Blijf op de hoogte Het laatste nieuws

Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfswagens

Emissievrij rijden én profiteren van subsidie tot wel € 5.000,- bij Zeeuw & Zeeuw Renault!

Als zakelijke klant kun je vanaf 15 maart 2021 aanspraak maken op overheidssubsidie bij de aanschaf van een nieuwe 100% elektrische bedrijfswagen.

Per 15 maart 2021 opent de Nederlandse rijksoverheid haar Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfswagens (SEBA). Deze subsidie geldt voor ondernemers en non-profitinstellingen, en biedt een teruggave van 10% van de netto catalogusprijs, tot een maximum van € 5.000 voor iedere bedrijfsauto. Het subsidiebudget wordt per kalenderjaar bepaalt. Voor 2021 is een bedrag van € 22 miljoen beschikbaar. Alle Renault Bedrijfswagens komen in aanmerking voor deze subsidieregeling. Bovenop deze subsidieregeling blijft de Milieu-Investeringsaftrek (MIA) óók van toepassing voor ondernemers. Graag persoonlijk advies? Neem dan contact op met onze bedrijfswagen specialisten.

 

Elektrisch rijden komt weer een stap dichterbij

De Nederlandse regering wil de aanschaf van 100% elektrische bedrijfswagens stimuleren voor ondernemers. De overheid stelt daarom van 15 maart 2021 tot en met 31 december 2025 de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfswagens beschikbaar. Hiermee profiteren bedrijven van 10% subsidie op de netto catalogusprijs van een elektrische bedrijfswagen, tot een maximum van € 5.000. Het subsidievoordeel op een Renault Kangoo Z.E. bedraagt hiermee tenminste € 2.859 en op een Renault Master Z.E. zelfs € 5.000.

Elektrisch rijden biedt naast het rijplezier nog meer voordelen

  • lagere verbruikskosten
  • lagere onderhoudskosten
  • géén CO2 uitstoot
  • géén wegenbelasting (tot 2025)
  • onbeperkte toegang tot de grote binnensteden, ook ná 2025

Rijd de compacte Renault Kangoo Z.E.

Renault gelooft in de transitie naar emissievrije bedrijfswagens en biedt ondernemers daarom bovenop de 10% overheidssubsidie een aantrekkelijke Renault Subsidie van 15%. Met de compacte Kangoo Z.E. profiteer je van een werkelijke actieradius van 200 kilometer emissievrij rijden, en beschik je over een laadvolume tot wel 4m3 of een maximaal laadvermogen tot ruim 760 kg. Ook is de Kangoo Z.E. beschikbaar met een duurzame Pick-Up, Kipper- of Veegvuil-opbouw.

 

Ontdek de Kangoo Z.E.

Rijd de robuuste Renault Master Z.E.

Renault gelooft in de transitie naar emissievrije bedrijfswagens en biedt ondernemers daarom bovenop de 10% overheidssubsidie een aantrekkelijke Renault Subsidie van 15%. Met de robuuste Master Z.E. kun je emmissievrij tot wel 22m3 vervoeren met onze Master Z.E. Distribox-versie en beschik je over een maximaal laadvermogen van wel 1.460 kg dankzij onze Master Z.E. T35 uitvoering. Ook elektrische bestelwagens zijn maatwerk, dus is onze Master Z.E. leverbaar in vrijwel alle op- en ombouwmogelijkheden die de ‘gewone’ Master ook biedt.

 

Ontdek de Master Z.E.

Veelgestelde vragen en antwoorden

WELKE RENAULT MODELLEN KOMEN IN AANMERKING VOOR SEPA-SUBSIDIE?

