Nieuwe Renault Arkana

De nieuwe Renault Arkana: meer ‘nouvelle vague’ dan ooit

De Renault Arkana, die in oktober 2020 als Europese versie werd onthuld, is een lichtend voorbeeld van het succes van de Renaulution. Tot nu toe heeft Renault 163.000 exemplaren van deze onderscheidende coupé-SUV verkocht (240.000 in totaal, inclusief de XM3 van Renault Korea Motors). Daarmee speelt de Renault Arkana, naast de Renault Megane E-Tech electric en Renault Austral, een centrale rol in het plan van het Franse merk om het C-segment te heroveren.

Met zijn gedurfde styling als coupé-SUV-stijl combineert de Renault Arkana een vlotte uitstraling met een luxe ruimtebeleving. Daarmee heeft de Arkana de regels van dit segment herschreven. Dat bewijst de auto op verschillende continenten: van Australië, Nieuw-Zeeland en Japan tot in Israël en Chili. De rijker aangeklede uitvoeringen R.S. Line en E-Tech Engineered, die een surplus van karakter en kracht bieden, hebben veel bijgedragen aan het succes van de Arkana; deze uitvoeringen zijn goed voor 53% van de Arkana-verkopen in Europa in 2023. De populairste aandrijflijn is de E-Tech Full hybrid met 105 kW (145 pk), goed voor 63% van de verkopen in Europa in de eerste zes maanden van 2023.

In dit marktsegment is deze motor ongeëvenaard. Hij biedt ongekend veel rijplezier en blinkt uit in een laag brandstofverbruik. Na het design van de auto is dit het tweede criterium voor veel mensen die een nieuwe auto kopen.

Belangrijkste kenmerken:

  • C-Segment Coupé-SUV van Renault krijgt een nieuwe, onderscheidende look: nieuwe high-end Esprit Alpine versie met een sportief-chique uitstraling.
  • De Arkana komt in drie uitvoeringen en een met breder aanbod aan technologie.
  • Ultieme combinatie van rijplezier en brandstofbesparing met de E-Tech Full hybrid-aandrijflijn met 105 kW (145 pk)

Prijzen en introductiedatum in Nederland volgen in een later stadium.

Hidden

Informatie Gewenste Auto:

Hidden

Klantgegevens

Waarmee kunnen wij u helpen?

Waarmee kunnen wij u helpen?