddebuut via een virtueel evenement, gehost vanuit het binnenkort te openen Nissan Pavilion in Yokohama.

De Nissan Ariya – de eerste volledig elektrische coupé crossover van het merk – biedt een krachtige acceleratie, een soepele en stille rijervaring en een interieur met een luxueuze haast lounge-achtige sfeer. De autonome rijfuncties maken rijden minder stressvol, de persoonlijke assistentie met stembediening en naadloze connectiviteit vergroten het zelfvertrouwen onderweg en creëren een prettige omgeving voor bestuurder en passagiers. Met een geschatte actieradius tot 500 kilometer (WLTP, onder voorbehoud van homologatie) is de Nissan Ariya de perfecte partner voor zowel dagelijks woon-werkverkeer als roadtrips.

Design: een volledig nieuwe uitstraling

Exterieur

De Nissan Ariya is de ultieme uitdrukking van stijl en technologie, waarbij die twee elkaar aanvullen, zowel esthetisch als functioneel. Het 100% elektrische voertuigplatform neemt fundamentele beperkingen weg en zorgt ervoor dat de ontwerpers bestaande componenten opnieuw konden beoordelen.

Het design is het eerste Nissan Intelligent Mobility ‘touchpoint’ van de Nissan Ariya en onderstreept een grondig nieuwe invulling van Nissans designfilosofie. Deze filosofie is gebaseerd op wat Nissan Tijdloos Japans Futurisme noemt. Het wordt gekenmerkt door een onderscheidende Japanse benadering die modern, eenvoudig en toch krachtig is. De ontwerpers kozen voor een straksexy en naadloos design om zo te communiceren hoe een EV samen met zijn geavanceerde rijeigenschappen een nieuw ervaring biedt als het gaat om design, functionaliteit en bezit.

De naadloze, elegante en frisse voorzijde omarmt de Japanse term iki, dat de chique, gedurfde aard van de auto karakteriseert. Een opvallend element is het schild – een nieuwe grille voor het EV-tijdperk. Het schild beschermt de sensoren van de ProPILOT- technologie en de detectie van de Intelligent Key, zonder dat de esthetiek afbreuk doet aan de functionaliteit. Net onder het oppervlak van het schild zit een traditioneel Japanskumiko patroon in 3D.

Interieur

Geleid door de Japanse term ma – verwijzend naar ruimtelijke openingen – is het interieur van de Ariya efficiënt en comfortabel ontworpen. In plaats van een traditioneel auto-interieur lijkt het interieur van de Ariya meer op een strakke café-lounge in een ruimteschip. Dankzij de voordelen van het volledig nieuwe EV-platform biedt de Ariya een van de ruimste interieurs in zijn klasse.

De compacte aandrijflijncomponenten maken het mogelijk om het klimaatcontrolesysteem onder de motorkap te plaatsen (waar een traditionele benzinemotor zou zitten). Daardoor konden de ontwerpers de volledige lengte van het interieur benutten, zonder last te hebben van bijvoorbeeld een transmissietunnel of systemen onder het dashboard. Bovendien zorgen de vlakke vloer – dankzij de plaatsing van de batterij onderin het chassis – en de slanke Zero Gravity stoelen voor veel beenruimte en makkelijke interactie tussen de inzittenden voor- en achterin.

Het nieuwe logo van Nissan

Op de nieuwe Nissan Ariya debuteert tevens het nieuwe merklogo van Nissan. Dit logo symboliseert de toewijding van Nissan om innovatief te blijven voor nieuwe generaties klanten. Het logo is ook te zien op nieuwe of vernieuwde modellen die in de nabije toekomst volgen.

Terug naar overzicht
Video belafspraak plannen Belafspraak Video belafspraak plannen Plan proefrit-aan-huis Proefrit Plan proefrit-aan-huis Werkplaatsafspraak Afspraak Werkplaatsafspraak