Dacia distributieriem

onderhoud

De distributieriem zorgt voor de aandrijving van een auto, ook bij uw Dacia. Met behulp van de distributieriem worden de kleppen van uw motor namelijk precies op tijd geopend. Een goed afgestelde distributieriem zorgt ervoor dat uw motor goed functioneert. Het is belangrijk dat de riem goed staat afgesteld om motorproblemen te voorkomen. Ook voor de Dacia distributieriem daarom preventief te worden vervangen. Rijdt u te lang door met dezelfde distributieriem dan kan het gebeuren dat deze breekt. Dit kan grote schade aan de motor veroorzaken en kan eenvoudig worden voorkomen door dit onderdeel tijdig te vervangen. Lees meer over de distributieriem van uw Dacia bij Zeeuw & Zeeuw of maak direct een afspraak met onze werkplaats.

Afspraak maken

 

Werkzaamheden distributieriem vervangen

Behalve het vervangen van de distributieriem worden aanvullend een aantal bijbehorende werkzaamheden verricht. Zo vervangt Zeeuw & Zeeuw direct de spanrollen en de looprollen.

Wanneer distributieriem vervangen

Het moment waarop de riem vervangen dient te worden hangt van een aantal zaken af. Allereerst het model Dacia dat u rijdt. Daarnaast is het aantal kilometers dat u aflegt van belang. Afhankelijk van uw model verschilt namelijk de interval, ofwel het aantal kilometers dat uw Dacia distributieriem meegaat. Maar ook als u minder kilometers rijdt zal het onderdeel vervangen moeten worden. Indien u namelijk minder rijdt kan de riem uitdrogen. Dit versnelt het slijtageproces. Wilt u weten wanneer u het beste uw distributieriem kunt vervangen? Neem contact op met Zeeuw & Zeeuw.

Waarom bij Zeeuw & Zeeuw

Als erkend Dacia dealer is Zeeuw & Zeeuw gespecialiseerd in dit merk. Onze professionele medewerkers zijn ervaren in het vervangen van Dacia distributieriemen. Bovendien beschikken wij met zeven Dacia vestigingen altijd over een werkplaats bij u in de buurt.

Afspraak maken

Is de distributieriem van uw Dacia aan vervanging toe? Maak online een afspraak met onze werkplaats. Liever eerst nog wat meer informatie? Neem contact op met Zeeuw & Zeeuw voor meer informatie over uw Dacia.

Afspraak maken
Terug naar Onderhoud & Service