Dacia Distributieriem & Multiriem

Bescherm uw motor

Dacia Distributieriem

Met Distributieriem Service blijft uw motor in topconditie

De distributieriem zorgt voor de aandrijving van een auto, ook bij uw Dacia. Met behulp van de distributieriem worden de kleppen van uw motor namelijk precies op tijd geopend. Een goed afgestelde distributieriem zorgt ervoor dat uw motor goed functioneert. Het is belangrijk dat de riem goed staat afgesteld om motorproblemen te voorkomen. Ook voor de Dacia distributieriem daarom preventief te worden vervangen. Rijdt u te lang door met dezelfde distributieriem dan kan het gebeuren dat deze breekt. Dit kan grote schade aan de motor veroorzaken en kan eenvoudig worden voorkomen door dit onderdeel tijdig te vervangen. Lees meer over de distributieriem van uw Dacia bij Zeeuw & Zeeuw of maak direct een afspraak met onze werkplaats.

Dacia Distributieriem & Multiriem
Achtergrond Element

Kosten Dacia distributieriem vervangen

De kosten voor het vervangen van een distributieriem zijn afhankelijk van welk Dacia model u rijdt. Om u tegemoet te komen in de kosten werkt Zeeuw & Zeeuw met transparante all-in prijzen. Hierdoor weet u ook bij het vervangen van uw distributieriem wat de totaalkosten zijn. Iedere all-in prijs is inclusief onderdelen, arbeidsloon, klein materiaal, milieukosten en BTW. Tijdens het vervangen van een distributieriem kan de monteur gebreken aan gerelateerde onderdelen vaststellen. Daarnaast werkt Zeeuw & Zeeuw alleen met originele Dacia onderdelen.

Over eventuele bijkomende kosten voor dergelijke onderdelen wordt u door Zeeuw & Zeeuw vooraf geïnformeerd. Wilt u de prijs weten voor het vervangen van de distributieriem van uw Dacia? Neem contact op met Zeeuw & Zeeuw.

Dacia Distributieriem & Multiriem
Achtergrond Element

Wanneer distributieriem vervangen?

Dacia Distributieriem & Multiriem

Het moment waarop de riem vervangen dient te worden hangt van een aantal zaken af. Allereerst het model Dacia dat u rijdt. Daarnaast is het aantal kilometers dat u aflegt van belang. Afhankelijk van uw model verschilt namelijk de interval, ofwel het aantal kilometers dat uw Dacia distributieriem meegaat. Maar ook als u minder kilometers rijdt zal het onderdeel vervangen moeten worden. Indien u namelijk minder rijdt kan de riem uitdrogen. Dit versnelt het slijtageproces. Wilt u weten wanneer u het beste uw distributieriem kunt vervangen? Neem contact op met Zeeuw & Zeeuw.

Achtergrond Element

Wat is een multiriem?

Aan de motor zitten belangrijke draaiende onderdelen bevestigd, zoals de dynamo, de pomp voor de stuurbekrachtiging en de pomp voor de airco. De multiriem wordt aangedreven door de motor en zorgt ervoor dat deze onderdelen hun werk kunnen doen. Als de multiriem breekt, vallen er vitale functies uit tijdens het rijden en dat kan leiden tot gevaarlijke situaties. Het is dan ook belangrijk om de multiriem tijdig te vervangen.

Dacia Distributieriem & Multiriem
Achtergrond Element

Dacia Distributieriem & Multiriem
Hidden

Informatie Gewenste Auto:

Hidden

Klantgegevens

Waar kunnen we u mee van dienst zijn?(Vereist)

Meer weten over de Distributieriem & Multiriem van uw Dacia?

Heeft u een vraag over de APK-keuring van uw auto? Of wilt u een prijsopgave ontvangen? Onze specialisten helpen u graag om u van de juiste informatie te voorzien.

Laat uw vraag en gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet je distributieriem vervangen?

Wanneer een distributieriem vervangen moet worden, hangt onder meer af van hoeveel kilometers je per jaar rijdt en wat de tijdslijn is die de fabrikant opgeeft voor het vervangen van de distributieriem. Over het algemeen moet je de distributieriem tussen de 80.000 en 120.000 kilometer vervangen of om de 4 of 5 jaar.

Waarom is distributieriem vervangen zo duur?

De reden dat het vervangen danwel repareren van je distributieriem zo duur kan uitvallen, ligt besloten in het feit dat het vaak lastig is voor de monteur om er bij te komen, dit verschilt uiteraard per merk of type auto waarbij de vervanging of reparatie wordt uitgevoerd.

Hoeveel km kan ik rijden met distributieriem?

We adviseren je om je distributieriem elke 5 jaar of bij een maximaal aantal kilometers te laten vervangen. Over het algemeen is dit tussen de 80.000 en 120.000 kilometer.

Wat is het verschil tussen distributieriem en multiriem?

De distributieriem verzorgt een optimale samenwerking tussen de krukas en de nokkenas. De multiriem of V-snaar zorgt voor aandrijving van de waterpomp, de dynamo, stuurbekrachtiging en aircopomp.

Wat als multiriem knapt?

De distributieriem verzorgt een optimale samenwerking tussen de krukas en de nokkenas. De multiriem of V-snaar zorgt voor aandrijving van de waterpomp, de dynamo, stuurbekrachtiging en aircopomp.

Is V-snaar hetzelfde als multiriem?

Wanneer de multiriem knapt, werkt de aircopomp niet meer, valt de stuurbekrachtiging weg en wordt de accu niet meer opgeladen. Als de waterpomp op de multiriem is aangesloten, valt ook de motorkoeling uit. Zolang de motor niet oververhit raakt kun je nog een korte afstand afleggen om bij de garage te komen.