Renault Banden

Uw contact met de weg

Renault Banden

De juiste banden voor uw Renault

Goede banden zijn essentieel voor uw veiligheid. Daarnaast dragen ze bij aan het rijcomfort en de efficiëntie van het brandstofverbruik. Het kiezen van de juiste Renault banden voor uw Renault model kan een lastige klus zijn. Zeeuw & Zeeuw helpt u graag verder met het kiezen van de juiste banden voor uw Renault. Veel gekozen banden zijn Renault zomerbanden en Renault winterbanden.

Renault Banden
Achtergrond Element

Renault Zomerbanden

Zomerbanden hebben stevig en hard rubber zodat ze goed bestand zijn tegen het hete asfalt in de zomer. De warmte van de weg warmt de banden namelijk op en maakt ze zachter. Schakel daarom boven een temperatuur van 7 graden Celsius over naar zomerbanden. Met een normaal profiel van 7 millimeter diep, geven de zomerbanden een extra goede grip en betere acceleratie.

Renault Zomerbanden
Achtergrond Element

Renault Winterbanden

Renault Winterbanden

Het komt regelmatig voor dat mensen te laat denken aan het monteren of aanschaffen van winterbanden. Er zijn daarvoor een aantal vuistregels. De handigste regel is de 7 graden regel. Dit is ongeveer de periode van oktober tot en met maart, zodra de gemiddelde temperatuur de zeven graden nadert. Winterbanden presteren in die periode aanzienlijk beter. Zakt de temperatuur onder de zeven graden dan worden zomerbanden namelijk harder en neemt hun grip af. Naast mogelijk onverwachte kou kan de vraag naar winterbanden ook hoog zijn. Om teleurstellingen te voorkomen raadt Zeeuw & Zeeuw u dan ook aan om ruim van tevoren winterbanden aan te schaffen en/of te laten monteren.

Achtergrond Element

Renault All Season banden

All season banden zijn een combinatie van zomer- en winterbanden. Je kunt er dus het hele jaar mee rijden. Het profiel is een samenstelling van zomer- en winterbanden: hierdoor houd je grip. Rijd je toch veel door sneeuw en ijs of ben je van plan op wintersport te gaan met de auto? Hoewel all season banden in alle seizoenen de weg op kunnen, zijn winterbanden toch de meest veilige keuze. Advies op maat nodig?

Renault All Season Banden
Achtergrond Element

Renault banden opslag

Renault Banden

Is het voor u niet mogelijk om uw zomerbanden thuis te bewaren? Of heeft u behoefte aan een plek waar uw zomerbanden veilig en op de juiste manier opgeslagen worden voor een vaste lage prijs? Bij Zeeuw & Zeeuw is dit allemaal mogelijk. Wij zorgen ervoor dat uw zomerbanden in topconditie blijven wanneer u ze niet gebruikt. Wij slaan uw banden op in ons ruime bandenhotel. U hoeft nooit meer uw banden te wisselen en ze liggen nooit meer in de weg. Daarnaast zijn ze ook verzekerd tegen diefstal en verlies tijdens transport of opslag.

  • Opslag banden per seizoen: € 60,-
  • Bandenwissel met opslag: € 170,-
  • Wielwissel met opslag: € 120,-

Renault Banden
Hidden

Informatie Gewenste Auto:

Hidden

Klantgegevens

Waar kunnen we u mee van dienst zijn?(Vereist)

Meer weten over de banden van uw Renault?

Heeft u een vraag over de banden van uw auto? Of wilt u een prijsopgave ontvangen? Onze specialisten helpen u graag om u van de juiste informatie te voorzien.

Laat uw vraag en gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Veelgestelde vragen

Wat is een ‘thuiskomer’?

Een volwaardige reserveband neemt veel ruimte in en wordt zelden gebruikt. Veel auto’s zijn daarom uitgerust met een ‘thuiskomer’ in plaats van een normaal reservewiel. Dat is een smalle reserveband die bestemd is om naar een garagebedrijf of bandenspecialist te kunnen rijden. Pas op: de maximumsnelheid met zo’n bandje bedraagt 80 km/h!

Wat is de minimale profieldiepte van een band?

Een personenautoband moet wettelijk minimaal 1,6 mm profiel hebben. Vereniging VACO, de bedrijfstakorganisatie voor de banden- en wielenbranche in Nederland, adviseert om een zomerband bij een profieldiepte van minimaal 2 mm te vervangen. Winterbanden verliezen bij een profieldiepte onder 4 mm hun specifieke eigenschappen. Het advies is dus om winterbanden bij minimaal 4 mm profiel te vervangen.

Waarop worden mijn banden gecontroleerd tijdens de apk?

Tijdens de apk wordt de band op de volgende punten beoordeeld:
– De profieldiepte. Deze moet minimaal 1,6 mm zijn.
– De bandenspanning.
– Als de banden een specifieke draairichting hebben, moet de band op de juiste manier gemonteerd zijn.
– Op één as moeten banden met dezelfde maat en dezelfde karkasstructuur (in de praktijk: twee radiaalbanden) gemonteerd zijn.
– De banden worden ook gecontroleerd op beschadigingen (het karkas mag bijvoorbeeld niet zichtbaar zijn) en op uitstulpingen.
– Als de auto een bandenspanningswaarschuwingsysteem heeft, dan mag er geen defect worden aangegeven.

Wat is een vierseizoenenband?

Een vierseizoenenband of all-seasonband is deels een zomerband en deels een winterband en kan dus heel het jaar rond worden gebruikt.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een vierseizoenenband?

Je hoeft geen aparte set winterbanden aan te schaffen en je hoeft je banden niet twee keer per jaar te laten wisselen. Een vierseizoenenband ofwel all-seasonband is alleen een ‘echte’ winterband wanneer deze aan de zijkant is voorzien van de zogenaamde ‘three peak mountain’; een figuur van een berg met drie pieken en in het midden een afbeelding van een sneeuwvlok. Een nadeel van een all-seasonband is dat het een compromis is. De eigenschappen in de zomer zijn minder dan van een 100% zomerband, hetzelfde geldt in de winter in vergelijking met een 100% winterband.

Hoe lang mag ik een band gebruiken?

Banden drogen na verloop van tijd uit, waarbij droogtescheurtjes ontstaan. Door veroudering lopen de eigenschappen van het rubber terug. Het wordt aanbevolen om banden na zes jaar te vervangen, ook als er nog voldoende profiel op zit.

Welke bandenspanning moet ik aanhouden?

De juiste bandenspanning staat vermeld op een sticker die aan de binnenkant van de tankdopklep is geplakt of op de binnenzijde van het portier van de bestuurder is aangebracht. Je vindt de aanbevolen bandenspanning ook in het instructieboekje.
Een vol beladen auto vraagt om een hogere bandenspanning dan een auto waarin alleen de bestuurder en een eventuele passagier zitten. Daarom staan er altijd twee aanbevolen waarden voor de bandenspanning vermeld.