Shortlease

Shortlease is goed te omschrijven als ‘flexibele mobiliteit’. Met shortlease lease je voor een korte periode een auto. Jij betaalt een afgesproken maandbedrag inclusief een bepaald aantal vrije kilometers. Zo krijg je de flexibiliteit van een huurauto maar wel met alle faciliteiten van een leaseauto.

Een shortlease overeenkomst bevindt zich qua termijn dus tussen een huurovereenkomst en een leasecontract in en combineert hiermee het gunstige prijsniveau van een leasecontract met de flexibiliteit in looptijd van een huurovereenkomst. De minimale leaseperiode is bij de meeste aanbieders een maand. Daarna is het contract in principe altijd eerder op te zeggen, zonder extra kosten. Je zit niet vast aan een maandenlang contract op basis van een aantal te rijden kilometers.

De shortlease maandtarieven liggen gemiddeld iets hoger dan van het traditionele leasecontract. Een leasecontract heeft echter een looptijd van 3 tot 5 jaar en dat beperkt je aanzienlijk in jouw flexibiliteit. Je kunt immers niet zomaar af van een leaseauto zonder hier een zeer pittige afkoopsom voor te moeten betalen. Bij een gewone huurauto heb je de vrijheid om de auto in te leveren wanneer je dat wilt. Echter, de huurkosten kunnen hierdoor behoorlijk oplopen als je voor een langere periode huurt.

Shortlease is dus in deze gevallen de beste optie. Alleen een auto voor de deur wanneer jij dat nodig hebt!

 

Ja, ik wil hier graag meer over weten!
Terug naar Zakelijk