Blijf op de hoogte Het laatste nieuws

Goedkoper én schoner rijden met Renault Bi-Fuel modellen

Bi-Fuel modellen (Clio & Captur) rijden veilig en voordelig op het schonere LPG. Een Bi-Fuel model is al voordeliger vanaf 5.000 kilometer per jaar en zorgt voor een lagere CO2-uitstoot.

De voordelen van Renault Bi-Fuel modellen op een rij:

  • Rijden op LPG is supervoordelig!
  • Aanschafprijs lager dan standaard benzine-uitvoering
  • Lagere CO2-emissie
  • LPG-tank zit op plek reservewiel
  • Dus geen verlies bagageruimte!
  • Garantie 3 jaar of 100.000 km
  • Omslagpunt goedkoper rijden ligt al bij 5.000 km per jaar
  • Bi-Fuel. Hoe werkt het en wat is het?

Rijden op LPG werkt zeer eenvoudig. De auto start op benzine en schakelt dan automatisch over op LPG. En nu gebeurt het: je gaat direct geld besparen. Want elke kilometer die jij aflegt, scheelt weer in de portemonnee. Vooral als je veel kilometers moet maken per jaar, tikt dat éxtra lekker aan.

Een Bi-Fuel model rijdt super!

Schakel dus ook over, en laat je verleiden door de nieuwe Renault Bi-Fuel modellen (Clio & Captur) op LPG. Een schone brandstof die ouderwets zorgt voor pret bij de pomp. Want LPG, dat kost je véél minder dan gewone benzine en het rijdt super! Is je LPG-tank leeg? Dan koers je gewoon op je benzinetank naar een tankstation en vul je je veilige en sterke LPG-tank weer gewoon tot de nok toe vol. Even heel weinig afrekenen en go!

Uitstoot en turbo

LPG zorgt voor minder CO2-, fijnstof- en NOx-uitstoot. Tot wel 21% minder CO2 en 81% minder fijnstof dan benzinevoertuigen. Ook levert LPG tot wel 74% minder NOx-uitstoot dan dieselvoertuigen. Een motor met turbo is uitermate geschikt voor het rijden op LPG. Dit omdat de extra hoeveelheid lucht die door de turbo in de motor wordt geperst juist prima te combineren is met LPG wat een octaangetal heeft van 108, terwijl benzine een octaangetal heeft van 95 of 98.

Kofferruimte na installatie

Er blijft meer dan genoeg kofferruimte over met een LPG-installatie in jouw Renault. Bij een installatie worden enkele componenten onder de motorkap geplaatst en de LPG-tank komt precies op de plaats van het reservewiel. Hierdoor is je kofferbak net zo groot als bij dezelfde versie op benzine. Je kunt alleen niet meer kiezen voor de mogelijkheid voor een reservewiel, daar zit immers nu de LPG-tank.

Renault Bi Fuel Voordeelcalculator

Geef gas met Renault en bereken nu snel en gemakkelijk de kosten die je direct bespaart. Bereken hier je voordeel

Bereken hier je voordeel

Renault Bi Fuel Modellen

Zowel de populaire Renault Clio als de Captur zijn beiden beschikbaar met een Bi Fuel uitvoering. Kijk snel op onze website voor de lopende acties.

Renault Clio Bi Fuel Renault Captur Bi Fuel

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u terecht bij onze Verkoop Adviseurs. Zij beantwoorden graag, onder het genot van een kopje (h)eerlijke Peeze koffie of thee, al uw vragen! Kijk snel op onze website voor de dichtstbijzijnde Renault showroom bij u in de buurt.

~Uiteraard houden wij ons aan alle richtlijnen van het RIVM omtrent het coronavirus. Wilt u liever niet langskomen? Bel dan met één van onze collega’s. Zij staan u graag telefonisch te woord. Ook videobellen is een mogelijkheid. ~

Terug naar overzicht
Video belafspraak plannen Belafspraak Video belafspraak plannen Plan proefrit-aan-huis Proefrit Plan proefrit-aan-huis Werkplaatsafspraak Afspraak Werkplaatsafspraak