Renault Remmen
Voorkom problemen aan uw remmen
Renault Remmen
Met Zeeuw & Zeeuw blijven uw Renault remmen in topconditie!
De remschijven en remblokken zijn essentieel om te kunnen remmen. Wanneer de rem wordt ingedrukt, komen de remblokken tegen de remschijven. Hierdoor komt uw Renault tot stilstand. Zorg ervoor dat uw remmen regelmatig worden gecontroleerd om onveilige situaties te voorkomen. Maak tijdig een afspraak met een van onze specialisten.
Renault Schijfremmen
Moderne auto’s zijn uitgerust met schijfremmen. Een metalen schijf die achter het wiel is gemonteerd, wordt bij het intrappen van het rempedaal vertraagd. Simpel gezegd wordt op deze manier bewegingsenergie omgezet in warmte energie. Oftewel: de remblokken die de remschijf vertragen moeten grote hitte kunnen weerstaan zonder heel hard te slijten. Remblokken slijten dus en dienen geregeld vervangen te worden.
ABS
ABS staat voor antiblokkeersysteem. Sensoren bij de wielen meten wanneer een wiel dreigt de blokkeren (bijvoorbeeld tijdens een noodstop of bij remmen op sneeuw of ijs). Zodra dat gebeurt zorgt een computer ervoor dat de remdruk iets wordt teruggenomen zodat het bewuste wiel net niet blokkeert. Op deze manier blijft de auto te allen tijden bestuurbaar en rem je het snelste af.
ABS is afkomstig uit de vliegtuigindustrie en wordt als sinds de jaren 80 toegepast. Zo werkt traction control er bijvoorbeeld mee om het omgekeerde te bewerkstelligen: zoveel mogelijk grip creëren zonder dat de aangedreven wielen doorslaan.
Meer weten over de Remmen van uw Renault?
Heeft u een vraag over de Remmen van uw auto? Of wilt u een prijsopgave ontvangen? Onze specialisten helpen u graag om u van de juiste informatie te voorzien.
Laat uw vraag en gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
Veelgestelde vragen
Hoe weet je of je remmen nog goed zijn?
Zodra de remschijven versleten zijn kun je dit merken door een schurend geluid of door trillingen tijdens het remmen. Ook kun je het zien wanneer je de remschijven bekijkt en sporen van haarscheuren vertonen of kromgetrokken zijn.
Hoe vaak moet je remvloeistof vervangen?
Hoe meer water jouw remvloeistof heeft opgenomen, hoe slechter deze werkt. Daarom moet je elke twee jaar je remvloeistof vervangen. Je kunt het remvloeistof vervangen het beste aan een vakman overlaten. Remvloeistof vervangen gebeurt meestal bij een onderhoudsbeurt.
Hoeveel kilometer gaan remmen mee?
Heel gemiddeld genomen gaat een set remblokken zo’n 60.000 km mee, van een set remschijven is gemiddeld circa 100.000 km te verwachten, maar de afwijkingen op het gemiddelde kunnen groot zijn. De fabrikant geeft de minimale dikte van remschijven en remblokken op.
Waarom trilt mijn auto als ik rem?
Begint uw auto te trillen wanneer u remt? Dan is de kans groot dat u te maken heeft met een of meerdere kromme remschijven voor of remschijven achter. Remschijven kunnen vervormen door zware slijtage of door oververhitting. In plaats van een vlakke schijf treft u dan een kromgetrokken schijf aan.
Waar staat ABS voor?
ABS is een afkorting die staat voor Anti Blokkeer Systeem en is een veiligheidsvoorziening van een auto. Het is een elektronisch systeem dat in werking kan treden als je een noodstop moet maken met je auto. Zoals de naam al aangeeft, voorkomt ABS dat de wielen gaan blokkeren als je hard op het rempedaal trapt.