Renault winterbanden

Winterbanden Renault CLIO

Indien u in de wintermaanden veel met uw auto de weg op gaat zijn winterbanden van cruciaal belang voor uw veiligheid. Bij temperaturen onder de 7 graden is uw remweg met normale autobanden namelijk twee maal zo lang bij een snelheid van 50 kilometer per uur. Dit kan zorgen voor gevaarlijke situaties. Winterbanden voorkomen daarmee dan ook tal van ongevallen op jaarbasis. Winterbanden hebben meer grip, bieden een betere wegligging en hebben een kortere remweg dan zomerbanden. Voordelen genoeg dus om uw Renault zomerbanden te verwisselen voor Renault Winterbanden.

Werkplaatsafspraak maken

 

Zijn winterbanden verplicht?

Het antwoord op deze vraag is nee. In Nederland zijn winterbanden niet verplicht. In bijvoorbeeld Duitsland en Oostenrijk is het hebben van winterbanden echter wel verplicht. Denk hieraan wanneer u in de wintermaanden naar deze landen rijdt! Ondanks dat winterbanden in Nederland niet verplicht zijn adviseren wij wel om bij koud weer over te schakelen naar winterbanden. Onze Renault service specialisten adviseren u graag welke winterbanden voor uw Renault het beste geschikt zijn.

Wanneer wisselen naar winterbanden?

Het komt regelmatig voor dat mensen te laat denken aan het monteren of aanschaffen van winterbanden. Er zijn daarvoor een aantal vuistregels. De handigste regel is de 7 graden regel. Dit is ongeveer de periode van oktober tot en met maart, zodra de gemiddelde temperatuur de zeven graden nadert. Winterbanden presteren in die periode aanzienlijk beter. Zakt de temperatuur onder de zeven graden dan worden zomerbanden namelijk harder en neemt hun grip af. Naast mogelijk onverwachte kou kan de vraag naar winterbanden ook hoog zijn. Om teleurstellingen te voorkomen raadt Zeeuw & Zeeuw u dan ook aan om ruim van tevoren winterbanden aan te schaffen en/of te laten monteren.

Renault winterbanden bij Zeeuw & Zeeuw

Met vestigingen in Delfgauw, Den Haag, Leiden, Leidschendam, Naaldwijk, Noordwijk en Zoetermeer is Zeeuw & Zeeuw het adres voor Renault winterbanden in uw regio. Renault winterbanden zijn beschikbaar in diverse maten. Bij Zeeuw & Zeeuw staat u als klant centraal. Wij hanteren daarom een zo scherp mogelijke prijs voor onze Renault winterbanden. Daarnaast heeft u altijd de keuze uit verschillende banden van A-merken zoals Michelin en Continental. Winterbanden kunt u zowel los als per set aanschaffen. Na het verwisselen van uw banden bieden wij de mogelijkheid tot opslag voor uw zomer- of winterbanden.


Voor een complete prijslijst inclusief bandenspanningssensoren en lichtmetalen velgen klikt u  hier. Let op prijzen zijn inclusief BTW en zolang de voorraad strekt. Informeer altijd naar de beschikbaarheid.

Tarieven winter-/zomerbanden wissels* Standaard tarief MyRenault+ tarief
Wisselen complete set excl. opslag € 30,00 GRATIS
Wisselen complete set incl. opslag € 75,00 € 55,00
Wisselen losse banden excl. opslag € 80,00 € 60,00
Wisselen losse banden incl. opslag € 135,00 € 115,00

* Prijzen zijn inclusief BTW en zolang de voorraad strekt. Informeer altijd naar de beschikbaarheid.

Afspraak maken Renault winterbanden

Bent u op zoek naar winterbanden voor uw Renault? Laat u adviseren door Zeeuw & Zeeuw en neem contact op. Uiteraard kunt u ook direct een werkplaatsafspraak maken voor het monteren van winterbanden.

 

Plan een afspraak Werkplaats

Is uw Renault toe aan een onderhoudsbeurt?
Plan online snel en eenvoudig uw werkplaatsafspraak en bepaal zelf uw gewenste tijdstip.

Waarom kiezen voor Zeeuw & Zeeuw?

  • Orginele onderdelen
  • Scherpe prijzen