Hyundai bandenwissel

Hyundai Banden

Uw contact met de weg

Hyundai Banden

Banden zijn het enige contact met de weg

Bij Zeeuw & Zeeuw Hyundai bent u verzekerd van de juiste zomer, winterbanden of all-seasonbanden voor uw Hyundai. U kunt bij al onze vestigingen terecht voor het aanschaffen van nieuwe banden. De autobanden die u aanschaft bij Zeeuw & Zeeuw zijn van hoge kwaliteit voor een lage prijs. Wij staan klaar om u te adviseren welke autobanden uw Hyundai nodig heeft. Direct een afspraak maken?

Hyundai Banden
Achtergrond Element

Hyundai Zomerbanden

Bij temperaturen boven de 7 graden Celsius adviseren wij te kiezen voor zomerbanden. Vanaf deze temperatuur bieden deze banden namelijk meer grip, een lager brandstofverbruik en een betere remweg dan winterbanden. In plaats van lamellen heeft een zomerband brede sleuven die – bij hogere temperaturen – zorgen voor een goede waterafvoer tijdens (hevige) zomerse regenbuien.

Hyundai zomer Banden
Achtergrond Element

Hyundai Winterbanden

Hyundai winter Banden

Zelfs in onze Nederlandse winters bieden winterbanden aanzienlijk meer veiligheid. De andere rubbersamenstelling zorgt voor meer grip bij asfalttemperaturen onder de 7 graden Celsius. Het profiel is voorzien van lamellen die als ‘grijpers’ in de sneeuw happen. De remweg van winterbanden op koud en/of glad asfalt is tot wel 30 procent korter dan die van zomerbanden. Tip: door te kiezen voor een winterbandenset (banden + velgen) gaat de periodieke wissel sneller en zijn montagekosten lager dan bij losse banden.

Achtergrond Element

Hyundai All Season banden

Rijdt u vooral korte ritjes, bijvoorbeeld naar de supermarkt of voor het wegbrengen van de kinderen naar school? Dan zijn vierseizoenenbanden of all-seasonbanden absoluut het overwegen waard. Deze banden combineren de eigenschappen van zomer- en winterbanden. Bovendien bespaart u het tweemaal per jaar omwisselen van de banden én de kosten voor opslag.

Hyundai all season Banden
Achtergrond Element

Hyundai banden opslag

Hyundai Banden

Is het voor u niet mogelijk om uw zomerbanden thuis te bewaren? Of heeft u behoefte aan een plek waar uw zomerbanden veilig en op de juiste manier opgeslagen worden voor een vaste lage prijs? Bij Zeeuw & Zeeuw is dit allemaal mogelijk. Wij zorgen ervoor dat uw zomerbanden in topconditie blijven wanneer u ze niet gebruikt. Wij slaan uw banden op in ons ruime bandenhotel in Breda. U hoeft nooit meer uw banden te wisselen en ze liggen nooit meer in de weg. Daarnaast zijn ze ook verzekerd tegen diefstal en verlies tijdens transport of opslag.

  • Opslag banden per seizoen: € 60,-
  • Bandenwissel met opslag: € 170,-
  • Wielwissel met opslag: € 120,-

Hyundai Banden
Hidden

Informatie Gewenste Auto:

Hidden

Klantgegevens

Waar kunnen we u mee van dienst zijn?(Vereist)

Meer weten over de banden van uw Hyundai?

Heeft u een vraag over de banden van uw auto? Of wilt u een prijsopgave ontvangen? Onze specialisten helpen u graag om u van de juiste informatie te voorzien.

Laat uw vraag en gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Veelgestelde vragen

Wat is een ‘thuiskomer’?

Een volwaardige reserveband neemt veel ruimte in en wordt zelden gebruikt. Veel auto’s zijn daarom uitgerust met een ‘thuiskomer’ in plaats van een normaal reservewiel. Dat is een smalle reserveband die bestemd is om naar een garagebedrijf of bandenspecialist te kunnen rijden. Pas op: de maximumsnelheid met zo’n bandje bedraagt 80 km/h!

Wat is de minimale profieldiepte van een band?

Een personenautoband moet wettelijk minimaal 1,6 mm profiel hebben. Vereniging VACO, de bedrijfstakorganisatie voor de banden- en wielenbranche in Nederland, adviseert om een zomerband bij een profieldiepte van minimaal 2 mm te vervangen. Winterbanden verliezen bij een profieldiepte onder 4 mm hun specifieke eigenschappen. Het advies is dus om winterbanden bij minimaal 4 mm profiel te vervangen.

Waarop worden mijn banden gecontroleerd tijdens de apk?

Tijdens de apk wordt de band op de volgende punten beoordeeld:
– De profieldiepte. Deze moet minimaal 1,6 mm zijn.
– De bandenspanning.
– Als de banden een specifieke draairichting hebben, moet de band op de juiste manier gemonteerd zijn.
– Op één as moeten banden met dezelfde maat en dezelfde karkasstructuur (in de praktijk: twee radiaalbanden) gemonteerd zijn.
– De banden worden ook gecontroleerd op beschadigingen (het karkas mag bijvoorbeeld niet zichtbaar zijn) en op uitstulpingen.
– Als de auto een bandenspanningswaarschuwingsysteem heeft, dan mag er geen defect worden aangegeven.

Wat is een vierseizoenenband?

Een vierseizoenenband of all-seasonband is deels een zomerband en deels een winterband en kan dus heel het jaar rond worden gebruikt.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een vierseizoenenband?

Je hoeft geen aparte set aan te schaffen en je hoeft je banden niet twee keer per jaar te laten wisselen. Een vierseizoenenband ofwel all-seasonband is alleen een ‘echte’ winterband wanneer deze aan de zijkant is voorzien van de zogenaamde ‘three peak mountain’; een figuur van een berg met drie pieken en in het midden een afbeelding van een sneeuwvlok. Een nadeel van een all-seasonband is dat het een compromis is. De eigenschappen in de zomer zijn minder dan van een 100% zomerband, hetzelfde geldt in de winter in vergelijking met een 100% winterband.

Hoe lang mag ik een band gebruiken?

Banden drogen na verloop van tijd uit, waarbij droogtescheurtjes ontstaan. Door veroudering lopen de eigenschappen van het rubber terug. Het wordt aanbevolen om banden na zes jaar te vervangen, ook als er nog voldoende profiel op zit.

Welke bandenspanning moet ik aanhouden?

De juiste bandenspanning staat vermeld op een sticker die aan de binnenkant van de tankdopklep is geplakt of op de binnenzijde van het portier van de bestuurder is aangebracht. Je vindt de aanbevolen bandenspanning ook in het instructieboekje. Een vol beladen auto vraagt om een hogere bandenspanning dan een auto waarin alleen de bestuurder en een eventuele passagier zitten. Daarom staan er altijd twee aanbevolen waarden voor de bandenspanning vermeld.