Blijf op de hoogte Het laatste nieuws

Overname Van Riel dealeractiviteit door Zeeuw & Zeeuw

Per 1 juli 2021 worden de Hyundai-activiteiten van Van Riel overgenomen door Zeeuw & Zeeuw en zal de vestiging verder gaan onder de naam Zeeuw & Zeeuw Hyundai Breda. De vestiging in Breda blijft op de bekende locatie aan de Charles Petitweg 1 gevestigd en ook de bekende gezichten blijven werkzaam; zowel voor verkoop, werkplaats als het magazijn. Van Riel gaat zelf op andere locaties verder met Autohopper en James Autoservice en sales. Voor Zeeuw & Zeeuw is dit de eerste vestiging waar het merk Hyundai wordt gevoerd.

Van Riel is met zijn 87-jarige historie één van de oudste dealerbedrijven in Breda. “Mijn broer Kees en ik zijn inmiddels de derde generatie in het familiebedrijf” aldus directeur/mede-eigenaar Peter van Riel “Om de toekomst van onze dealeractiviteit en haar medewerkers veilig te stellen hebben wij ervoor gekozen op zoek te gegaan naar een stabiele maar bovenal prettige partij en hebben die gevonden in Zeeuw & Zeeuw. We zijn overtuigd dat zij als een warm bad zullen voelen voor zowel onze klanten als collega’s!”

Jan Hofstede, CEO Zeeuw & Zeeuw vult aan: “Net als Van Riel is Zeeuw & Zeeuw een familiebedrijf met klanttevredenheid hoog in het vaandel. Wij zijn erg blij met deze overname en kijken ernaar uit om het vooruitstrevende merk Hyundai te mogen vertegenwoordigen, daarnaast past het uitstekend in onze strategie.”

Zeeuw & Zeeuw

Betrokken, Onderscheidend, Deskundig, Ambitieus en Geïnteresseerd. 

Zeeuw & Zeeuw is een hip dealerbedrijf dat in 1954 is opgericht en heeft 34 vestigingen, verspreid over Zuid-Holland en Utrecht. 

Tot 2010 was het familiebedrijf volledig gericht op Renault / Dacia, daarna zijn Kia, Ford, Nissan en Mitsubishi aan het portfolio toegevoegd. Iedere merkkolom heeft zijn eigen mensen: van monteur tot directeur. Dit zorgt voor focus en verdieping van (vak)kennis. Over alle merken heen wordt een totale verzorging van mobiliteit aangeboden: lease, verzekeringen, financieringen en schadehulp. De zakelijke dienstverlening gaat net iets verder dan wat je normaal in de markt ziet. In de merkenmix zitten veel hybride en volledig elektrische auto’s. Zo helpt Zeeuw & Zeeuw klanten hun wagenpark duurzaam in te richten.

Zeeuw & Zeeuw hecht veel waarde aan zelfwerkzaamheid: “Wij doen het liefst alles zelf, van overnames tot content creëren voor social media”. Met de ondersteuning van sportactiviteiten en goede doelen neemt Zeeuw & Zeeuw haar maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Van Riel Automotive

Van Riel Automotive, eveneens een familiebedrijf, is opgericht in 1934. In 1994 is het bedrijf officieel dealer van Hyundai geworden. Na 27 jaar heeft de Familie Van Riel besloten het merkdealer-schap van Hyundai over te dragen aan Zeeuw & Zeeuw. De familie van Riel zal zich na de overdracht gaan focussen op mobiliteit als een service. Vanuit diverse andere locaties zullen de activiteiten rondom James Autoservice en Sales, en Autohopper de nadruk leggen op de service, sales en dienstverlening die het bedrijf van oudsher beheerst. De samenwerking met Zeeuw & Zeeuw zal dit versterken.

Terug naar overzicht