Elektrisch rijden

Ontdek de wereld van elektrisch rijden

Elektrisch rijden is beter voor het milieu én brengt daarnaast ook vele andere voordelen met zich mee. Zo biedt elektrisch rijden veel financiële voordelen en is het comfortabeler en stiller dan rijden in een brandstofauto. Het gebruik van een elektrische auto wijkt echter wel af van een gewone auto. Zo moet je deze auto opladen in plaats van aftanken. Ook zijn er verschillende vormen van elektrisch rijden.

Bekijk ons aanbod elektrische modellen

Verschillende vormen van elektrisch rijden

Electric (EV/BEV)

Je rijdt volledig elektrisch. Omdat je geen schadelijke stoffen uitstoot, rijd je 100 % schoon. De batterij kun je via een snellader opladen, of via een laadpaal. Rem je of laat je gas los? Ook dan laadt de accu op.

Plug-in-Hybrid (PHEV)

Combineert een zuinige benzinemotor met de energie van een oplaadbare batterij en laadt het accupakket op tijdens het remmen. Daarmee is de PHEV het beste van twee werelden. Je moet wel tanken en de auto opladen.

Hybrid (HEV)

Maakt gebruik van een zuinige benzinemotor en een batterij die opgeladen wordt tijdens het remmen. Je rijdt helemaal elektrisch als de snelheid niet te hoog is. Op de snelweg neemt de verbrandingsmotor het over. Je hoeft niet zelf op te laden, je moet wel tanken.

Veelgestelde vragen over laadpakketten

Is elektrisch rijden veilig?

Elektrische auto’s van Hyundai zijn net zo veilig als auto’s met een conventionele aandrijflijn. En misschien nog wel veiliger. De lithium-ion batterijen die Hyundai gebruikt voor de EV/HEV/PHEV zijn minder ontvlambaar dan brandstoffen als benzine of diesel in een conventionele auto. Door de geavanceerde veiligheidssystemen van de batterij is de veiligheid maximaal gewaarborgd.

Hoe remt een elektrische auto?

Wanneer je in een elektrische Hyundai rijdt, gebruik je vooral één pedaal: de rechter. Daarmee maak je snelheid. Haal je je voet van dit pedaal af, dan rem je de auto af. Tegelijkertijd wek je daarmee energie op.

Wat is regeneratief remmen?

Regeneratief remmen is het afremmen op de elektromotor. De elektromotor werkt gedurende het afremmen als een dynamo en zet bewegingsenergie om in elektrische energie. De opgewekte elektriciteit kan weer worden teruggevoerd naar de batterij, waardoor de actieradius van de auto toeneemt.

Is een elektrische auto milieuvriendelijker dan een brandstofauto?

Elektrische auto’s zijn emissievrij; ze stoten geen schadelijke stoffen uit zoals CO2, NOX, HC en fijnstof, in tegenstelling tot auto’s met een brandstofmotor. Door het sterk toenemen van duurzaam opgewekte elektriciteit, wordt de luchtvervuiling verminderd.

Mag ik met mijn elektrische auto in een milieuzone komen?

Jazeker. Elektrische auto’s stoten geen CO2 uit en mogen daarom in milieuzones komen.

Mag ik een aanhanger trekken met een elektrische Hyundai?

Meer informatie over het trekgewicht van onze auto’s vind je op de modelpagina’s: KONA ElectricIONIQ ElectricIONIQ Plug-In HybridIONIQ 5

Wat zijn de nadelen van elektrisch rijden?

De afstand die kan worden afgelegd op één batterijlading is lang een aspect geweest om niet voor een EV te kiezen. Maar door de ontwikkelingen op het gebied van batterijtechnologie zijn elektrische auto’s een realistische optie geworden voor de meeste berijders. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat zakelijk rijders gemiddeld een afstand van 66 kilometer per dag rijden, wat betekent dat de gemiddelde zakelijk rijder meerdere dagen kan rijden zonder te hoeven opladen. Wanneer u keer een grotere afstand moet afleggen, is er een uitgebreid netwerk van snellaadstations waar u gedurende een korte tijd kan opladen.