Dacia Onderhoud

Plan op tijd uw onderhoud

Houd uw Dacia in topconditie
Onderhoud

Met Dacia onderhoud blijft uw Dacia in topconditie

De werkplaats is het hart van ons bedrijf. Daar wordt uw Dacia onderhouden en krijg de service volgens de Dacia richtlijnen. Onze gediplomeerde monteurs kennen uw auto van binnen en buiten en worden hierbij ondersteund door de modernste gereedschappen en apparatuur.

Kortom onze werkplaats is het paradepaardje van ons bedrijf. Tijdens het onderhoud waar u op kunt wachten en de snel service, kunt u onder het genot van een kopje koffie rustig rondkijken in onze showroom of gratis gebruik maken van WiFi.

Dacia Spring electric Dacia Onderhoud
Achtergrond Element

Wat heeft uw Kia Nodig?

Dacia kleine beurt

Bij een kleine beurt controleert de Dacia monteur van Zeeuw & Zeeuw de vitale delen en functies van uw auto. Tijdens deze beurt worden onder andere de accu en banden geïnspecteerd, de olie ververst en vervangt onze monteur het oliefilter. U kunt snel weer de weg op, want het uitvoeren van een kleine beurt duurt ongeveer één uur.

Dacia grote beurt

Bij de grote beurt gaat de inspectie nog verder. Uw Dacia wordt hierbij op bijna alle delen gecontroleerd. Naast inspectie vindt er afhankelijk van de beurt, ook reparatie aan slijtagedelen plaats. Voor sommige delen, zoals bijvoorbeeld de remblokken en remschijven, is de levensduur afhankelijk van het gebruik. Voor andere onderdelen bestaat een vervangingsmoment bij een aantal jaren of verreden kilometers, afhankelijk wat het eerste komt. Het uitvoeren van een grote beurt duurt ongeveer twee tot drie uur. Zijn er onvoorziene reparaties, zoals bijvoorbeeld een defect dat gevonden is tijdens de vele inspecties, dan verhelpt de Dacia monteur deze, na uw toestemming, vakkundig. Geef uw Dacia een beurt bij Zeeuw & Zeeuw en u krijg een gratis Dacia APK ter waarde van € 29,50 (exclusief 5,95 afmeldkosten).

Dacia oliebeurt

Bij de Dacia oliebeurt wordt uw Dacia op enkele kleine punten gecontroleerd. Uiteraard wordt de motorolie ververst en wordt het oliefilter en de carterstopring vervangen. Daarnaast wordt ook de brandstofsysteem reiniger ververst en wordt de rem- en koppelvloeistof geïnspecteerd. Tevens worden de scharnieren van portieren, motorkap en achterklep gesmeerd. De Dacia oliebeurt wordt afgesloten met een kleine check van de toestand van de voorruit, ruitenwissers, ruitensproeiers, alle spiegels, remwerking en bandenspanning.

Achtergrond Element

Dacia onderhoud bij Zeeuw & Zeeuw

Dacia onderhoud is van groot belang zodat u altijd veilig en met een goed gevoel de weg op kan gaan. Natuurlijk wilt u nooit stil komen te staan en altijd op uw Dacia kunnen vertrouwen. Dacia onderhoud hoeft absoluut niet duur te zijn en al helemaal niet wanneer het gaat om regulier Dacia onderhoud. Voorkom onnodige verrassingen en hoge reparatiekosten en laat uw Dacia onderhouden bij Zeeuw & Zeeuw, úw Dacia garage. Bij Zeeuw & Zeeuw kunt u ook terecht voor Full-Service onderhoudspakketten, benieuwd naar het aanbod?

Dacia Onderhoud
Dacia Onderhoud
Hidden

Informatie Gewenste Auto:

Hidden

Klantgegevens

Waar kunnen we u mee van dienst zijn?(Vereist)

Meer weten over de Dacia onderhoud?

Heeft u een vraag over het onderhoud van uw auto? Of wilt u een prijsopgave ontvangen? Onze specialisten helpen u graag om u van de juiste informatie te voorzien.

Laat uw vraag en gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Veelgestelde vragen

Wat houdt de onderhoudsbeurt in?


Bij een onderhoudsbeurt word er standaard gekeken naar:
-Verversen van motorolie
-Vervangen van het oliefilter
-Controleren en bijvullen van de niveau’s van de remvloeistof, de koelvloeistof, het ruitensproeierreservoir en de stuurbekrachtiging.
-Ruitenwissers en –sproeiers op werking controleren
-Controleren van bandenspanning inclusief reserveband
-Staat van remsysteem
-Dikte van de remblokken, kunnen alle delen vrij bewegen, zit er niets vastgeroest
-Dikte van de remschijven, roestvorming
-Werking van de handrem
-Werking van de voetrem
-Staat van de remleidingen, beschadiging, roest, lekkage
-Controle van chassis/carrosserie op roest
-Smeren van portierscharnieren
-Controleren/afstellen van speling van koppelingpedaal
-Staat van brandstofleidingen, controle op lekkage
-Lekkage van motor of versnellingsbak
-Speling op wielophanging en algehele staat hiervan, inclusief de rubbers en stofhoezen.
-Staat van de banden, beschadiging, profieldiepte, onregelmatige slijtage, scheurtjes
-Verlichting, werking, afstelling koplampen, beschadigingen van het glas/kapjes
andere accessoires: werking controleren.

Wat kost een APK?

Bij Kia Zeeuw & Zeeuw krijgt u een gratis Dacia APK t.w.v. € 29,95 bij een onderhoudsbeurt. Tijdens een onderhoudsbeurt wordt uw Dacia op een scala van punten gecontroleerd en indien nodig herstelt (afhankelijk van welke beurt u kiest). Omdat u uw Dacia laat onderhouden bij Zeeuw & Zeeuw profiteert u van een gratis APK (exclusief € 5,95 afmeldkosten). Wacht niet langer en combineer een onderhoudsbeurt met een gratis algemene periodieke keuring bij één van onze Dacia vestigingen!

Hoe weet ik of mijn auto een beurt nodig heeft?

De vuistregel is dat auto’s om de 10.000 of 15.000 kilometer onderhoud nodig hebben. Rijd je minder kilometers op jaarbasis, dan is het toch verstandig om de auto jaarlijks naar de dichtbijzijnste Zeeuw & Zeeuw vestiging te brengen voor een check-up. Bijvoorbeeld op het moment dat APK nodig is.

Is preventief onderhoud nodig?

Om er voor te zorgen dat je auto altijd start wanneer jij dat wilt en je bovendien veilig van A naar B brengt, ook onder zware weers- en verkeersomstandigheden, heeft de auto regelmatig onderhoud nodig. Wat voor zo’n uitstekende staat van onderhoud nodig is, dat is door de fabrikant vastgelegd in onderhoudsvoorschriften en onderhoudsintervallen. De werkplaatsen bij alle Zeeuw & Zeeuw vestigingen weet hierdoor precies welk onderhoud hij uit moet voeren.

Hoe vaak moet het aircosysteem onderhouden worden?

Het is verstandig je airco elk jaar te laten nakijken en om het jaar te laten bijvullen.