Hybride rijden met Mitsubishi

Voor een lager brandstofverbruik

Mitsubishi Hybride Rijden

Een hybride-aandrijflijn laat twee motoren samenwerken: een verbrandingsmotor met een elektromotor. De verbrandingsmotor loopt op brandstof en de elektromotor haalt zijn energie op uit een batterij of accu. In onze Mitsubishi modellen zijn drie verschillende hybride-technieken toegepast; Mild Hybrid, Full Hybrid en Plug-in Hybride.

Mitsubishi Hybride
achtergrond-element

Onze hybride modellen

Loading …

Op zoek naar een stoere hybride auto?

Het beste van twee werelden komt samen in de avontuurlijke hybride modellen van Mitsubishi. 

Mitsubishi Hybride

Mild Hybrid

Wat is Mild Hybrid?

Bij Mild Hybrid wordt de auto aangedreven door een brandstofmotor, die maximaal wordt ondersteund door een kleine elektromotor. In tegenstelling tot een Full- en Plug-in Hybrid drijft de elektromotor van een Mild Hybrid niet de wielen aan, maar zorgt ervoor dat de brandstofmotor efficiënter werkt en minder brandstof gebruikt. Op deze manier rijdt de auto niet alleen zuiniger, maar levert hij ook meer vermogen, wanneer nodig, bijvoorbeeld bij het starten en wegrijden.

De accu van de Mild Hybrid laadt op tijdens het rijden. Of om precies te zijn; door regeneratief remmen (gaspedaal loslaten). Hierbij komt kinetische energie vrij, die wordt omgezet in elektriciteit. Deze wordt opgeslagen in de accu. Het effect? Een accu die altijd rijklaar is voor gebruik.


Mitsubishi Hybride

Full-Hybrid

Wat is Full Hybrid?

Een full hybrid auto lijkt op het eerste gezicht te vergelijken met een Mild Hybrid auto. Maar er is één groot verschil: de mogelijkheid om volledig elektrisch te rijden. Met de krachtige Full Hybrid rijdt u elektrisch waar u wilt. U kunt geruisloos optrekken en korte ritjes maken door de stad zonder dat de brandstofmotor gebruikt hoeft te worden. Maar ook lange afstanden doorrijden op de snelweg. Dit is mogelijk door de grotere accu in een Full Hybrid auto.


Mitsubishi Hybride

Plug-In Hybrid

Wat is Plug-In Hybrid

Zoals de naam al verklapt, behoort de Plug-in Hybrid bij de groep hybride auto’s. Hybride auto’s bieden een geweldige brandstofbesparing door de kracht van een verbrandingsmotor te combineren met een elektromotor. Niet elke hybride auto kan volledig elektrisch rijden.  Een Plug-in Hybrid kan dat wel. Plug-in Hybrid auto’s beschikken over een grote batterij die opgeladen wordt via het stopcontact. Daardoor kunnen ze langere tijd volledig elektrisch rijden.