Hyundai Airconditioning
Houdt uw airco in topconditie
Gratis Hyundai Airco Check!
Hyundai Airconditioning
Met Hyundai Airco Service blijft uw Hyundai Airconditioning in topconditie
De airconditioning regelt het klimaat, zorgt voor een gezonde lucht, voorkomt beslagen ramen en een afname van de luchtvochtigheid. Een slecht werkende airconditioning heeft een negatief effect op het brandstofverbruik.
Waar kunnen wij u mee helpen?
Hyundai Airco Check
Controle van het interieurfilter, de meest essentiële onderdelen van de airco en het meten van de uitstroomtemperatuur.
Hyundai Airco Check: GRATIS
Hyundai Airco Reiniging
Hygiënische reiniging van de behuizing van het interieurfilter en luchtkanalen.
Hyundai Airco Reiniging: € 49,50
Hyundai Volledige Aircoservice
Volledige controle van het aircosysteem, inclusief drukmetingen, afpersen, afvullen en fluortoevoeging.
Hyundai Airco Onderhoudsbeurt: € 115,-
Waarom een airco service?
De airco in uw auto is één van de functies die u het hele jaar door gebruikt. In de zomer zorgt de airco voor verkoeling, zo blijft u alert en comfortabel tijdens het rijden. In de winter zorgt de airco er voor dat uw ruiten ontwasemt worden en blijven, dit voorkomt slecht zicht en zo ook ongelukken.
Ieder jaar verliest uw airco ongeveer 10% koudemiddel, na 4 jaar is bijna de helft van het koudemiddel uit uw systeem verdwenen. Dit heeft veel invloed op de prestaties van uw airco en kan bij slecht onderhoud juist zorgen voor meer kosten. Laat daarom iedere 2 jaar uw airco controleren en onderhouden om zo grotere problemen te voorkomen.
Meer weten over de Hyundai Aircoservice?
Heeft u een vraag over de aircoservice van uw auto? Of wilt u een prijsopgave ontvangen? Onze specialisten helpen u graag om u van de juiste informatie te voorzien.
Laat uw vraag en gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Veelgestelde vragen
Wat is een airco?
Airco is de veelgebruikte afkorting van airconditioning. Het is een toestel dat de lucht in het interieur koelt en ontvochtigt. Een airco werkt met een koudemiddel met een laag kookpunt dat circuleert tussen een compressor en een verdamper. In de compressor wordt het gasvormige koudemiddel samengeperst tot een vloeistof. Hierbij komt warmte vrij die wordt afgevoerd door de rijwind of ventilator. De vloeistof stroomt nu naar de verdamper, waar lucht voor het auto-interieur doorheen stroomt. Bij het verdampen wordt warmte opgenomen en zo wordt de langsstromende lucht gekoeld en daarmee het interieur.
Hoe krijg ik mijn auto het snelst koel in de zomer?
In de schaduw parkeren is het beste. De temperatuur in de auto kan in de zon oplopen tot 70° C en warmte die er niet in komt, hoeft er ook niet uit. Rij vervolgens met de airco aan enkele minuten met geopende ramen om de ergste hitte te verdrijven. Zet de airco na het sluiten van de ramen enkele minuten op de recirculatiestand. Dan komt er geen hete lucht van buiten bij, wat het koelproces versnelt. Niet te lang, want anders kan er loomheid ontstaan door zuurstoftekort.
Is een airconditioning onderhoudsvrij?
Nee. Per jaar verliest ‘ie bij normaal gebruik zo’n 6 tot 7 procent koudemiddel. Dat moet op peil worden gehouden. Ook moet worden gekeken of zich geen rottende bladeren in de luchtinlaat bevinden. Een jaarlijkse controle bij een Zeeuw u0026amp; Zeeuw vestiging verdient aanbeveling, ook om te kijken of de aandrijfriem intact is en de slangen niet zijn beschadigd.
Wanneer gebruik je airconditioning?
De airco in uw auto is één van de functies die u het hele jaar door gebruikt. In de zomer zorgt de airco voor verkoeling, zo blijft u alert en comfortabel tijdens het rijden. In de winter zorgt de airco er voor dat uw ruiten ontwasemt worden en blijven, dit voorkomt slecht zicht en zo ook ongelukken.u003cbru003eIeder jaar verliest uw airco ongeveer 10% koudemiddel, na 4 jaar is bijna de helft van het koudemiddel uit uw systeem verdwenen. Dit heeft veel invloed op de prestaties van uw airco en kan bij slecht onderhoud juist zorgen voor meer kosten. Laat daarom iedere 2 jaar uw airco controleren en onderhouden om zo grotere problemen te voorkomen.
Hoe vaak moet het aircosysteem bijgevuld worden?
Het is verstandig je airco u003cstrongu003eelk jaaru003c/strongu003e te laten nakijken en u003cstrongu003eom het jaaru003c/strongu003e te laten bijvullen.