Hyundai accu

Hyundai Accu

Voorkom problemen aan uw accu

Hyundai Accu

Met Zeeuw & Zeeuw blijft uw accu in topconditie!

De accu werkt als een soort batterij die wordt opgeladen tijdens het rijden. De accu levert stroom voor onder andere de verlichting, ruitenwissers, de radio, maar ook voor de startmotor. Een defecte accu behoort tot de meest voorkomende gevallen bij pech onderweg volgens de ANWB. Zorg ervoor dat uw accu tijdig wordt vervangen om stilstand te voorkomen. Neem dus op tijd contact op met één van onze Hyundai vestigingen of maak alvast een afspraak via onderstaande knop.

Accu batterij icon pictogram
Achtergrond Element

Wat doet de accu van een auto?

In een accu zit elektrische energie, net als in de batterij van uw mobiele telefoon. Die energie is in de eerste plaats nodig om de auto te starten. Als u de contactsleutel omdraait, levert de accu stroom aan de startmotor. Die gaat draaien en zorgt op zijn beurt dat de motor aanslaat. Op dat moment komt ook de dynamo in werking en die zorgt er weer voor dat de accu wordt bijgeladen. Verder levert de accu energie aan allerlei elektrische accessoires op het moment dat de dynamo onvoldoende stroom levert.

Accu Auto Controlle
Achtergrond Element

Onderhoud

Accu auto vervangen

Een accu gaat zo’n drie tot zes jaar mee. Hoelang precies is sterk afhankelijk van het gebruik van de auto. Rijdt u alleen maar korte ritjes? Dan heeft de accu veel meer te lijden; hij moet regelmatig stroom leveren om te starten en krijgt niet de kans om volledig opgeladen te worden. En als u veel stroomverbruikers aan heeft staan terwijl de motor niet draait, denk hierbij aan uw verlichting, dan raakt de accu ook snel leeg.

Tijdens het gebruik van de accu neemt de hoeveelheid actief materiaal steeds een klein beetje af. Op een gegeven moment is de hoeveelheid actief materiaal te klein om genoeg capaciteit te leveren en moet de accu vervangen worden. Waarom dit vaak in de winter gebeurt? Kou eist meer van een accu en de lage temperaturen hebben een negatief effect op de capaciteit.

Accu Hyundai
Hidden

Informatie Gewenste Auto:

Hidden

Klantgegevens

Waar kunnen we u mee van dienst zijn?(Vereist)

Heeft u vragen over de accu van uw Hyundai?

Heeft u een vraag over de accu van uw auto? Of wilt u een prijsopgave ontvangen? Onze specialisten helpen u graag om u van de juiste informatie te voorzien.

Laat uw vraag en gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Veelgestelde vragen

Hoe weet je of de accu kapot is?

De accu raakt beduidend sneller leeg dan voorheen het geval was en als de accu het al doet, dan levert deze een stroom die onvoldoende voorziet in uw energiebehoefte. De spanning van de accu is constant te laag. Een versleten en oude accu laadt vaak ook slecht en erg langzaam.

Hoeveel kost een accu van een auto?

De prijzen voor een nieuwe accu variëren van € 60 tot € 300, afhankelijk van het soort accu dat je nodig hebt. Vaak zien we dat je bij nieuwere auto’s ook direct meer geld kwijt bent aan een nieuwe accu. Dit komt omdat deze accu’s voorzien zijn van de nieuwste technieken en daarbij vaak ook een stukje krachtiger zijn.

Hoe lang gaat de accu van een auto mee?

Een autobatterij gaat niet eeuwig mee. Reken op een gemiddelde levensduur van vijf jaar. Daarna is ze dringend aan vervanging toe. Er zijn echter factoren die de prestaties van een accu kunnen beïnvloeden.

Is het erg als je accu leeg is?

Als de accu compleet leeg is, bijvoorbeeld als je je lichten aan hebt gelaten of als je auto erg lang stil heeft gestaan, start de auto niet meer en kan hij dus ook niet opladen tijden het rijden. Gelukkig kan je een accu opladen op verschillende manieren.