Dacia APK

Algemene Periodieke Keuring

Dacia APK: € 39,-
of gratis i.c.m. onderhoud

Dacia APK: de makkelijkste manier om uw APK-keuring te laten uitvoeren.

Een Dacia APK kunt u laten uitvoeren voor slechts € 39,-. Bij de APK wordt uw Dacia getest op verkeersveiligheid, het milieu (uitstoot) en documentatie. Kiest u voor een APK keuring in combinatie met een onderhoudsbeurt dan is de APK gratis.

Dacia APK
Achtergrond Element

Meer over de APK

Renault E-TECH

In Nederland moeten alle personenauto’s en bedrijfswagens (tot 3.500 kg) periodiek gekeurd worden volgens de Algemene Periodieke Keuring (APK). Dit is een verplichte keuring die tot doel heeft de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. De APK-keuring is een technische controle van het voertuig. De keuring richt zich op verschillende aspecten, zoals de remmen, verlichting, banden, uitstoot van schadelijke stoffen en de algemene staat van het voertuig. De keuring mag alleen worden uitgevoerd door een erkend keuringsstation, zoals Zeeuw & Zeeuw.

Frequentie APK
De frequentie van de APK-keuring hangt af van de leeftijd en de brandstof van uw voertuig. Bij benzine en elektrische voertuigen is na het vierde levensjaar de eerste keuring, vervolgens om de twee jaar en na acht jaar elk jaar. Bij diesel en LPG voertuigen is de eerste keuring nar drie jaar en vervolgens jaarlijks.

Achtergrond Element

Verschil tussen APK en onderhoudsbeurt

Een APK is de verplichte periodieke wettelijk keuring gericht op de veiligheid en milieueisen van de auto, terwijl een onderhoudsbeurt gericht is op het voorkomen van problemen en het behoud van uw Renault. Bij een APK wordt de auto gecontroleerd op een aantal punten, terwijl bij een onderhoudsbeurt er ook zaken vervangen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de motorolie en het oliefilter. Daarnaast is het aantal te controleren punten bij een onderhoudsbeurt ook groter. Het doel van een APK is om de verkeersveiligheid te bevorderen, terwijl het doel van een onderhoudsbeurt is om de auto veilig, betrouwbaar en in goede conditie te houden.

Dacia APK
Dacia APK
Hidden

Informatie Gewenste Auto:

Hidden

Klantgegevens

Waar kunnen we u mee van dienst zijn?(Vereist)

Meer weten over de Renault APK?

Heeft u een vraag over de APK-keuring van uw auto? Of wilt u een prijsopgave ontvangen? Onze specialisten helpen u graag om u van de juiste informatie te voorzien.

Laat uw vraag en gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Veelgestelde vragen Dacia APK

Hoe vaak moet ik mijn auto APK laten keuren?

In Nederland moeten alle personenauto’s en bedrijfsauto’s (tot 3.500 kg) periodiek worden gekeurd volgens de APK-regelgeving. De frequentie van de APK-keuring is afhankelijk van het type brandstof, de leeftijd van de auto en het soort voertuig. Benzine- elektrische- en aardgas- (CNG) auto’s moeten na 4 jaar voor het eerst worden gekeurd, daarna 2 keer om de 2 jaar en vervolgens ieder jaar. Diesel- en LPG-auto’s moeten na 3 jaar voor de eerste keer gekeurd worden en vervolgens ieder jaar.

Wat als mijn APK verlopen is?

Als de APK van uw auto is verlopen, dan mag u niet meer met de auto de weg op, tenzij u onderweg bent naar een APK-keuringsstation. Als u toch met een verlopen APK rijdt, riskeert u een boete en kunt u zelfs een bekeuring krijgen van de politie als u wordt aangehouden. Daarnaast kan een verlopen APK gevolgen hebben voor de verzekering van uw auto. Bij een ongeluk kan de verzekeraar besluiten om de schade niet of slechts gedeeltelijk te vergoeden, omdat de auto niet aan de wettelijke veiligheids- en milieueisen voldoet. Het is dus belangrijk om op tijd een APK-keuring te laten uitvoeren om boetes en problemen te voorkomen.

Wat is een APK Steekproef?

Een APK steekproef is een controle die wordt uitgevoerd door de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) om te controleren of de keurmeester de APK-keuring correct heeft uitgevoerd. Ongeveer 3% van de uitgevoerde keuringen worden gecontroleerd door een steekproef. Tijdens een steekproef wordt er een willekeurig geselecteerde auto uit de keuringslijst gekozen en deze wordt opnieuw gekeurd door een onafhankelijke keurmeester van de RDW. De keurmeester controleert of de bevindingen van de eerste keuring correct zijn en of de auto terecht is goedgekeurd of afgekeurd. De steekproef is bedoeld om de kwaliteit van de APK-keuringen te waarborgen.