Camper APK controle

Camper APK

Algemene Periodieke Keuring

Camper APK: € 49,95

Camper APK bij UCamp: de makkelijkste manier om uw APK-keuring te laten uitvoeren.

Een Camper APK kunt u laten uitvoeren voor slechts € 49,95,-* all-in. Bij de APK wordt uw camper getest op verkeersveiligheid, het milieu (uitstoot) en documentatie.
(Exclusief wettelijk verplichte roetdeeltjes-test bij een dieselmotor met roetfilter á €20,-)

UCamp Buscamper
Achtergrond Element

Meer over de APK voor campers

Onderstel UCamp Camper

In Nederland is een periodieke keuring voor campers, net als voor personenauto’s en bedrijfswagens, verplicht. De Algemene Periodieke Keuring (APK) voor campers is gericht op het bevorderen van verkeersveiligheid en het beschermen van het milieu.

Tijdens deze keuring controleren onze specialisten uw camper op essentiële veiligheids- en milieuaspecten, waaronder remmen, verlichting, banden, uitstoot van schadelijke stoffen, en de algehele staat van het voertuig. UCamp is een erkend keuringsstation, waar uw camper (tot 3.500 kg) in goede handen is.

Frequentie van Camper APK
De frequentie van uw camper APK hangt af van de leeftijd en het type brandstof van de camper. Voor benzine- en elektrische campers is de eerste keuring na vier jaar, daarna elke twee jaar, en na acht jaar jaarlijks. Voor campers op diesel of LPG is de eerste keuring na drie jaar, waarna jaarlijkse keuringen volgen.

Achtergrond Element

Verschil tussen APK en onderhoudsbeurt

Het belangrijkste verschil is dat een APK een wettelijk verplichte keuring is die zich focust op de veiligheid en milieueisen van de camper. Een onderhoudsbeurt daarentegen is gericht op het preventief onderhouden van uw camper. Bij een APK wordt gecontroleerd, terwijl bij een onderhoudsbeurt ook onderdelen worden vervangen, zoals motorolie en het oliefilter. Onderhoudsbeurten omvatten meer controlepunten, met als doel uw camper veilig, betrouwbaar en in topconditie te houden.

UCamp Camper APK controle met klant
UCamp Camper Zijkant
Hidden

Informatie Gewenste Auto:

Hidden

Klantgegevens

Waar kunnen we u mee van dienst zijn?(Vereist)

Meer weten over de UCamp Camper APK?

Heeft u vragen over de APK-keuring voor uw camper? Of wilt u een prijsopgave? Onze UCamp specialisten staan klaar om u te helpen met de juiste informatie.

Laat uw vraag en gegevens achter, en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet ik mijn auto APK laten keuren?

In Nederland moeten alle personenauto’s en bedrijfsauto’s (tot 3.500 kg) periodiek worden gekeurd volgens de APK-regelgeving. De frequentie van de APK-keuring is afhankelijk van het type brandstof, de leeftijd van de auto en het soort voertuig.

Benzine- elektrische- en aardgas- (CNG) auto’s moeten na 4 jaar voor het eerst worden gekeurd, daarna 2 keer om de 2 jaar en vervolgens ieder jaar.
Diesel- en LPG-auto’s moeten na 3 jaar voor de eerste keer gekeurd worden en vervolgens ieder jaar.

U kunt de APK-vervaldatum van uw auto opzoeken via onze werkplaatsplanner door uw kenteken in te voeren.

Wat als mijn APK verlopen is?

Als de APK van uw auto is verlopen, dan mag u niet meer met de auto de weg op, tenzij u onderweg bent naar een APK-keuringsstation. Als u toch met een verlopen APK rijdt, riskeert u een boete en kunt u zelfs een bekeuring krijgen van de politie als u wordt aangehouden. Daarnaast kan een verlopen APK gevolgen hebben voor de verzekering van uw auto. Bij een ongeluk kan de verzekeraar besluiten om de schade niet of slechts gedeeltelijk te vergoeden, omdat de auto niet aan de wettelijke veiligheids- en milieueisen voldoet. Het is dus belangrijk om op tijd een APK-keuring te laten uitvoeren om boetes en problemen te voorkomen.

Wat is een APK Steekproef?

Een APK steekproef is een controle die wordt uitgevoerd door de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) om te controleren of de keurmeester de APK-keuring correct heeft uitgevoerd. Ongeveer 3% van de uitgevoerde keuringen worden gecontroleerd door een steekproef. Tijdens een steekproef wordt er een willekeurig geselecteerde auto uit de keuringslijst gekozen en deze wordt opnieuw gekeurd door een onafhankelijke keurmeester van de RDW. De keurmeester controleert of de bevindingen van de eerste keuring correct zijn en of de auto terecht is goedgekeurd of afgekeurd. De steekproef is bedoeld om de kwaliteit van de APK-keuringen te waarborgen.