Occasion lease

2015-08-06 - Zoetermeer Edelgas (46)


Vindt u een nieuwe auto leasen niet nodig? Ga dan voor een gebruikte! Die is vaak net zo representatief, maar tegen een lager maandtarief. Één van de grootste voordelen van deze leasevorm is uiteraard dat de kosten lager uit zullen vallen dan bij de andere leasevarianten het geval is. Dit heeft te maken met het feit dat de grootste afschrijvingen op auto’s plaatshebben in het eerste jaar nadat zij de fabriek uit komen. Door te kiezen voor een occasion als leaseauto, hoeft u dus niet in te staan voor deze hogere maandlasten.

Een ander groot voordeel dat wel eens vergeten wordt, is dat een occasion geen last heeft van kinderziektes. Dit kan wel het geval zijn wanneer u besluit een nieuwe auto te leasen. Hoe vaak gebeurt het niet dat een fabrikant bepaalde modellen naar de fabriek terug moet roepen omdat er een productiefoutje over het hoofd gezien is? Heeft u een occasion lease, dan hoeft u zich daar in ieder geval al geen zorgen meer om te maken.

Andere grote voordelen van het leasen van een occasion is dat deze auto’s vaak te leasen zijn voor een kortere periode dan de overige leasevormen. Alleen shortlease is qua duur te meten met occasion lease, maar zal beduidend duurder uitvallen.