Hybride Rijden met Suzuki

Voor een lager brandstofverbruik

Suzuki Hybride Rijden

Een hybride-aandrijflijn laat twee motoren samenwerken: een verbrandingsmotor met een elektromotor. De verbrandingsmotor loopt op brandstof en de elektromotor haalt zijn energie op uit een batterij of accu. In onze Suzuki modellen zijn drie verschillende hybride-technieken toegepast; Smart Hybrid, Full Hybrid of Plug-in Hybrid.

Suzuki Vitara Hybride
achtergrond-element

Onze hybride modellen

Loading …

Welke is de juiste optie voor u?

Hybride auto’s zijn grofweg in te delen in 3 categorieën:

Smart Hybrid Onderstel

Smart Hybrid

Wat is Smart Hybrid?

Smart Hybrid, ook wel mild of half hybride genoemd, is de slimme hybride-aandrijving om het brandstofverbruik en de uitstoot te beperken. Een startgenerator (ISG) vormt het hart van het systeem. De energie die vrijkomt bij het remmen wordt opgeslagen in een lithium-ion-accu. Deze opgeslagen energie voedt bijvoorbeeld de airconditioning en helpt bij het starten, rijden en accelereren van de motor.


Welke Suzuki is leverbaar met de Smart Hybrid-techniek?
Full Hybrid onderstel

Full Hybrid

Wat is Full Hybrid?

De geavanceerde hybride aandrijflijn maakt gebruik van een elektromotor, een verbrandingsmotor of beide tegelijk afhankelijk van de rijomstandigheden. Een laag benzineverbruik en een geringe CO2-uitstoot zijn het resultaat, evenals een soepele en krachtige acceleratie die het rijplezier merkbaar verhoogt. Wilt u korte afstanden geheel emissievrij rijden, bijvoorbeeld in de stad of in een parkeergarage, selecteer dan de EV-rijmodus. Opladen is niet nodig, de Full Hybrid laadt net als de Smart Hybrid zichzelf op.


Welke Suzuki is leverbaar met de Full Hybrid-techniek?
Suzuki Across Plug-in Hybrid

Plug-in Hybrid

Wat is Plug-in Hybrid?

De Plug-in Hybrid is de hybride-aandrijving met stekker. U laadt hem thuis of bij een oplaadpunt makkelijk op. Van de hybride-aandrijflijnen heeft de Plug-in Hybrid de grootste elektrische range. Hierdoor kunt u gemiddeld woon-werkverkeer geheel elektrisch rijden en voor de langere ritten vertrouwen op de verbrandingsmotor.


Welke Suzuki is leverbaar met de Plug-in Hybrid-techniek?