Renault 5 E-Tech electric

De nieuwe Renault 5 E-Tech electric, een R5VOLUTION!

De komst van de Renault 5 E-Tech Electric is geen gewone comeback, maar een heuse R5VOLUTION! Ontdek hoe de E-Tech-technologie jouw rijervaring naar een hoger niveau tilt. Dit nieuwe 100% elektrische model heeft niet alleen een actieradius tot wel 410 km, maar beschikt ook als één van de eerste Renault-modellen over de mogelijkheid tot bidirectioneel opladen. Met de opgeslagen energie in de batterij voorzie je jouw huishoudelijke apparaten van stroom.

Blijf op de hoogte!

Het 100% elektrische icoon van de toekomst, maakt zijn comeback. Van concept naar realiteit. Blijf op de hoogte van de alle informatie omtrent deze 100% elektrische telg van Renault en reserveer bijvoorbeeld als eerste een proefrit.

Prijzen Renault 5 bekend

De Renault 5 E-Tech electric is vanaf 31 mei 2024 te bestellen in de uitvoeringen techno en iconic cinq met de 52 kWh-batterij en een actieradius tot 410 km. In een later stadium zullen de orderboeken voor de five, evolution, techno, iconic cinq met 40 kWh batterij worden geopend. De speciale Roland-Garros uitvoering met 52 kWh batterij zal dan ook bestelbaar zijn.

De eerste twee te bestellen versies – techno en iconic cinq – worden gekenmerkt door een zeer uitgebreide standaarduitrusting met onder meer een warmtepomp met pre-conditionering, 11 kW bidirectionele AC-boordlader, 100 kW DC-snellaadvermogen, climate control, 18-inch wielen ‘Techno’ of ‘Chrono’, een achteruitrijcamera en adaptive cruise control. Kopers kunnen ook rekenen op een 10-inch digitaal instrumentarium, een 10-inch centraal beeldscherm, evenals het OpenR Link multimediasysteem met geïntegreerde Google-functies en een voor elektrisch rijden geoptimaliseerde routeplanner.

De nieuwe Renault 5 E-Tech electric in de uitvoering techno met 52 kWh-batterij is te bestellen vanaf € 32.990. Wie in 2024 een order plaatst voor de Renault 5 komt in aanmerking voor de SEPP-subsidie van € 2.950 (zolang de subsidie beschikbaar is).

Versieprijzen

150pk comfort range – 410km (WLTP)
TECHNO vanaf € 32.990
ICONIC CINQ vanaf € 34.490

95pk urban range – 300km (WLTP)
EVOLUTION vanaf € 24.990

Achtergrond element

Het ontstaan en de achtergrond

Geïntroduceerd in 1972 en meer dan 7 miljoen keer verkocht, keert terug als een moderne, elektrische stadsauto. Het prototype combineert het retro-design van het origineel met de innovatieve technologie van Renault. Ontdek op deze pagina alles over de opvolger van de Zoë.

Het elektrische icoon van de toekomst

De Renault 5 was een van de eerste supermini’s die compactheid, zuinigheid en veelzijdigheid bood. Een groot succes in Europa en daarbuiten, met varianten zoals de sportieve Renault 5 Turbo en de milieuvriendelijke Renault 5 ECO. De Renault 5 werd geproduceerd tot 1996. In 2021 presenteerde Renault echter het Renault 5 E-Tech Electric prototype, als aankondiging van de terugkeer. De moderne en speelse vormgeving van de prototype bevat elementen van het origineel, zoals de glimlachende grille, de luchtinlaat op de motorkap en de vierkante koplampen.

Het design en de technologie

Het interieur, nog niet onthuld, zal naar verwachting even modern en speels zijn als het exterieur. De styling en afmetingen zijn verbeterd met een modern design, inclusief een gestroomlijnd dak, robuustere wielbogen en een geoptimaliseerde, hoekige carrosserie. De glimlach aan de voorkant is behouden, terwijl de luchtinlaat van de motorkap is omgevormd tot een oplaadklep. Discrete LED-lampjes verfraaien het logo, de achterlichten zijn geïnspireerd op de luchtvaart en het stoffen vouwdak benadrukt het gebruik van innovatieve materialen. Gemaakt van 23% gerecyclede materialen en voor meer dan 85% recyclebaar, zal dit model een milieuvriendelijke keuze zijn.

Benieuwd naar de toekomstige Renault 5 E-Tech Electric?

Renault 5 2024 logo
Renault 5 2024 koplamp
Renault 5 2024 achterlicht

Een voorproefje van de toekomst van Renault 5

De toekomstplannen van Renault richten zich op schone energie, service en technologie. De Renault Megane E-Tech Electric en de Renault Austral E-Tech Full Hybrid zijn de eerste modellen die deze toekomst inluiden. Dit concept toont waar Renault voor staat: een combinatie van verleden en toekomst, met een iconische, slimme auto. Luca de Meo, CEO van Groupe Renault, zegt: “De nieuwe elektrische Renault 5 Prototype belichaamt de Nouvelle Vague: een sterke verbinding met de geschiedenis van Renault en tegelijkertijd de toekomst van het merk, waarmee elektrische auto’s populair worden.” Blijf op de hoogte van deze iconische R5 en meld je aan.

Achtergrond element

Renault 2024 zijkant

Zeeuw & Zeeuw houdt u graag op de hoogte!

Het 100% elektrische icoon van de toekomst, maakt zijn comeback. Van concept naar realiteit. Blijf op de hoogte van alle informatie en reserveer bijvoorbeeld als eerste een proefrit.