Nissan APK

Nissan APK

Algemene Periodieke Keuring

Nissan APK: € 35,-
of GRATIS bij een onderhoudsbeurt

Nissan APK: de makkelijkste manier om uw APK-keuring te laten uitvoeren

De APK is een wettelijke verplichting voor iedere auto in gebruik. Deze keuring is er om erop toe te zien dat alle essentiële onderdelen en functies van uw auto goed functioneren, dat de auto voldoende veilig is om mee te rijden, en dat de emissie-eisen binnen de gestelde richtlijnen blijven. Bezit u een Nissan voorzien van een benzinemotor, dan zal deze 4 jaar na de oorspronkelijke kentekenregistratie de eerste verplichte algemene periodieke APK keuring moeten ondergaan. Daarna geldt een frequentie van eens per twee jaar en vanaf de leeftijd van acht jaar is dit jaarlijks. Voor elektrische auto’s gelden dezelfde APK-termijnen als voor benzineauto’s. U bent bij Zeeuw en Zeeuw Nissan verzekerd van ervaren vakmensen, die uw Nissan door en door kennen.

Nissan APK
Achtergrond Element

Nissan APK


Gratis Nissan APK bij een beurt

Bij Nissan Zeeuw & Zeeuw krijgt u een gratis Nissan APK t.w.v. € 35,- bij een onderhoudsbeurt. Tijdens een onderhoudsbeurt wordt uw Nissan op een scala van punten gecontroleerd en indien nodig herstelt (afhankelijk van welke beurt u kiest). Omdat u uw Nissan laat onderhouden bij Zeeuw & Zeeuw profiteert u van een gratis APK (exclusief € 5,95 afmeldkosten). Wacht niet langer en combineer een onderhoudsbeurt met een gratis algemene periodieke keuring bij één van onze Nissan vestigingen! Kijk op onze onderhoudspagina voor meer informatie.


Achtergrond Element

Nissan Assistance: u kunt op ons rekenen, overal en altijd.

U geeft om uw Nissan en wij geven om u. Wij streven ernaar dat u met een gerust hart van uw Nissan kunt genieten. Ook in het geval van verkeerd getankte brandstof, een lekke band, een ongeval of een onwaarschijnlijk geval van een defect kunt altijd rekenen op de service van Nissan Assistance. Dus wat er ook gebeurt, bel ons en wij zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk uw reis kunt vervolgen. 24 uur per dag, 7 dagen per week, gratis! Als u het periodieke onderhoud van uw Nissan laat uitvoeren bij de Nissan-dealer, dan behoudt u het recht op de gratis Nissan Assistance, zelfs na de garantieperiode.

De gerustellende voordelen van Nissan Assistance:

  • 24/7 bereikbaar, ook op zon- en feestdagen
  • Vakkundige hulp bij pech onderweg, door heel Europa*
  • Technici met kennis van zowel benzine- en dieselauto’s als (mild)hybride-auto’s en EV’s
  • Altijd een back-up plan, zoals vervangend vervoer of accommodatie wanneer reparatie langer in beslag neemt
  • Ook helpende hand bij menselijke vergissingen, zoals een lege brandstoftank of accupakket of wanneer u zichzelf heeft buitengesloten
Nissan APK
Nissan APK
Hidden

Informatie Gewenste Auto:

Hidden

Klantgegevens

Waar kunnen we u mee van dienst zijn?(Vereist)

Meer weten over de Nissan APK?

Heeft u een vraag over de APK-keuring van uw auto? Of wilt u een prijsopgave ontvangen? Onze specialisten helpen u graag om u van de juiste informatie te voorzien.

Laat uw vraag en gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet ik mijn auto APK laten keuren?

In Nederland moeten alle personenauto’s en bedrijfsauto’s (tot 3.500 kg) periodiek worden gekeurd volgens de APK-regelgeving. De frequentie van de APK-keuring is afhankelijk van het type brandstof, de leeftijd van de auto en het soort voertuig.

Benzine- elektrische- en aardgas- (CNG) auto’s moeten na 4 jaar voor het eerst worden gekeurd, daarna 2 keer om de 2 jaar en vervolgens ieder jaar.
Diesel- en LPG-auto’s moeten na 3 jaar voor de eerste keer gekeurd worden en vervolgens ieder jaar.

U kunt de APK-vervaldatum van uw auto opzoeken via onze werkplaatsplanner door uw kenteken in te voeren.

Wat als mijn APK verlopen is?

Als de APK van uw auto is verlopen, dan mag u niet meer met de auto de weg op, tenzij u onderweg bent naar een APK-keuringsstation. Als u toch met een verlopen APK rijdt, riskeert u een boete en kunt u zelfs een bekeuring krijgen van de politie als u wordt aangehouden. Daarnaast kan een verlopen APK gevolgen hebben voor de verzekering van uw auto. Bij een ongeluk kan de verzekeraar besluiten om de schade niet of slechts gedeeltelijk te vergoeden, omdat de auto niet aan de wettelijke veiligheids- en milieueisen voldoet. Het is dus belangrijk om op tijd een APK-keuring te laten uitvoeren om boetes en problemen te voorkomen.

Wat is een APK Steekproef?

Een APK steekproef is een controle die wordt uitgevoerd door de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) om te controleren of de keurmeester de APK-keuring correct heeft uitgevoerd. Ongeveer 3% van de uitgevoerde keuringen worden gecontroleerd door een steekproef. Tijdens een steekproef wordt er een willekeurig geselecteerde auto uit de keuringslijst gekozen en deze wordt opnieuw gekeurd door een onafhankelijke keurmeester van de RDW. De keurmeester controleert of de bevindingen van de eerste keuring correct zijn en of de auto terecht is goedgekeurd of afgekeurd. De steekproef is bedoeld om de kwaliteit van de APK-keuringen te waarborgen.