Op nieuwe, 100% elektrisch aangedreven bedrijfswagens met een oorspronkelijke netto catalogusprijs van minimaal €20.000. Het voertuig moet geclassificeerd zijn als N1 of N2 tot een maximum van 4.250 kg. Voor elektrische bedrijfswagens N1 geldt een WLTP actieradius van minimaal 100 kg. Voor een volledig overzicht van de beschikbare modellen verwijzen wij je naar de Bedrijfsautolijst SEBA die gepubliceerd is op de site www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/seba

HOE HOOG IS DE SEPA-SUBSIDIE DIE IK KAN ONTVANGEN BIJ AANSCHAF?

In 2021 ontvang je bij aanschaf van een elektrische bedrijfswagen 10% subsidie over de netto catalogusprijs van de bedrijfswagen. Dit bedrag is afgetopt tot een maximum van € 5.000. De netto catalogusprijs is altijd zonder BTW.

Dus bij aanschaf van een elektrische Kangoo Z.E. met een netto catalogusprijs van € 28.590 profiteer je van € 2.859 subsidie. Bij aanschaf van een elektrische Master Z.E. met een netto catalogusprijs van € 56.000 profiteer je van € 5.000 subsidie.

WANNEER KAN IK SEBA-SUBSIDIE AANVRAGEN?

De Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s is vanaf 15 maart 2021 beschikbaar, en loopt door tot 31 december 2021.

Hieronder vind je een beknopte opsomming van de belangrijkse voorwaarden van deze regeling:

– Wanneer je de subsidieaanvraag indient, mag de koop- of financial leaseovereenkomst nog niet definitief zijn.
– De koop- of financial leaseovereenkomst mag je niet eerder hebben afgesloten dan op 1 januari 2021.
– De bedrijfsauto mag op de datum van de aanvraag nog niet aan jou afgeleverd zijn en niet op de naam van de subsidieaanvrager staan.
– De aanschaf van een nieuwe elektrische bedrijfsauto (N1 of N2 met max tot 4.250 kg) vindt plaats met een overeenkomst.
– De bedrijfsauto heeft een netto catalogusprijs (N1) of verkoopprijs (N2) van € 20.000 of meer.

Ondernemers die gebruik maken van deze subsidieregeling dienen alle administratie behorend bij de aanschaf of financial lease van voertuigen waarop deze subsidie genoten wordt, tenminste 3 jaar te bewaren.

VOOR WIE IS DE SEBA-SUBSIDIE BEDOELT?

De regeling vanuit de overheid is uitsluitend bestemd voor ondernemers of non-profitinstellingen, waarbij de gekochte emissieloze bestelauto tenminste 3 jaar lang ononderbroken op de naam van de subsidieontvanger geregistreerd dient te staan. Per onderneming of non-profitinstelling mag per kalenderjaar voor maximaal 400 bedrijfsauto’s subsidie worden aangevraagd en ontvangen. Het is daarin wel belangrijk om meerdere bedrijfsauto’s in één aanvraag te verzamelen met een gelijke afleveringsperiode. Je mag namelijk per aanvrager maar éénmaal een vaststellingsverzoek doen voor alle auto’s waarvoor in één aanvraag subsidie is verleend.

WAAR KAN IK ALLE VOORWAARDEN OVER DE SEBA-SUBSIDIE TERUGVINDEN?

Op de site www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/seba kun je alle voorwaarden terugvinden.

HOE KAN IK DE SEBA-SUBSIDIE TERUGVINDEN?

Op de site www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/seba kun je het aanvraagproces voor deze subsidieregeling terugvinden.

GELDT DE SEBA-SUBSIDIE OOK VOOR OPERATIONAL LEASE?

Deze subsidieregeling is alleen van toepassing bij aanschaf (koop) of Financial Lease (huurkoop).

KUNNEN ONDERNEMERS OOK PROFITEREN VAN MIA I.C.M. DE SEBA-SUBSIDIE?

Ja, ook de Milieu Investeringsaftrek (MIA) regeling blijft van toepassing naast de SEBA-subsidie. Meer informatie over de MIA lees je op www.rvo.nl/mia.

Terug naar overzicht