Blijf op de hoogte Het laatste nieuws

Zeeuw & Zeeuw krijgt verlenging Erkend Duurzaam

Zeeuw & Zeeuw krijgt verlenging Erkend Duurzaam

Per 19 oktober 2017 heeft Zeeuw & Zeeuw een verlenging van 2 jaar gekregen voor Erkend Duurzaam. Zeeuw & Zeeuw is sinds 2012 een officieel Erkend Duurzaam autobedrijf. Het certificaat Erkend Duurzaam wordt uitgereikt door IvDM en is het bewijs dat 19 vestigingen van Zeeuw & Zeeuw & Zeeuw & Zeeuw Ford in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd. De heren Rebien Ramlal & Robin van der Loo (afdeling HR) werkzaam bij Zeeuw & Zeeuw zijn verantwoordelijk voor dit project.

Erkend Duurzaam

Wat betekent Erkend Duurzaam concreet in de dagelijkse praktijk van het autobedrijf? Op die vraag heeft de heer Robin van der Loo (projectleider) een helder antwoord; “Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld alleen nog maar stille en zuinige banden verkopen. Daarnaast worden de gebruikte banden en alle afval op een milieuvriendelijke wijze afgevoerd met erkende afvalverzamelaars. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. Tevens gaan onze vestigingen zuinig om met energie en zijn onze 360 medewerkers in staat om het verschil te maken op MVO gebied en hiermee een belangrijke bijdrage te leveren aan het klimaat”.

Cum laude geslaagd!

Zeeuw & Zeeuw heeft voor alle 19 vestigingen een dikke voldoende gehaald. Er is een score behaald van maar liefst 95%! Dat is een bijzonder goede score en komt niet vaak voor in Nederland. Dit is een resultaat waar wij als Zeeuw & Zeeuw trots op zijn.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid van Zeeuw & Zeeuw

Ook als werkgever heeft Zeeuw & Zeeuw zijn zaken op orde. Duurzaam betekent in dat opzicht dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Het bedrijf investeert veel in opleidingen en cursussen. Buiten het bedrijf neemt Zeeuw & Zeeuw zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door het sponsoren van een groot aantal activiteiten waaronder Amref Flying Doctors,  Leiden Marathon, Het Vergeten Kind en Rotterdam Basketbal.

Duurzame mobiliteit

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het autobedrijf ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. In de showrooms van Zeeuw & Zeeuw staan dan ook alle schone en zuinige modellen van onze merken Renault, KIA, en Ford. “Wij merken dat er steeds meer vraag is naar auto’s met een lage CO2-uitstoot en laag brandstofverbruik. Als geen ander kunnen wij onze klanten informeren over de mogelijkheden van schone mobiliteit. Daarbij denken we verder dan de auto’s die we nu moeten verkopen; ook in onze werkplaats wordt op een duurzame manier gewerkt met duurzame materialen.”

Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het branchebrede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG, FOCWA Schadeherstel en STIBA dat wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit). Het certificaat is 2 jaar lang geldig.

Foto: van links naar rechts Jan Hofstede (directie), Robin van der Loo, Piet Zeeuw (directie) & Rebien Ramlal

Terug naar overzicht