Blijf op de hoogte Het laatste nieuws

Zeeuw & Zeeuw officieel Erkend Duurzaam plus

Zeeuw & Zeeuw heeft zijn label als Erkend Duurzaam bedrijf verlengd met 2 jaar! Het certificaat Erkend Duurzaam wordt uitgereikt door IvDM en is het bewijs dat Zeeuw & Zeeuw in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd. Zeeuw & Zeeuw heeft zelfs een stap extra genomen, door te kiezen voor een hogere certificeringsklasse: ‘’Erkend Duurzaam Plus’’.

Kijkend naar alle ontwikkelingen op het gebied van verduurzamen en de maatschappelijke plicht die Zeeuw & Zeeuw heeft als grote speler binnen de Automotive, hebben wij ervoor gekozen om dit keer een stap extra te doen voor het verkrijgen van het Erkend Duurzaam label.

Voor deze inhoudelijk zwaardere certificering lag er extra aandacht op onze omgang met energie en afvalverwerking. Hoe gaan we hier mee om, wat doen we eraan om processen te verbeteren, hoe bewust zijn onze mensen bezig met duurzaam ondernemen en hoe werkt Zeeuw & Zeeuw aan een betere toekomst, waren enkele onderdelen uit de audit. Met een score van maar liefst 94%, is Zeeuw & Zeeuw nu de troste eigenaar van het ‘’Erkend Duurzaam plus’’ label.

Het behalen van dit label is één, maar het continueren, verbeteren, elkaar bewust maken van de noodzaak om te verduurzamen en bewust bezig te zijn met onze omgeving is twee. Daarom zullen we maatschappelijk verantwoord ondernemen in al zijn facetten nog meer waarborgen in onze organisatie!

Wat betekent Erkend Duurzaam concreet in de dagelijkse praktijk van het autobedrijf? Op die vraag hebben wij een helder antwoord. “Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld alleen nog maar stille en zuinige banden verkopen en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. We hebben groene stroom en gaan zuinig om met energie.”

Ook als werkgever heeft Zeeuw & Zeeuw zijn zaken op orde. Duurzaam betekent in dat opzicht dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Buiten het bedrijf nemen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid door het sponsoren van onder andere Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketbal, TalentNED, Het Vergeten Kind, Stichting Onbekende Helden en Hogeschool Rotterdam.

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. In de showrooms van Zeeuw & Zeeuw staan dan ook alle schone en zuinige modellen van Kia, Renault, Dacia, Mitsubishi, Nissan en Ford.

Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het branche brede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG, FOCWA Schadeherstel en STIBA dat wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit).

Terug naar overzicht